Διονύσης Δεσύλλας

Τι μας άρεσε και τι όχι από τον Παναθηναϊκό

Για την εικόνα που σχηματίσαμε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού γράφτηκε σχετικό κείμενο στο sday.gr με τίτλο «Τον πρόδωσαν άμυνα και δυνάμεις, αλλά…». Ας δούμε σήμερα, μια μέρα μετά την ισοπαλία του «τριφυλλιού» στο Οντένσε, τι μας άρεσε και τι όχι από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για φέτος.

Για την εικόνα που σχηματίσαμε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού γράφτηκε σχετικό κείμενο στο sday.gr με τίτλο «Τον πρόδωσαν άμυνα και δυνάμεις, αλλά…». Ας δούμε σήμερα, μια μέρα μετά την ισοπαλία του «τριφυλλιού» στο Οντένσε, τι μας άρεσε και τι όχι από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για φέτος.

Μας άρεσε

1.Ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού. Εβγαζε ενέργεια και πάθος στο γήπεδο, σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και είχε ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι. Ηταν ο μόνιμος πονοκέφαλος της αντίπαλης άμυνας. Ο Λέτο είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει αυτή τη στιγμή το «τριφύλλι». Γι’ αυτό και πρέπει να προσεχθεί από τους ανθρώπους της ομάδας…

2.Ο Κατσουράνης. Ο πολύπειρος μέσος ήταν για 75 λεπτά (μετά κουράστηκε, όπως όλη η ομάδα) εξαιρετικός. Με σωστές τοποθετήσεις στον χώρο, με μοίρασμα του παιχνιδιού και έξυπνες μεταβιβάσεις, έδειξε για ποιον λόγο είναι πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό, ειδικά σε τέτοια ματς.

3.Ανάπτυξη. Στα τελευταία φιλικά η λέξη αυτή ήταν άγνωστη για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Στη Δανία, παρατηρήθηκε βελτίωση και για πρώτο επίσημο παιχνίδι μπορούμε να πούμε ότι σ’ αυτόν τον τομέα οι «πράσινοι» ήταν θετικοί. Η μπάλα κυκλοφορούσε, υπήρχε ένα σχέδιο για ανάπτυξη από τα πλάγια και αν υπήρχε κι ένας κανονικός δεξιός χαφ, ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν… μονόπαντος.

4. Φυσική κατάσταση. Είχε φοβηθεί το μάτι όλων όταν έβλεπαν τον πολύ αργό Παναθηναϊκό και άκουγαν για τους «εκρηκτικούς» Δανούς. Αυτό χθες δεν φάνηκε, με εξαίρεση τα τελευταία 15 λεπτά. Οι «πράσινοι» είχαν φρεσκάδα, την έβγαλαν στο γήπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού δεν άφησαν τους πιο έτοιμους αντιπάλους τους να τους «σκάσουν» από το τρέξιμο.

Δεν μας άρεσε

1.Κούραση. Μετά το 75’, ο Παναθηναϊκός «κλάταρε». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι μέσοι του να μη μαρκάρουν και οι Δανοί να μπαίνουν με ευκολία στην περιοχή, κάνοντας δύσκολη τη ζωή της άμυνας. Επίσης, σ’ αυτό το διάστημα χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα λάθη. Από λάθος, θυμίζω, δέχθηκε το γκολ το «τριφύλλι»…

2.Αμυνα. Η συγκεκριμένη γραμμή αντιμετώπισε προβλήματα από το πουθενά και χωρίς ουσιαστικό λόγο! Υπήρξε ασυνεννοησία και όχι καλή συνεργασία μεταξύ του Μπουμσόνγκ (ατομικά ο Γάλλος ήταν καλός) και του Σαριέγκι. Δείτε για παράδειγμα πόσες φορές η μπάλα έμενε για αρκετά δευτερόλεπτα μέσα στην περιοχή, μέχρι να διωχθεί όπως όπως… Ειδικά στα ψηλά, το πρόβλημα ήταν μεγάλο. Η φάση του γκολ είναι απλώς μια απόδειξη αυτού που γράφουμε…

3.Επίθεση. Ο Πετρόπουλος δεν πήρε πολλές πάσες, αλλά ακόμη κι όταν οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να τον βρουν, ο ίδιος δεν έκανε τη σωστή κίνηση. Του πιστώνεται, φυσικά, το μισό… μέρος της φάσης του γκολ. Πρέπει, όμως, ο ίδιος να καταλάβει το εξής: Πλέον, οι ευθύνες είναι περισσότερες γι’ αυτόν. Δείχνει να συμπεριφέρεται ακόμη σαν «παγκίτης», με αποτέλεσμα να μη δείχνει αυτοπεποίθηση και γερά πατήματα στο γήπεδο. Ο «Πετρό» πρέπει να δείξει πιο αποφασισμένος στο γήπεδο, αν θέλει να καθιερωθεί σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα.


Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

twiter@dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x