Διονύσης Δεσύλλας

Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το θαύμα…

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, στο οποίο οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να πιάσει πάτο, ακόμη κι όταν θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσοι από εσάς περιμένατε την ήττα του Παναθηναϊκού από την Οντένσε, με 4-3, τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν 2-1 υπέρ του «τριφυλλιού».

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, στο οποίο οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να πιάσει πάτο, ακόμη κι όταν θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσοι από εσάς περιμένατε την ήττα του Παναθηναϊκού από την Οντένσε, με 4-3, τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν 2-1 υπέρ του «τριφυλλιού». Φέρτε στο μυαλό σας, επίσης, την ημέρα του αγώνα με τη Μακάμπι, στο Ισραήλ, και αναρωτηθείτε αν σας περνούσε από το μυαλό ένα 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Υπ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, το «τριφύλλι» έχει ελπίδες για απόψε και αν οι παίκτες του παρουσιαστούν στο γήπεδο αποφασισμένοι, παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι (στοιχεία που δεν είχαν στο πρώτο παιχνίδι) μπορούν να κάνουν το θαύμα και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Οπου θαύμα, βάλτε όχι μόνο το να σκοράρουν τέσσερα γκολ, αλλά και να μη δεχθούν. Κατ’ εμέ, αυτό και είναι και το πιο δύσκολο, με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής (ένα γκολ στη Δανία, τέσσερα στο ΟΑΚΑ και τρία στο Ισραήλ!).

Για να συμβούν όλα αυτά, φυσικά, όπως έγραψα και παραπάνω πρέπει να δούμε ένα διαφορετικό και βελτιωμένο Παναθηναϊκό. Πρόκειται για δύσκολα πράγματα. Πολύ δύσκολα, αλλά όχι και απίθανα, ειδικά όταν είσαι μια μεγάλη ομάδα με εμπειρίες, παραστάσεις και όπως και να το κάνουμε με περισσότερη ποιότητα από τους αντιπάλους σου. Ακόμη, όμως, κι αν κάνει το θαύμα ο Παναθηναϊκός, κερδίζει σε πρεστίζ και σε χρήματα και αποδέχεται ότι έχει ένα ρόστερ που δεν είναι για πέταμα, αλλά που χρειαζόταν διορθώσεις και όχι… ξεπουλήματα. Μέχρι εκεί και τίποτε παραπάνω. Διότι, για να βγει σωστά μια χρονιά δεν φτάνει μόνο το ρόστερ ή ο προπονητής, αλλά πολλά περισσότερα…

Υ.Γ.: Παρελθόν, λοιπόν, από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Ενας τερματοφύλακας με προσόντα, με προσφορά στο «τριφύλλι», ειδικά στη σεζόν του νταμπλ (ακόμη θυμάμαι την απόκρουση στο Βικελίδης…), και με αδυναμίες που δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να βελτιώσει (έξοδος και παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια). Εγώ του εύχομαι εκεί που θα πάει να δουλέψει σ’ αυτά που ξέρει κι ο ίδιος ότι υστερεί και να γίνει ακόμη καλύτερος. Στα 29 του, στην καλύτερη ηλικία για τερματοφύλακα, έχει μπροστά του, τουλάχιστον πέντε παραγωγικά χρόνια, στα οποία μπορεί να δείξει την αξία του, σε μεγαλύτερο βαθμό. Καλή τύχη!

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x