Stoiximan Super League

Ξεπληρώνει με… σεντόνι!

Είχαν μαζευτεί πολλά. Είχε ακούσει ακόμα πιο πολλά. Στην Τούμπα, όμως, όλα (ξε)πληρώνονται! Ο ΠΑΟΚ διάλεξε το καταλληλότερο ματς για ν’ ανταποδώσει στην ΑΕΚ τα «χρεωστούμενα» της χρονιάς και επικρατώντας 2-1, πήρε στα χέρια του το σεντόνι του Champions League! Τεράστια παράπονα (άλλα δικαιολογημένα κι άλλα όχι) της «Ένωσης» για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που απέβαλε τον Μάκο στο 70' και τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις -για αντισυναδελφικό χτύπημα στον Μίτσελ!

Είχαν μαζευτεί πολλά. Είχε ακούσει ακόμα πιο πολλά. Στην Τούμπα, όμως, όλα (ξε)πληρώνονται!

Ο ΠΑΟΚ διάλεξε το καταλληλότερο ματς για ν’ ανταποδώσει στην ΑΕΚ τα «χρεωστούμενα» της χρονιάς και επικρατώντας 2-1, πήρε στα χέρια του το σεντόνι του Champions League!

Τεράστια παράπονα (άλλα δικαιολογημένα κι άλλα όχι) της «Ένωσης» για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που απέβαλε τον Μάκο στο 70' και τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις -για αντισυναδελφικό χτύπημα στον Μίτσελ!

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 9 (6-6)
ΑΕΚ 8 (6-3)
Παναθηναϊκός 7 (6-5)
Ολυμπιακός Βόλου 3 (3-7)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Κυριακή, 22/5

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ (18:15, NovaSports 2)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20:30, NovaSports 1)

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μόνο απ’ την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ επεφύλαξαν οι συνθέσεις του ντέρμπι. Την ώρα, λοιπόν, που ο Μάκης Χάβος παρέτασσε την αναμενόμενη ενδεκάδα (βάσει των τελευταίων προπονήσεων), ο Ανδαλουσιανός επανέφερε στη δική του τον Ίσμαελ Μπλάνκο (αντί του Μπαχά) και αντικαθιστούσε τον -απόντα- Καφέ με τον Παναγιώτη Λαγό.

Πιο συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 του ΠΑΟΚ, τερματοφύλακας ήταν ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Έτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βιτόλο-Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά τους οι Σαλπιγγίδης (αριστερά), Φωτάκης (κέντρο), Βιεϊρίνια (δεξιά) και προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Στο 4-4-2 της «Ένωσης», απ’ την άλλη, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ξεκίνησε ο Ντιόπ, μπροστά του οι Λαγός-Μάκος και ο Μίτσελ βρισκόταν στην κορυφή του ρόμβου, πίσω από το δίδυμο Σκόκο-Μπλάνκο.



Να ‘λειπε κι ο… ρέφερι!

Συγκινήσεις που συνήθως στην Ελλάδα χρειάζονται (τουλάχιστον) 3-4 ματς, κατάφερε να «στριμώξει» το πρώτο 45λεπτο. Τι γκολάρες, τι… φαουλάρες, τι ανατροπές και (φυσικά) μουρμούρες για τον διαιτητή. Αφού, λοιπόν, ο Σκόκο εκμεταλλεύτηκε τον «συναγερμό» (που σήμαινε σε κάθε εκτέλεση φάουλ στην περιοχή του ΠΑΟΚ), «ζωγραφίζοντας»… από την Αθήνα τον -μπερδεμένο- Χαλκιά, η ΑΕΚ «έκατσε» σταδιακά. Και το πλήρωσε…

Όχι στη μεγάλη ευκαιρία του Αθανασιάδη. Ούτε στο πέναλτι που ίσως μπορούσε να δοθεί εναντίον της στο μαρκάρισμα του Μανωλά στον Λίνο. Αλλά στο φάουλ που ΔΕΝ έπρεπε να δοθεί εναντίον της (για χέρι του Ντιόπ) και το οποίο πέρασε σχεδόν από το… υπέδαφος ο Γκαρσία. Κι αφού ο διαιτητής πέρασε με συστάσεις τη διακοπή -για καπνογόνο σε κόρνερ της ΑΕΚ- δυστυχώς για ‘κείνη η γκέλα του Σάχα (και η φαινομενική ανατροπή έπειτα του Φωτάκη) δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από τη… βούλα του Βιτόλο.

Στον… Μάκο των λεόντων!

Όση ώρα περνούσε μετά την ανάπαυλα, όλο και πιο εμφανής γινόταν η πρόθεση του ΠΑΟΚ να «προστατεύσει» το υπέρ του σκορ. Κι αν αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στην ΑΕΚ την υπεροχή, δεν αποδείχθηκε αρκετό για να απειλεί και με ευκαιρίες -πέρα από τις (φαρμακερές της) στημένες φάσεις. Μια τέτοια, όμως (ένα φάουλ του Λίνο στον Μάκο) και κυρίως το τεράστιο «μπούγιο» που την ακολούθησε, έμελλε να ψαλιδίσει τελικά τις ελπίδες της.

Ο Έλληνας μέσος είδε την κόκκινη κάρτα (την οποία έπρεπε να δει μάλλον… ο Γεωργέας), ο επίσης προκλητικός Λίνο είδε την κίτρινη και η «Ένωση» είδε τα πράγματα να «σκουραίνουν» επικίνδυνα. Ακόμα, λοιπόν κι αν το πάλεψε ηρωικά (κλείνοντας με δέκα παίκτες τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του), δεν μπόρεσε να επιβραβευτεί με τίποτα παραπάνω γι’ αυτό, από μια φάση που διαμαρτύρεται για (μάλλον ακούσιο) χέρι του Κοντρέρας σε κεφαλιά του Δέλλα. Το εντελώς… εκούσιο χέρι του Γκαρσία, δε, που προσγειώθηκε στις καθυστερήσεις πάνω στον Μίτσελ, παραείναι επίδειξη αλητείας για να επιβραβευτεί με κάτι περισσότερο από απλή αναφορά.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (87' Ελ Ζαρ), Φωτάκης (80' Τσουκαλάς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λαγός (55' Μπαχά), Σκόκο (76' Γκερέιρο), Μπλάνκο (62' Λεονάρντο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Νταντόμο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x