Αφιερώματα

Β' Όμιλος: Παρουσίαση Σερβίας

Τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλά κάποιος για μία παραδοσιακά μπασκετική χώρα, όπως είναι η Σερβία. Πρόκειται για μία «βιομηχανία» παραγωγής ταλέντων και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς. Η τέταρτη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας, έδειξε ότι οι «μικροί» του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ικανοί για όλα και γι’ αυτό είναι το φαβορί για την κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου της.

Τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλά κάποιος για μία παραδοσιακά μπασκετική χώρα, όπως είναι η Σερβία. Πρόκειται για μία «βιομηχανία» παραγωγής ταλέντων και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς. Η τέταρτη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας, έδειξε ότι οι «μικροί» του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ικανοί για όλα και γι’ αυτό είναι το φαβορί για την κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου της. Ενδεχομένως, το μοναδικό «μελανό» σημείο της, στο Ευρωμπάσκετ αυτό, να είναι η απουσία του Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς.

Συν: Το ταλέντο «ξεχειλίζει» σε αυτή την ομάδα, ενώ στον πάγκο βρίσκεται ένας προπονητής, που στη χώρα του τον αποκαλούν «καθηγητή».

Πλην: Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που κατακλύζει την εθνική ομάδα της Σερβίας -κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια- έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή τους οι παίκτες της.

Αστέρι: Είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζει σε μία ομάδα, όπως είναι αυτή της Σερβίας. Με το «χέρι στη φωτιά», ο άνθρωπος που μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός ολόκληρου… έθνους, να είναι ο επί σειρά ετών NBAερ, Νέναντ Κριστιτς.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Μίλος Τεόντοσιτς-Γκαρντ-1.95 μ.-24-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μιλένκο Τέπιτς-Γκαρντ-2.00 μ.-24-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Αλεκσάνταρ Ράσιτς-Γκαρντ-1.95 μ.-27-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
Ιβάν Πάουνιτς-Γκαρντ-1.94 μ.-24-Νίζνι Νοβγκόροντ (Ρωσία)
Νεμάνια Μπιέλιτσα-Φόργουορντ-2.09 μ.-23-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
Στέφαν Μάρκοβιτς-Γκαρντ-1.99 μ.-23-Βαλένθια (Ισπανία)
Μάρκο Κέσελ-Φόργουορντ-2.03 μ.-23-Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Νέναντ Κρστιτς-Σέντερ-2.13 μ.-28-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Κόστα Πέροβιτς-Σέντερ-2.18 μ.-26-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μίλαν Μάτσβαν-Φόργουορντ-2.03 μ.-22-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ντούσκο Σαβάνοβιτς-Φόργουορντ-2.04 μ.-28-Βαλένθια (Ισπανία)
Μπόμπαν Μαριάνοβιτς-Σέντερ-2.22 μ.-23-Νίζνι Νοβγκόροντ (Ρωσία)

Προπονητής: Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x