Διονύσης Δεσύλλας

Ο ένας βασιλιάς, ο άλλος ταλαίπωρος…

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, αυτός ο μέγας, ο ένας, ο μοναδικός, συνεχίζει να κάνει υπερήφανο τον κόσμο του. Η έκτη ευρωπαϊκή κούπα είναι απλώς μια τρανή απόδειξη των όσων έχουμε πει και έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Ότι αυτή η ομάδα είναι μακράν η κορυφαία της Ευρώπης τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, αυτός ο μέγας, ο ένας, ο μοναδικός, συνεχίζει να κάνει υπερήφανο τον κόσμο του. Η έκτη ευρωπαϊκή κούπα είναι απλώς μια τρανή απόδειξη των όσων έχουμε πει και έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Ότι αυτή η ομάδα είναι μακράν η κορυφαία της Ευρώπης τα τελευταία 20 χρόνια. Ότι αυτό το σύνολο έχει ξεφύγει από την ελληνική πραγματικότητα. Ότι αυτός ο Ομπράντοβιτς είναι η μεγαλύτερη φυσιογνωμία που έχει να επιδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, στη σύγχρονη εποχή του. Ότι αυτός ο Διαμαντίδης είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην «πιάτσα». Και για να μην «τρώμε» άλλες αράδες… ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος βασιλιάς.

Από την άλλη, βλέποντας κανείς το παιχνίδι του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» στην Τούμπα, απογοητεύεται. Και με το δίκιο του, μια και διέκρινε για μια ακόμη φορά φέτος έναν… ταλαίπωρο Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που φαίνεται ότι έχει χάσει το κίνητρό της και την αυτοπεποίθηση, που είχε για λίγα παιχνίδια είναι η αλήθεια στον δεύτερο γύρο.

Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων στη Θεσσαλονίκη και το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι απολύτως φυσιολογικό, με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το σκορ, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν ο Μουσλίμοβιτς δεν έχανε τις ευκαιρίες της χρονιάς, λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού.

Μετά την ήττα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η υπόθεση δεύτερη θέση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Όχι εξαιτίας της αποτυχίας στην Τούμπα (ούτως ή άλλως και η ήττα σε μια τέτοια έδρα μπορεί να είναι στο πρόγραμμα), αλλά λόγω της… υπνηλίας που έχει πιάσει τους περσινούς νταμπλούχους Ελλάδας. Μια… υπνηλία που όσο κρατάει, τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα απομακρυνθούν και τότε τα προβλήματα θα είναι πολλά. Ιδωμεν…

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x