Διονύσης Δεσύλλας

Οι άθλιοι του Ζεσουάλδο και το «τρένο» που περιμένει…

Για την αγωνιστική εικόνα που δείχνει κάθε τριήμερο ο Παναθηναϊκός έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί τα πάντα. Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται όλο και χειρότεροι στα play off, δικαιώνοντας όλους όσοι πίστευαν ότι τα πράγματα θα είναι σκούρα γι’ αυτούς αν συνεχίσουν το ίδιο… ποδοσφαιρικό βιολί.

Για την αγωνιστική εικόνα που δείχνει κάθε τριήμερο ο Παναθηναϊκός έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί τα πάντα. Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται όλο και χειρότεροι στα play off, δικαιώνοντας όλους όσοι πίστευαν ότι τα πράγματα θα είναι σκούρα γι’ αυτούς αν συνεχίσουν το ίδιο… ποδοσφαιρικό βιολί. Η έλλειψη πάθους και κινήτρου, η χαλαρότητα από πλευράς παικτών και (απ’ ότι φαίνεται) προπονητή και η διοικητική ανυπαρξία στο «τριφύλλι» συνθέτουν αυτή την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο. Μια εικόνα, που για να συναντήσουμε παρόμοιά της πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Ισως στην εποχή… Κουτσουπιά.

Εκτός των άλλων, ο Φερέιρα έχει ευθύνες γι’ αυτό το συνονθύλευμα που βλέπουμε επί χόρτου. Ο Πορτογάλος προπονητής, που τις τελευταίες μέρες είναι στην Παιανία αμίλητος, βλέπει καθημερινά τους παίκτες του να είναι «ξενερωμένοι» με την όλη κατάσταση και δεν κάνει απολύτως τίποτα, προκειμένου να τους συνεφέρει, να τους εμπνεύσει, να τους «ξυπνήσει» και στην τελική να τους δώσει κίνητρο. Σαν «καπετάνιος» των αποδυτηρίων, έχει χάσει το παιχνίδι, δείχνοντας κι αυτός ότι μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην πατρίδα του. Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, οι δρόμοι των δυο πλευρών θα χωρίσουν, άδοξα κατ’ εμέ, μια και ο Φερέιρα είναι ένας προπονητής καταξιωμένος και υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά πολύ καλό στο «τριφύλλι». Ισως, όμως, ήρθε στην Ελλάδα σε λάθος στιγμή (θυμηθείτε τι έχει ζήσει μέσα σε λίγους μήνες και θα καταλάβετε…).

Μετά το τέλος των πλέι οφ, οι «πράσινοι» θα ψάξουν για προπονητή, με τον Γιώργο Δώνη να είναι ψηλά στη λίστα. Επαφές δεν έχουν γίνει ακόμη, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει, εκτός απροόπτου, σύντομα. Ο Ελληνας προπονητής θέλει να συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, εκτός των άλλων, αποτέλεσε και την ποδοσφαιρική καταξίωση γι’ αυτόν και είναι βέβαια πως αν επιθυμία του «τριφυλλιού» είναι να προσλάβει τον τεχνικό του Ατρομήτου, αυτό θα συμβεί. Σε λίγο καιρό θα μάθουμε αν το «τρένο» επιστρέψει στην Παιανία, αυτή τη φορά όχι για να οργώσει τη δεξιά πλευρά, αλλά για να προσπαθήσει να χτίσει κάτι απ’ την αρχή. Οι πιθανότητες είναι πολλές…

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x