Ευγενία Κουντούρη

Είναι «αστείο» να (κατα)κρίνεται ο Μακούν

Είναι δεδομένο πως η λέξη «υπομονή» και ο Ολυμπιακός δεν διατηρούν καλές σχέσεις. Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο βέβαια. Στην ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας πίστωση χρόνου δεν δόθηκε ποτέ και σε κανέναν και οι πάντες κρίνονται από αγώνα σε αγώνα. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Είναι δεδομένο πως η λέξη «υπομονή» και ο Ολυμπιακός δεν διατηρούν καλές σχέσεις.

Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο βέβαια.

Στην ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας πίστωση χρόνου δεν δόθηκε ποτέ και σε κανέναν και οι πάντες κρίνονται από αγώνα σε αγώνα.

Θα πρέπει όμως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να γίνει μία εξαίρεση και το παιχνίδι με την Μαρσέιγ να μην «καταδικάσει» ούτε την ομάδα, ούτε και κάποιους παίκτες που ακόμα δεν έχουν δείξει τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Είναι άδικο, για παράδειγμα, να κρίνεται αυστηρά ο Αμπντούν, που κατά γενική ομολογία ήταν «κακός» στο συγκεκριμένο παιχνίδι (οι περισσότεροι άλλωστε παίκτες του Ολυμπιακού ήταν «κακοί» στο ματς αυτό).

Γιατί πολύ απλά ο Αμπντούν κλήθηκε να κολυμπήσει στα βαθιά και μάλιστα χωρίς σωσίβιο.

Πήρε προσπάθειες, είχε κακές επιλογές, όμως ακόμα δεν μπορεί κανείς να πει αν η απόδοσή του είναι θέμα ποιότητας του ποδοσφαιριστή ή το ό,τι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί, δεν γνωρίζει καλά τους συμπαίκτες του και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

Σε καμία περίπτωση επίσης δεν μπορεί να κριθεί ο Μακούν.

Είναι τουλάχιστον αστείο να βγαίνουν συμπεράσματα για τις δυνατότητες και την χρησιμότητά του, όταν αγωνίστηκε μόλις για 23 λεπτά και μάλιστα ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Εχοντας προηγουμένως παίξει μόλις ένα ημίχρονο στο ματς με τον ΟΦΗ, ποιος περίμενε να μπει μέσα και να πάρει την ομάδα στην «πλάτη» του, όταν μάλιστα όλοι οι υπόλοιποι ... σέρνονταν;

Επιπλέον, ο Καμερουνέζος δεν είναι ο χαφ που «γυρίζει» παιχνίδια, αλλά που, κυρίως, βοηθάει ανασταλτικά την ομάδα στα δύσκολα.

Μπορεί βέβαια να βγάλει την ομάδα μπροστά, αλλά δεν είναι και... Ιμπαγάσα.

Το δεδομένο είναι πως από την εικόνα που παρουσίασαν οι Πειραιώτες την Τρίτη το βράδυ, μόνο κάτι καλύτερο μπορεί να περιμένουμε.

Αν αυτό το «καλύτερο» θα είναι αρκετό για να δώσει στον Ολυμπιακό έστω την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League, είναι άγνωστο, αλλά σίγουρα η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη στην συνέχεια.

Τότε μόνο θα μπορούμε να κρίνουμε και τα πρόσωπα.

Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή και να μην καταδικάζουμε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι κανέναν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x