Ελλάδα

«Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της 15ετίας»

Ένας από τους συντελεστές του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Παρισιού που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, ήταν ο Τζανής Σταυρακόπουλος. Ο πρώην παίκτης των «πράσινων» με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως «ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαπενταετίας στην Ευρώπη», τον έχρισε φαβορί και θυμήθηκε τις τελευταίες στιγμές με το περιβόητο κόψιμο του Βράνκοβιτς!

Ένας από τους συντελεστές του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Παρισιού που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, ήταν ο Τζανής Σταυρακόπουλος.

Ο πρώην παίκτης των «πράσινων» με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως «ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαπενταετίας στην Ευρώπη», τον έχρισε φαβορί και θυμήθηκε τις τελευταίες στιγμές με το περιβόητο κόψιμο του Βράνκοβιτς!

Ο Τζανής Σταυρακόπουλος μιλώντας στους Μάνο Ζερβάκη και Τόλη Κοτζιά υπογράμμισε «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον Παναθηναϊκό. Νιώθω όμως, πως ξεκινάει σαν φαβορί σε αυτό το φάιναλ φορ. Έχει τους παίκτες, την εμπειρία, το ταλέντο και έναν προπονητή που έχει συμμετάσχει σε τόσα φάιναλ φορ, που ξέρει ανά πάσα στιγμή πως θα κατεβάσει την ομάδα».

Στη συνέχεια μίλησε για τις αναμνήσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά «Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ατελείωτα… Κόλλησε και το χρονόμετρο άλλωστε. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές. Είχαμε φτάσει ως αουτσάιντερ στο φάιναλ φορ. Είχαμε μεγάλα ονόματα στην ομάδα όπως τον Ντομινίκ και τον Στόγιαν, αλλά η Μπαρτσελόνα μας είχε κερδίσει δύο φορές στη φάση των ομίλων. Η στιγμή που βγήκαμε στο Παλέ ντε Μπερσί και είδαμε ένα καταπράσινο γήπεδο, ήταν φοβερή, όπως και οι πανηγυρισμοί στο τέλος…»

Όσο για τη σύγκρισή του τότε με το τώρα, ο «τριποντάκιας» δήλωσε «Η φιλοσοφία είναι η ίδια. Και τότε, πάνω από όλους ήταν η ομάδα όπως και τώρα. Βέβαια τότε είχαμε και μεγάλα ονόματα αλλά η φιλοσοφία είναι ίδια. Το μπάσκετ τώρα έχει αλλάξει πάρα πολύ, είναι πιο γρήγορο και παίζεται πιο… επιστημονικά. Παρόλα αυτά και ο Μάλκοβιτς για την τότε εποχή, δούλευε πάρα πολύ στη λεπτομέρεια όπως και ο Ομπράντοβιτς που είναι… επιστήμονας. Οι ομάδες του Ομπράντοβιτς, ενδεχομένως να είναι πιο καλές βέβαια».

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x