Διονύσης Δεσύλλας

Το πιο «γλυκό» αντίο του μεγάλου Ζιλμπέρτο

Η μοίρα, κάποιες φορές, παίζει περίεργα παιχνίδια στη ζωή, άλλες φορές όμορφα κι άλλες φορές άσχημα.

Η μοίρα, κάποιες φορές, παίζει περίεργα παιχνίδια στη ζωή, άλλες φορές όμορφα κι άλλες φορές άσχημα. Το πεπρωμένο κάποιων είναι να βάζουν τη σφραγίδα τους σε σημαδιακές στιγμές γι΄ αυτούς, κάτι που συνέβη και με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιριστή, αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, που κόσμησε με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο, τίμησε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στο τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της ομάδας, πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα.

Σε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι για το «τριφύλλι», ο Βραζιλιάνος ήταν ο κινητήριος μοχλός της μεσαία γραμμής της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ηταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που προσπαθούσε να δημιουργήσει και όχι μόνο να φέρει τα καθήκοντά του εις πέρας, κάνοντας τα απλά και τυπικά, όπως συνέβη με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο οποίος περνάει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Ηταν, επίσης, ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης σε μια στιγμή που… τα φίδια είχαν ζώσει τον προπονητή του και οι 15.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, μαζί με τους διοικούντες, ίδρωναν από αγωνία, βλέποντας την ισοπαλία να είναι και το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Μ’ αυτό το γκολ, ο Ζιλμπέρτο λέει ένα «γλυκό» αντίο στους φίλους του «τριφυλλιού», κάνοντας τους δώρο ένα γκολ που μπορεί να φέρει τον ΠΑΟ την επόμενη χρονιά στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά τα λοιπά, η εμφάνιση, στο δημιουργικό κομμάτι, δεν ήταν καλή για τους γηπεδούχους. Επειτα από το «ξέσπασμα» εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στη… γραμμή μαζινό του ΠΑΟΚ. Είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δυσκολευόταν στο να σπάσει την αντίπαλη άμυνα και να κάνει ευκαιρίες στην περιοχή του Χαλκιά. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε, αλλά ο Φερέιρα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα απ’ αυτή την ατολμία ή ανικανότητα των παικτών του να κυκλοφορήσουν γρήγορα και να διαπεράσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων (ο μοναδικός αμυντικός μέσος που έχει αυτή την ικανότητα έλειπε…).

Πλέον, ο Παναθηναϊκός γίνεται φαβορί για την πρωτιά στα πλέι οφ. Κρατάει την τύχη στα χέρια του και με νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ό, τι και να γίνει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου, παίρνει την προνομιούχο θέση για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

*Με μια γρήγορη ματιά, ο Ζιλμπέρτο φαίνεται να είναι ακάλυπτος στη φάση του γκολ. Δεν κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο κείμενο, όπως δεν έκανα και στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (Τούμπα), όταν οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν, δικαιολογημένα, για δυο πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται να σκοράρει από θέση οφσάιντ, αλλά ο πρώτος βοηθός δεν τον βλέπει.

Δείτε, επίσης: Σε ΟΑΚΑ ή Τούμπα το σεντόνι;

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x