Κώστας Μιαούλης

Άλλο διαφορετικός, άλλο κορόιδο

Όταν το 2008 οι ομοϊδεάτες κατηγορούσαν τους «ερυθρόλευκους» για την ένσταση, εγώ υποστήριζα, πως όπως κάθε εταιρεία, ο Ολυμπιακός είχε δικαίωμα να προασπίσει τα συμφέροντά του. Οι φίλοι της «Ενωσης» κατανοώ ότι ήταν οργισμένοι από την εξέλιξη αυτή, αλλά συνάμα δεν συνειδητοποιούσαν τι επιχείρημα έδιναν στο σκεπτικό όλων των αντιπάλων. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Όταν το 2008 οι ομοϊδεάτες κατηγορούσαν τους «ερυθρόλευκους» για την ένσταση, εγώ υποστήριζα, πως όπως κάθε εταιρεία, ο Ολυμπιακός είχε δικαίωμα να προασπίσει τα συμφέροντά του. Οι φίλοι της «Ενωσης» κατανοώ ότι ήταν οργισμένοι από την εξέλιξη αυτή, αλλά συνάμα δεν συνειδητοποιούσαν τι επιχείρημα έδιναν στο σκεπτικό όλων των αντιπάλων.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Διότι η διαφορετικότητα δεν έχει να κάνει με το αν θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και αν πρέπει η ομάδα να προασπίζεται τα συμφέροντά της. Έτσι, με τη λογική αρκετών ομοϊδεατών, επειδή η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει μόνο στο γήπεδο, σύντομα δεν αποκλείεται να μας βάζουν και τιμωρημένους ποδοσφαιριστές, οι αντίπαλοι στα μεταξύ μας παιχνίδια, αλλά εμείς να μην κάνουμε ένσταση γιατί είμαστε διαφορετικοί.

Νωρίτερα εκείνη τη χρονιά, είχαμε το πρώτο κρούσμα σε βάρος της ΑΕΚ με τη συμμετοχή του Φυτανίδη, αλλά η διοίκηση δεν το πήρε χαμπάρι εγκαίρως. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε την περίπτωση του Βενέτη, για την οποία με τα παρακαλετά του κ. Τεννέ και παράγοντα του Παναιτωλικού, είναι πιθανό να μην γράφτηκε η κάρτα του παίκτη των «Φαιάκων». Τρίτη φορά κορόιδο όμως πάει πολύ.

Ο Αχιλλέας Μπέος, πέρα από τα όσα έκανε στα αποδυτήρια, σουλατσάριζε και στον αγωνιστικό χώρο πριν από το ματς, ενώ κουβαλούσε ποινή απαγόρευσης σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου. Αν η ΑΕΚ μαζέψει όλα τα στοιχεία και θεωρεί πως έχει πιθανότητες να κερδίσει, πρέπει να κάνει την ένσταση. Για μένα οφείλει να την κάνει ακόμα και αν είναι να χάσει. Γιατί κάποια στιγμή οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους και όχι επιλεκτικά. Οι «ξάδερφοι» από τον Βορρά πήγαν να κάνουν το Σάχα «λαμπάδα», εμείς ξαναβγήκαμε να συνεχιστεί το παιχνίδι και το «ευχαριστώ» όχι μόνο των οπαδών, αλλά κυρίως των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, στους συναδέλφους τους, το είδατε την περασμένη Τετάρτη. Στο ίδιο γήπεδο έπεσε μπουκάλι σε κεφάλι παίκτη σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η…καμπάνα ήταν ένα πρόστιμο των 5000 ευρώ. Στο «Καραϊσκάκη» είδαμε όλοι τι έγινε με τον Παναθηναϊκό, αλλά η ποινή μόνο με παρότρυνση για χειρότερα έμοιαζε. Οι ιθύνοντες διάλεξαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους, στο τέλος της περιόδου, με τρεις αγωνιστικές στην ΑΕΚ και ορθώς έκαναν. Απλά από τη στιγμή που η κάθαρση, άρχισε από την «Ενωση» θα πρέπει να συνεχιστεί για όλους.

Πριν απ’ όλα όμως σκεφτείτε κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται τα πλέι οφ και αν μπορούμε να μιλάμε για μια κούρσα που όλοι παίζουν με τα ίδια δεδομένα. Η ΑΕΚ έχει επίσης, υποχρέωση, απέναντι στην ομάδα που έχει έννομο συμφέρον, άσχετα με αν εκείνη θέλει να κυνηγήσει την περίπτωση κάνοντας επίσης ένσταση, ώστε να κυνηγήσει το θέμα.

Η ΑΕΚ ακόμα και αν πάρει τους τρεις πόντους από το ματς με τον Βόλο για μένα, πάλι δύσκολα την έχει με τον Παναθηναϊκό. Και το εισιτήριο να πάρει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολα θα περάσει ακόμα και στα πλέι οφ. Όμως κάποια στιγμή , θα πρέπει να πάψει διοικητικά, αγωνιστικά και από κάθε άλλη άποψη, ν’ αποτελεί τον καρπαζοεισπράκτορα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Στη ζούγκλα δεν υπάρχει ηθική, υπάρχει μόνο η επιβίωση. Τουλάχιστον εμείς ας διεκδικούμε τα νόμιμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x