Διονύσης Δεσύλλας

Στο κρυφτούλι των άλλων, ο Βαρδινογιάννης πρέπει να εμφανιστεί

Εδώ και δυο μήνες μέτοχο ψάχνουμε να βρούμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μέτοχο δεν βρίσκουμε, αν εξαιρέσουμε τους Πολέμη και Νίκα, που έχουν «τρέξει» κάποια από τα θέματα της ομάδας.

Εδώ και δυο μήνες μέτοχο ψάχνουμε να βρούμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μέτοχο δεν βρίσκουμε, αν εξαιρέσουμε τους Πολέμη και Νίκα, που έχουν «τρέξει» κάποια από τα θέματα της ομάδας. Το πολυμετοχικό κρυφτούλι είναι στα φόρτε του, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σιωπή, που όμοιά της δεν είχαμε συναντήσει στο πρόσφατο παρελθόν και που, κατά κάποια σενάρια, είναι ύποπτη.

Το κρυφτούλι

Ο Γιαννακόπουλος δηλώνει ότι δεν θέλει να ανακατευτεί, ο Πατέρας δεν βγάζει άχνα και ο Βγενόπουλος επιλέγει τον ρόλο του… ήσυχου. Κοινό σημείο όλων, φυσικά, το γεγονός ότι δεν βάζουν χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (τουλάχιστον, μέχρι τη στιγμή που γράφεται τούτο το κείμενο), μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους (πλην Πολέμη) της πράσινης ΠΑΕ. Το ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι, βέβαια, αποφάσισαν να τσοντάρουν 15 εκατομμύρια και μετά τα γύρισαν, είναι μια άλλη κουβέντα, στη οποία η λογική δεν χωράει.

Ο μεγαλομέτοχος

Μέσα σ’ όλα αυτά και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο μεγαλομέτοχος του 55%, που επιλέγει να λειτουργεί σαν 30%. Οσες ευθύνες έχουν όλοι μαζί οι άνθρωποι που κρατούν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους τις τύχες του «τριφυλλιού», για την απαξίωση της ομάδας, τόσες έχει μόνος του ο «Τζίγκερ». Ο λόγος, φυσικά, είναι πολύ απλός. Είναι ο μεγαλομέτοχος. Εχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε ποσοστό, άρα και τις περισσότερες υποχρεώσεις και δικαιώματα, βάσει αριθμών. Η ΠΑΕ ανήκει στο μεγαλύτερο κομμάτι της σ’ αυτόν και την οικογένειά του. Οσα έχουν οι Βαρδινογιάννηδες, άλλα τόσα έχουν και οι υπόλοιποι «πράσινοι» μέτοχοι. Συνεπώς, η μη εμφάνισή του, την τωρινή στιγμή, είναι όχι μόνο παράλογη, αλλά και κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να νιώθει υπερήφανος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι ευθύνες

Οι ευθύνες των υπολοίπων έχουν καταγραφεί. Η απαιτούμενη κριτική έχει γίνει. Για τα «θέλω- δεν θέλω» του «Βγενό», για τις παραιτήσεις του Πατέρα, για τις ακαταλαβίστικες λογικές και δηλώσεις του Γιαννακόπουλου. Ανάλογη κριτική πρέπει να γίνει και για τη στάση του «Τζίγκερ». Του «μεγάλου αφεντικού» της ΠΑΕ. Του ανθρώπου που στις αρχές της πολυμετοχικότητας προτίμησε να αφήσει σε άλλους τη διαχείριση. Του ανθρώπου που ένα χρόνο μετά άλλαξε απόφαση και ζήτησε τα ρέστα, γι’ αυτό που ο ίδιος είχε προτείνει! Του ανθρώπου που επανήλθε πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά έκατσε στην «καρέκλα των αποφάσεων» για λίγο καιρό. Του ανθρώπου που θέλει να λειτουργεί με μικρότερο ποσοστό απ’ αυτό που έχει και που σ΄ ένα σημείο κρίσιμο για την ομάδα αρκείται να κάνει ότι και οι υπόλοιποι τους οποίους κατηγορεί. Να κρύβεται. Αν, λοιπόν, οι άλλοι μέτοχοι έχουν μια φορά υποχρέωση να εμφανιστούν, ο μεγαλομέτοχος έχει πέντε. Κάθε διαφορετική άποψη καλοδεχούμενη…

Υ.Γ. Η εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να έχει αρκετά θέματα και ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει λίγο από τη μονοτονία και τη βαρεμάρα, που υπάρχει λόγω της έλλειψης αποφάσεων.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x