Μιχάλης Τσόχος

Aπό τον Οουεν μέχρι τον Φυτανίδη…

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης το «τζάμπα πέθανε», δεν ισχύει. Υπάρχει τζάμπα και είναι και καλό. Τζάμπα τρόπος του λέγειν βεβαίως. Τζάμπα υπό την έννοια ότι υπάρχουν καλοί και πολύ καλοί παίκτες στην αγορά που μπορείς να τους αποκτήσεις χωρίς να δώσεις ούτε ευρώ στην ομάδα τους. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε αρκετές από δαύτες τις περιπτώσεις που για διαφορετικούς λόγους μπορεί να σε κάνουν να το σκεφτείς. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης το «τζάμπα πέθανε», δεν ισχύει. Υπάρχει τζάμπα και είναι και καλό. Τζάμπα τρόπος του λέγειν βεβαίως. Τζάμπα υπό την έννοια ότι υπάρχουν καλοί και πολύ καλοί παίκτες στην αγορά που μπορείς να τους αποκτήσεις χωρίς να δώσεις ούτε ευρώ στην ομάδα τους. Βεβαίως ανάλογα με το ράφι που θα ψωνίσεις θα φτάσει και το συμβόλαιο που θα πληρώσεις. Συνεπώς ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη σου, μπορείς και να διαλέξεις. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε αρκετές από δαύτες τις περιπτώσεις που για διαφορετικούς λόγους μπορεί να σε κάνουν να το σκεφτείς. Μπορεί να σε κάνουν να τους φανταστείς με την κόκκινη, την πράσινη, την κίτρινη, την ασπρόμαυρη, την μπλέ φανέλα και να πεις, «ναι αυτόν τον παίκτη τον θέλω στην ομάδα μου».

Του Μιχάλη Τσόχου

Είστε πρόεδρος ομάδας ή οπαδός ομάδας που σας αρέσουν μόνο τα μεγάλα ονόματα. Είστε της λογικής ρε παιδί μου «δεν με νοιάζει πόσο γέρος είναι και πόσους τραυματισμούς είχε στην καριέρα του, εγώ θέλω να πάρω παίκτη που να συζητά την μεταγραφή του όλη η Ευρώπη λόγω του ένδοξου παρελθόν του», έχετε τις λύσεις.

-Μάικλ Οουεν

Ο γνωστός Μιχαλάκης. Τελειώνει το συμβόλαιό του με τη Γιουνάιτεντ και δεν πρόκειται να ανανεωθεί εκτός εξαιρετικού απρόοπτου. Δύσκολα θα ερχόταν Ελλάδα, δύσκολα θα τον είχατε βασικό έστω και στα 30 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος (δέκα θα έχανε σίγουρα λόγω τραυματισμού), αλλά το κομμάτι σας θα το κάνατε. Όλοι θα είχαν να λένε για την ομάδα σας και τη μεταγραφή που έκανε. Οι αγγλικές εφημερίδες θα έγραφαν για κανά μήνα, θα τον έψαχναν στα ελληνικά νησιά για μία φωτό και όπως και να το κάνουμε 3 με 4 χιλιάδες κόσμο στο αεροδρόμιο θα τον μαζεύατε. Πόσο θα πληρώνατε; Πολλά. Δύο τρία εκατ. ευρώ το χρόνο το λιγότερο.

Γκούντιονσεν

Πόσα καλοκαίρια δεν έχει… έρθει αυτό το παιδί στην Ελλάδα. Τουλάχιστον δύο τρεις φορές έφτασε μία ανάσα από τα κόκκινα ή τα πράσινα. Ε, φέτος η επιθυμία σας θα γίνει πράξη. Βεβαίως αν έρθει φέτος, βαριά βαριά θα μαζευτούν 500 νοματαίοι στο αεροδρόμιο, αλλά κάτι είναι και αυτό. Θα σας στοιχίσει άλλωστε λιγότερο από τον Οουεν, θα έρθει πιο εύκολα και θα έλεγε και άμεσα «ναι» με 1,5 εκατ. ευρώ το πολύ. Μένει ελεύθερος από τη Φούλαμ.

