Διονύσης Δεσύλλας

Μάτος, Μίκαελ, Κατσουράνης…

Αυτή την τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής θέλει για τη νέα χρονιά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μια τριάδα που, θεωρητικά πάντα, και σύμφωνα με αυτά που πιστεύει ο Πορτογάλος προπονητής θα είναι «ανεβασμένη» κυρίως σε φρεσκάδα, μια και θα προστεθεί ταχύτητα, ενώ θα πέσει και ο μέσος όρος ηλικίας.

Αυτή την τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής θέλει για τη νέα χρονιά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μια τριάδα που, θεωρητικά πάντα, και σύμφωνα με αυτά που πιστεύει ο Πορτογάλος προπονητής θα είναι «ανεβασμένη» κυρίως σε φρεσκάδα, μια και θα προστεθεί ταχύτητα, ενώ θα πέσει και ο μέσος όρος ηλικίας.

Ο Φερέιρα θέλει πάση θυσία τον Μαρσέλο Μάτος πίσω. Γνωρίζει τον Βραζιλιάνο, ποντάρει πολλά σ’ αυτόν και ζήτησε από τον Δημήτρη Γόντικα να κάνει τα πάντα για την επιστροφή του ποδοσφαιριστή. Ο Μάτος, του οποίου ο δανεισμός στην Μποταφόγκο λήγει σε μερικές μέρες, είναι αλήθεια ότι, στην παρούσα φάση, δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα. «Μόνο εγώ και η οικογένεια μου ξέρουμε τι περάσαμε τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα», μας έλεγε πριν από λίγες μέρες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Το θέμα, όμως, είναι ότι τίποτα δεν εξαρτάται απ’ αυτόν. Από τη στιγμή που το «τριφύλλι» τον θέλει και η Μποταφόγκο δεν πληρώνει για να τον κάνει δικό της, οι πιθανότητες να δούμε ξανά τον… αδικημένο, επί Τεν Κάτε, Μάτος να βάζει την πράσινη φανέλα είναι πολλές. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να ανεβάσει ψυχολογικά έναν δυσαρεστημένο με την ομάδα ποδοσφαιριστή, προκειμένου να κερδίσει πολλά απ’ αυτόν. Η αξία του, άλλωστε, είναι δεδομένη. Με έναν καλό Μάτος, το κέντρο του «τριφυλλιού» ανεβάζει επίπεδο και διορθώνεται, κυρίως, σε χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη αντιμετώπιση αντιπάλων χαφ και η ταχύτητα.

Ο Μίκαελ Ρούμπεν είναι κι’ αυτός μια περίπτωση εξαιρετική για τους «πράσινους». Είναι, μόλις, 24 ετών, έχει παραστάσεις από τη θητεία του στην Πόρτο και χαρακτηριστικά που ζητάει το «τριφύλλι». Κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής, με καλή αίσθηση του χώρου. Στα θετικά του, επίσης, η κάθετη πάσα και το γεγονός ότι πατάει περιοχή. Ορισμένοι τον αποκαλούν «οκτάρι με στοιχεία δεκαριού». Η τιμή του (5.000.000 ευρώ) είναι απαγορευτική, γι’ αυτό και η όποια προσπάθεια γίνει θα είναι για δανεισμό. Αξίζει η προσπάθεια…

Αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει αυτούς τους παίκτες, τότε θα έχει κι ένα τριπλό κέρδος. Την «απελευθέρωση» του Κατσουράνη. Ο Ελληνας άσος θα μπορέσει να επικεντρωθεί κυρίως στα επιθετικά του καθήκοντα και στο άπλωμα- μοίρασμα παιχνιδιού της ομάδας του, κάτι που κατ’ εμέ κάνει με μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλον στη χώρα μας. Εχοντας δίπλα του, δυο παίκτες με ταχύτητα και με επιπλέον επιθετικά χαρακτηριστικά, θα είναι κι ο ίδιος πιο κοντά στο δικό του στυλ. Κι’ εκτός αυτού, το κέντρο του Παναθηναϊκού θα έχει μια… πολυπροσωπία αν θέλετε, στην τελική πάσα, μια και οι τρεις ποδοσφαιριστές διαθέτουν αυτή την ικανότητα.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x