Ευρώπη

Ιστορική πρόκριση για την… ελληνική Μπιλμπάο!

Η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε τον άθλο της. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε της Βαλένθια με 79-75 στη χώρα των Βάσκων και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά της ACB Liga, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με 15 πόντους (7/8 βολές, 1/1 δίποντα, 2/8 τρίποντα) σε 18 λεπτά.

Η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε τον άθλο της. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε της Βαλένθια με 79-75 στη χώρα των Βάσκων και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά της ACB Liga, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με 15 πόντους (7/8 βολές, 1/1 δίποντα, 2/8 τρίποντα) σε 18 λεπτά, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής σε 16 λεπτά είχε 3 ριμπάουντ χωρίς να σκοράρει (δεν πήρε καμία επιθετική προσπάθεια). Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς και ο Νάντο Ντε Κολό με 16 και 15 πόντους προσπάθησαν περισσότερο από τις «νυχτερίδες» που έκλεισαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη σεζόν.

Ρεάλ Μαδρίτης και Κάχα Λαμποράλ έκαναν το 2-0 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου η δεύτερη θα αναμετρηθεί με την Μπαρτσελόνα σε μία επανάληψη της σειράς των περσινών τελικών, με τους Καταλανούς να έχουν πλεονέκτημα έδρας.

Η «βασίλισσα» επιβλήθηκε 68-55 της Φουενλαμπράδα με κορυφαίους τους Σέρχιο Γιουλ και Κλέι Τάκερ που είχαν 16 και 13 πόντους αντίστοιχα. Οι πρωταθλητές πέρασαν από τη δύσκολη έδρα της Γκραν Κανάρια με 93-76 με τον Μπραντ Όλεσον να έχει 21 και τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο 16 πόντους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x