Τζον Κάριου

Άλλο ένα δικό μας παιδί. Από την εποχή του Σόλιντ αυτό το παιδί έχει πιάσει Ελλάδα, αλλά δεν τον έχουμε δει ακόμη στα ελληνικά γήπεδα. Μήπως έφτασε η ώρα. Πιο δύσκολη περίπτωση από τον Γκούντιονσεν αφού ψιλοπερνάει ακόμη η μπογιά του στο νησί. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ καθαρά για να συζητήσει μαζί σας, αλλά αν τον πείσετε όλο και κάποιο γκελ στον κόσμο σας θα κάνει. Από την Βίλα που ανήκει (παίζει στη Στόουκ) φεύγει γιατί ο Ουγιέ δεν τον θέλει. Οπότε ορμάτε.

Ελμάντερ

Εδώ δεν μιλάμε απλώς για σπουδαίο όνομα, μιλάμε και για σπουδαίο παίκτη. Συνεπώς δύσκολα θα κολατσίσετε! Τέλος πάντων με τον Σουηδό που μένει ελεύθερος από την Μπόλτον και έκανε και φέτος καταπληκτικό πρωτάθλημα, αν ασχοληθείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι χρειάζονται πολλά λεφτά. Τέτοια που δεν έχει πάρει ποτέ παίκτης στην Ελλάδα. Αν το αντέχει η τσέπη σας βάλτε 4 εκατ. ευρώ στο τραπέζι για να έχετε πιθανότητα να κάτσει μαζί σας και να συζητήσει. Να δεχτεί έστω και έτσι, δύσκολο είναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Σε αυτή την κατηγορία του Ελμάντερ υπάρχουν και άλλοι που δεν υπάρχει νόημα να τους αναφέρουμε εκτός και αν είστε οπαδός μη ελληνικής ομάδας. Αν ναι, τότε πρέπει να ξέρετε ότι μένουν ελεύθεροι, εκτός από τον Ελμάντερ και οι Κλόζε, Ταϊβό, Μεξές, Σεμπάστιαν Λάρσον, Μάθιου Απσον, Αλντιτόπ και ένα σωρό ακόμη παίκτες που δεν είναι για ελληνικά δόντια.

Να προσγειωθούμε και λίγο!

Είστε ομάδα που πληρώνει καλά και ψάχνετε για καλό ελεύθερο στόπερ. Υπάρχουν περιπτώσεις που ξεχωρίζουν.

Μάρτιν Γίρανεκ

Και αυτός γνωστός μας και αυτός «δικός μας». Εκτός από στόπερ παίζει πολύ άνετα και δεξί μπακ. Με περίπου 1 εκατ. ευρώ καθαρά μάλλον θα τον πείσετε να έρθει αύριο το πρωί και να υπογράψει. Θα σας προσφέρει όσα ένα πολύ καλό σπουδαίο στόπερ. Δεν έχει την αίγλη και το όνομα του Μέλμπεργκ, αλλά δεν απέχει και πολύ από τον Σουηδό, ούτε σε προσόντα, ούτε σε εμπειρία, ούτε σε κλάση. Μία σκάλα πιο κάτω ας πούμε. Αλλά δεν είναι καν 32 και μάλλον υπογράφει και με λιγότερα από τον Μέλμπεργκ.

Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ

Η Γουέστ Μπρόμιτς δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με αυτόν τον θηριώδη τύπο. Κλασικός δυναμικός στόπερ που κάνει όλη την δουλειά που κάνουν οι τεράστιοι σε διαστάσεις κεντρικοί αμυντικοί. Κλάση για την Ελλάδα με πολλές παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, με σημαντική καριέρα και σε πολύ καλή ηλικία για την θέση. Ούτε καν 31 δεν τον λες. Συμπληρώστε ότι δεν θέλει και τρελά λεφτά και είστε μία χαρά. Όταν λέμε δεν θέλει και πολλά λεφτά εννοούμε ότι θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί του 2,3 ελληνικές ομάδες και αν…

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που αξίζουν προσοχής. Ο Ματίας Σιλβέστρ και ο δικός μας Μόρας από το Καμπιονάτο, ο Πάσανεν από την Μπουντεσλίγκα, ο Τσέτο και ο Ζακ Φατί από το γαλλικό πρωτάθλημα. Ορεξη να έχετε και παίκτες υπάρχουν.

