Διονύσης Δεσύλλας

Ο Μαλεζάνι, ο Ζεσουάλδο και η κοψιά του Ρούντολφ

Κύριος ο Αλμπέρτο. Τι κι αν έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που φόρεσε την πράσινη φόρμα. Τι κι αν έφυγε από την Ελλάδα όχι με χαρές και πανηγύρια, αλλά με ύβρεις, ειρωνίες και έντονη αμφισβήτηση.

Κύριος ο Αλμπέρτο. Τι κι αν έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που φόρεσε την πράσινη φόρμα. Τι κι αν έφυγε από την Ελλάδα όχι με χαρές και πανηγύρια, αλλά με ύβρεις, ειρωνίες και έντονη αμφισβήτηση. Ο ίδιος έδειξε πόσο τζέντλεμαν είναι (η προπονητική του παρουσία στο «τριφύλλι» είναι μια διαφορετική κουβέντα), βοηθώντας στο να πάρει ο Παναθηναϊκός τον Ρούντολφ. Η συμβολή του είναι σημαντική στο να γίνει η μεταγραφή, μιλώντας τόσο στον παίκτη, όσο και στην Τζένοα και μπορεί να πει κανείς ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο Ούγγρος περνάει την πόρτα της Παιανίας, χάρη στις κινήσεις του Ιταλού.

Η κοψιά

Έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Τοτσέ. Είναι πιο γρήγορος, πιο ευέλικτος, με μικρότερο μπόι (κάτω από 1.80) και θα έλεγα ότι θυμίζει κάτι από Σαλπιγγίδη. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω τη μια περίπτωση με την άλλη, αλλά η κοψιά, το σουλούπι και ο τρόπος παιχνιδιού του Ρούντολφ μοιάζουν πολύ με του πρώην άσου των «πράσινων» και νυν του ΠΑΟΚ.

Το σύστημα

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επιμείνει στο 4-3-3 ή αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2. Αν συνεχίσει να εφαρμόζει το πρώτο, τότε το πιθανότερο είναι να δούμε τον Τοτσέ να κάθεται στον πάγκο. Αν, αντιθέτως, το αλλάξει και πάει σε ένα σχήμα με δυο φορ, ο Ούγγρος θα παίζει τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού. Θα βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον φορ κορυφής, είτε αυτός θα λέγεται Τοτσέ, είτε Πετρόπουλος και πέρα από τον εκτελεστικό ρόλο, θα προσπαθεί να κάνει διαγώνιες και κάθετες κινήσεις για να σπάει την αντίπαλη άμυνα. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές, κοντοί και γρήγοροι, είναι ιδανικοί γι’ αυτές τις θέσεις στο 4-4-2 (θυμηθείτε για παράδειγμα Κωνσταντίνου, Παπαδόπουλο) και μένει να δούμε αν ο Ζεσουάλδο προχωρήσει σε μια τέτοια αλλαγή ή συνεχίσει στο ίδιο έργο, αλλά με ένα διαφορετικό παίκτη στην κορυφή.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x