Διονύσης Δεσύλλας

Η λογική του «κάνω πως δεν ξέρω»

Κασετολογίας συνέχεια, λοιπόν, μετά την αποκάλυψη της «SportDay» για τα τηλεφωνήματα του Νικόλα Πατέρα στον Γιώργο Δαλούκα. Μια αποκάλυψη που έχει συζητηθεί πολύ, με αντιδράσεις διαφορετικές.

Κασετολογίας συνέχεια, λοιπόν, μετά την αποκάλυψη της «SportDay» για τα τηλεφωνήματα του Νικόλα Πατέρα στον Γιώργο Δαλούκα. Μια αποκάλυψη που έχει συζητηθεί πολύ, με αντιδράσεις διαφορετικές.

Χωρίς… στρογγυλοποιήσεις και περιστροφές, καταθέτω τη γνώμη μου. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραδέχθηκε ότι όντως μίλησε τηλεφωνικά με τον Ελληνα διαιτητή, πριν και μετά το παιχνίδι Αρης – ΠΑΟ, κάτι που κατέθεσε και στον εισαγγελέα. Το τηλεφώνημα πριν από το ματς αφορούσε «προστασία» της ομάδας του, επειδή κάποιοι του… τραγούδησαν ότι ο Δαλούκας φέρεται να είχε πάρει εντολές για να σφυρίξει υπέρ των γηπεδούχων. Το τηλεφώνημα, μετά το τέλος του αγώνα, είχε να κάνει με παράπονα του Πατέρα σχετικά με κακή διαιτησία του Δαλούκα στο δεύτερο ημίχρονο.

Προσέξτε τώρα το εξής: Από τη στιγμή που ο Πατέρας δεν προσπάθησε να δωροδοκήσει ή να… διατάξει τον διαιτητή να «σπρώξει» το «τριφύλλι», το τηλεφώνημα του «πράσινου» παράγοντα δεν είναι κακό. Ως προς το περιεχόμενο του και μόνο. Διότι, κατ’ εμέ είναι λανθασμένη η κίνηση…

Τι εννοώ… Από τη στιγμή που ο Πατέρας παραδέχθηκε τα τηλεφωνήματα, όπως έγραψα και παραπάνω, οι πιθανότητες να μην έχει ζητήσει… ομορφιές από τον Δαλούκα στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες. Ως εδώ καλά, λοιπόν. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, σύμφωνα με την κατάθεση του μετόχου του Παναθηναϊκού, δεν θεωρείται ύποπτο.

Γνώμη μου, όμως, είναι ότι πέρα απ’ αυτό, κανένας παράγοντας δεν έχει δουλειά να τηλεφωνεί στους διαιτητές. Εκεί είναι το λάθος του Πατέρα και του κάθε ανθρώπου που εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο και συνομιλεί τηλεφωνικά με ρέφερι. Είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει και δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία επ’ αυτού…

Πάμε, τώρα, παρακάτω. Η δουλειά του κάθε δημοσιογράφου είναι να γράφει αυτά που μαθαίνει και στη συνέχεια ο καθένας να τα σχολιάζει. Η «SportDay», λοιπόν, αποκάλυψε τα τηλεφωνήματα. Από τη στιγμή που έμαθε την είδηση, την έγραψε. Με βάση το τι ειπώθηκε σ’ αυτά, η στάμπα του «παραγκάρχη» δεν βαραίνει τον πρόεδρο του «τριφυλλιού». Απλώς, καταδεικνύει μια λανθασμένη κίνηση ή μια κακή συνήθεια, αν θέλετε, των περισσοτέρων Ελλήνων παραγόντων να έχουν επαφές με διαιτητές.

Από εκεί και πέρα πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα, όπως η… αποκρυπτογράφηση της περίφημης ατάκας «Βαγγέλη ψάξου», η αποκάλυψη του συνομιλητή του Μπέου, ο λόγος που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου πήρε κι’ αυτός τηλέφωνο τον Δαλούκα για το ίδιο παιχνίδι και κυρίως οι λόγοι που έχουν ειπωθεί όλα αυτά που έχουμε ακούσει στα ηχητικά που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Εγινε προσπάθεια για «στήσιμο» αγώνων ή όχι; Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Η λογική του… «κάνω πως δεν ξέρω» δεν χωράει πουθενά. Κι’ όταν «ξέρουμε» κάτι, οφείλουμε να το «σερβίρουμε». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

Κι ένα βίντεο σχετικό με τον τίτλο...



Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x