Για τους λάτρεις των τιμημένων γηρατειών…

Προτιμάτε αυτούς που έχουν πατήσει τα πρώτα… άντα προ πολλού. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από παίκτες που είναι στα 34, τα 35 ή τα 36 και οι οποίοι αναζητούν ακόμη το… ψωμάκι τους ή το παντεσπάνι τους, ανάλογα με το ονοματάκι που κουβαλούν. Θέλετε επιτέλους τον Κρέσπο να τον δείτε στη Σούπερ Λίγκα, φέτος ίσως και να είναι εύκολο να έρθει. Ακόμη και ο Φαν Νιστελρόι ελεύθερος μένει και ίσως και να ερχόταν. Ελεύθερος και ο «Χα- Ζε Ρομπέρτο», έστω και στα 36 του μπορεί να έρθει. Και ο Τόρστεν Φρίγκς ελεύθερος και ο Ντεντέ της Ντόρτμουντ και ο Ζέντεν από την Σάντερλαντ, και ο Δανός γκολκίπερ Σόρενσεν και φυσικά ο Σένα της Βιγιαρεάλ. Και φυσικά ο Φρίντελ που είναι μόλις 39 και συνεχίζει να παίζει βασικός στην Αστον Βίλα. Και πολλοί ακόμη αρκεί να έχετε διάθεση να πληρώσετε αρκετά για να φτιάξετε ομάδα οver 34! Αν είστε αμέσως αρνητικοί ξανασκεφτείτε το. Η τουλάχιστον σκεφτείτε τι έγινε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ή τον Ιμπαγάσα.

Για τις ωραίες περιπτώσεις

Για αρκετές από αυτές έχετε ήδη διαβάσει ή ακούσει κάτι. Δεν γίνεται το ξέρετε ότι μένει ελεύθερος ο Ντελγκάδο της Λυών. Ότι ο Γκέρα ψάχνει για νέα ομάδα, όπως και ο Αμαλφιτανό και ο Οτσόα. Η μήπως δεν πήρε το αυτί σας κάτι για τον Αλέν Φρο και τον Αλμπίν από τη Χετάφε. Ελεύθερος μένει και ο Κάρλος Ντιόγο από τη Σαραγόσα, ο Βιθέντε από τη Βαλένθια, ο Ντιέγκο Κάστρο από τη Χιχόν, ο Νέναντ Κοβάσεβιτς από την Λανς, ο Φούλερ από την Στόουκ, ο Πενετό, ο Ζακ Φατί, ο Τροχόφσκι, ο Ντεσάαχτ, ο Φαντεν Μπόρε και δεκάδες ακόμη περιπτώσεις ανάλογα με το πορτοφόλι σας.

Οι δικοί μας ελεύθεροι

Βεβαίως σε περίοπτη θέση στις λίστες σας μπορούν να μπουν και ορισμένα δικά μας παιδιά. Ποιος δεν θα ήθελε στην ομάδα του τον Μπλάνκο. Ακόμη και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ελεύθερος μένει. Όπως και ο Μπράβο και ο Μουσλίμοβιτς και ο Ζαϊρί, και ο Φιλόμενο και ο Τσιρίλο και ο Κουζέν. Επίσης ελεύθερος είναι ο Κανόμπιο που μπορεί να μην σας γέμισε το μάτι φέτος με τη Λάρισα αλλά είναι σπουδαίος παίκτης. Όπως και ο Μπαστία του Αστέρα Τρίπολης από τον οποίο ελεύθεροι μένουν και οι Λαδάκης, Φυτανίδης, Ντεγκρά και Καρέρα που έκαναν καλό πρωτάθλημα. Επίσης ελεύθεροι μένουν ο Σολτάνι, ο Ελευθερόπουλος και ο Μάρα του Ηρακλή, αλλά και οι Κοντοές και Γιόνσον από τον Πανιώνιο. Επίσης αξίζει να ρίξετε μία ματιά στον Ντικρόκ της Καβάλας, στον Βερπακόφσκι του Εργοτέλη και στους Ελληνες, Δασκαλάκη, Βενετίδη, Τσίγκα και Ηλιάδη.

Με λίγα λόγια διάθεση να έχετε και παίκτες θα βρείτε. Άλλωστε στη λίστα μας δεν είναι ούτε το 10% όσων παικτών μένουν ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x