Ευγενία Κουντούρη

Ο Σηφάκης και οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Το ζήτημα του τερματοφύλακα και συγκεκριμένα το ποιοι θα είναι τελικά οι γκολκίπερ, πάνω στους οποίους θα βασιστεί την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός αποτελεί σαφώς το μεγαλύτερο ερωτηματικό της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Η Ευγενία Κουντούρη γράφει στο www.sport-fm.gr γιατί οι ερυθρόλευκοι πρέπει αποκτήσουν τερματοφύλακα από το "πάνω ράφι"

Το ζήτημα του τερματοφύλακα και συγκεκριμένα το ποιοι θα είναι τελικά οι γκολκίπερ, πάνω στους οποίους θα βασιστεί την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός αποτελεί σαφώς το μεγαλύτερο ερωτηματικό της φετινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν να βιάζονται για να βρουν τους αντικαταστάτες των Πάρντο και Νικοπολίδη, αλλά κατά την άποψή μου αυτή θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα των Πειραιωτών.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία έχει αποδείξει ότι από τον γκολκίπερ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία ή η αποτυχία μία ομάδας.

Είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει καλή άμυνα και αμυντική λειτουργία, όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον παίκτη που κάθεται κάτω από τα δοκάρια.

Οι πρωταθλητές ευτύχησαν τα προηγούμενα χρόνια να έχουν το «κεφάλι τους ήσυχο» αφού υπήρχε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο Πάρντο κατάφερε να καλύψει το κενό για την προηγούμενη σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να πείσει πως μπορούσε να κάνει την διαφορά ενόψει μάλιστα και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πειραιώτες λοιπόν ψάχνουν πλέον για δύο τερματοφύλακες, έναν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και έναν που να μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον μια αξιόλογη επιλογή.

Το πιθανότερο είναι πως οι Πειραιώτες θα στραφούν στην ξένη αγορά, όμως σε κάθε ομάδα θα πρέπει να υπολογίζει και την ιστορία της.

Παραδοσιακά λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ «τύχη» με τους ξένους τερματοφύλακες. Απ' όσους πέρασαν κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, αυτοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ήταν πάντα Ελληνες: Κελεσίδης, Σαργκάνης, Νικοπολίδης.

Στην ελληνική αγορά, υπάρχει μόνο ένας τερματοφύλακας που θα δείχνει ικανός να συνεχίσει αυτή την ιστορία είναι ο Μιχάλης Σηφάκης.

Από κει και πέρα, κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν Ελληνες που να μπορούν να γίνουν πρώτοι τερματοφύλακες στον Ολυμπιακό.

Η «παράδοση» μπορεί να σπάσει, όσον αφορά στις εθνικότητες και να βρεθεί κάποιος ξένος που θα αφήσει την δική του ιστορία, αλλά νομίζω ότι οι Πειραιώτες πρέπει να βιαστούν, να επικεντρωθούν σε αυτή την αναζήτηση και να είναι διατεθειμένοι αν χρειαστεί να πληρώσουν ακριβά.

Το σίγουρο είναι πως στη συγκεκριμένη επιλογή δεν υπάρχουν περιθώρια για «μέτριες» επιλογές. Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο τερματοφύλακες που θα αποκτηθούν επιβάλλεται να είναι γκολκίπερ από το «πάνω-πάνω ράφι».

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x