Κώστας Μιαούλης

Οι λεπτομέρειες της πώλησης Σκόκο

O Nάτσο Σκόκο σίγουρα θα μας λείψει. Ωστόσο, η πώληση του ήταν αναπόφευκτη και άλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να καρπωθεί δηλαδή και η ΑΕΚ ένα σεβαστό ποσό, είχε κάνει και την ανανέωση. Τώρα που τελείωσε η υπόθεση, πρέπει να επισημάνω πως, σύμφωνα με την τοποθέτηση της διοίκησης, η πλευρά του παίκτη είχε ξεκαθαρίσει πως η ρήτρα θα μπει στα 2.5 εκ ευρώ, αλλιώς δεν θα υπήρχε καμία ανανέωση.

O Nάτσο Σκόκο σίγουρα θα μας λείψει.

Ωστόσο, η πώληση του ήταν αναπόφευκτη και άλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να καρπωθεί δηλαδή και η ΑΕΚ ένα σεβαστό ποσό, είχε κάνει και την ανανέωση.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Τώρα που τελείωσε η υπόθεση, πρέπει να επισημάνω πως, σύμφωνα με την τοποθέτηση της διοίκησης, η πλευρά του παίκτη είχε ξεκαθαρίσει πως η ρήτρα θα μπει στα 2.5 εκ ευρώ, αλλιώς δεν θα υπήρχε καμία ανανέωση.

Η ΑΕΚ άφησε το λάθος στις εφημερίδες, χωρίς να προβεί σε κάποια διόρθωση, μήπως και τσιμπούσε κάπως την τιμή προς τα πάνω, πράγμα που συνέβη.

Τώρα σε ό,τι αφορά το πόσα μένουν στην ΑΕΚ, η πληροφόρηση μου λέει για κάτι λιγότερο από 1.5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη ότι η ΑΕΚ ξεχρέωσε και τον Σκόκο, στον οποίο όφειλε περίπου 700-750χιλ ευρώ μαζί με τα μπόνους, οπότε στην ουσία, αυτά που πήγαν στην «Ένωση» ήταν περί τα 2,1-2,2 ευρώ.

Οι ατζέντηδες του Σκόκο πήραν το 15% για την μεταγραφή -άσχετα αν στο αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο αναφερόταν πως θα τα πάρει αυτός- ενώ ένα κατοστάρικο κόστισε και ο διαμεσολαβητής που έφερε την πρόταση από την Αλ Αΐν. Οπότε, η ΑΕΚ διαθέτει -απ’ όσα πρέπει να βρει μέχρι τέλος Ιουνίου- κάτι λιγότερο από 1,5 εκ ευρώ, αλλά και 700-750.000 ευρώ λιγότερα να πονοκεφαλιάζει -αφού ξεχρέωσε με τον Σκόκο.

• Επί του πιεστηρίου αναφέρω, πως πάμε προς ανανέωση με Λυμπερόπουλο και Δέλλα, κατά πως λένε οι πληροφορίες. Βέβαια, μέχρι να συμβεί αυτό και να πουν το «ναι» οι δύο παλιοσειρές, θα πρέπει να αναμένουμε.

• Υπήρξε μια πρώτη κουβέντα με τον Βαγγέλη Μάντζιο, που όμως ζήτησε αρκετά για τέτοια εποχή, περίπου 450.000 -την ώρα που η «Ένωση» κάνει κουβέντα για ένα τριακοσάρι και κάτω.

• Ο Λεονάρντο οδεύει προς παραμονή, μιας και ο Μανόλο Χιμένεθ -μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση- θέλει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ωστόσο, για τα άκρα θ’ αναζητηθούν κι άλλες λύσεις.

• Η επιθυμία της διοίκησης είναι να πάει σε μπάτζετ που δεν θα έχει συμβόλαιο μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει. Πάντως, υπολογίζοντας την αξία των μικτών συμβολαίων, αυτή τη στιγμή είναι ήδη 4 εκατ. ευρώ κάτω από την προηγούμενη σεζόν, δηλαδή στα 12.5.

Αν δεν μείνει, δε, και ο Μπαχά είναι πιθανό να κατέβει και στα 11,5 εκατ. Απομένει να δούμε τι θα γίνει με Γκερέιρο, αλλά και με Σάχα. Αν αδειάσει σε αυτόν τον βαθμό, τότε ίσως να υπάρξουν διαθέσιμα περί τα 3εκατ. ευρώ για κάποιες προσθήκες, μιλώντας πάντα για ελεύθερους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x