Stoiximan Super League

Ευτυχώς… της ΑΕΚ παλικάρια!

Κι όμως η ΑΕΚ έχει ακόμα «παλικάρια»! Δυο απ’ τους λίγους παίκτες της «Ένωσης» που μοιάζουν να έχουν συναίσθηση της φανέλας που φορούν, την πήραν απ’ το χέρι και της έβαλαν… νταηλίκι το δεξί πόδι στη Σούπερ Λίγκα! Με τον Αραμπατζή να σταματάει τετ α τετ και τον Μάκο να τελειώνει σαν φορ το δικό του, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αγχωτική νίκη (1-0) απ’ τον εξαιρετικό -αλλά άστοχο- Εργοτέλη!

Κι όμως η ΑΕΚ έχει ακόμα «παλικάρια»!

Δυο απ’ τους λίγους παίκτες της «Ένωσης» που μοιάζουν να έχουν συναίσθηση της φανέλας που φορούν, την πήραν απ’ το χέρι και της έβαλαν… νταηλίκι το δεξί πόδι στη Σούπερ Λίγκα!

Με τον Αραμπατζή να σταματάει τετ α τετ και τον Μάκο να τελειώνει σαν φορ το δικό του, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αγχωτική νίκη (1-0) απ’ τον εξαιρετικό -αλλά άστοχο- Εργοτέλη!

Πώς έπαιξε

Οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει (Δέλλας, Κωνσταντόπουλος, Λαγός), η κούραση του ανέτοιμου Βάργκας, το ντεφορμάρισμα του Λυμπερόπουλου, αλλά και η επιστροφή του Μάκου, ανάγκασαν τον Χιμένεθ να κάνει… λίφτινγκ στην (άσχημη, όπως αποδείχθηκε) ενδεκάδα του Βελγίου.

Έτσι, το 4-2-3-1 του Ανδαλουσιανού διαμορφώθηκε ως εξής: Στο τέρμα ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκούντγιονσεν (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



What if…

Οι πιο ωραίες ιστορίες και μύθοι φτιάχνονται με τα «αν». Και η (καθόλου κολακευτική για την ΑΕΚ) πραγματικότητα, όμως, κάνει απαραίτητη τη χρησιμοποίησή τους για να περιγραφεί. Διότι, ναι, η «Ένωση» θα μπορούσε να έχει ανοίξει ή διπλασιάσει το σκορ -αν οι κόντρες ευνοούσαν τον Μπέλεκ στο ξεκίνημα ή το δοκάρι δεν σταματούσε εκείνη λίγο πριν την ανάπαυλα στο σουτ του Λεονάρντο.

Θα μπορούσε, ωστόσο (και ενδεχομένως θα έπρεπε, βάσει της εικόνας της δικής της και του Εργοτέλη στο ματς) να πάει με πρόβλημα -και όχι προβάδισμα- στ’ αποδυτήρια. Όχι αν γινόταν τίποτα δύσκολο. Απλά αν ο Μπούντιμιρ δεν ξόδευε ενδιάμεσα τρία τετ α τετ (ή ο Αραμπατζής δεν εξέθετε τον Χιμένεθ, σταματώντας τα δύο απ’ αυτά). Η αν ο Γρηγόρης Μάκος δεν έδειχνε ΚΑΙ στον Κροάτη ΚΑΙ στους επιθετικούς της δικής του ομάδας πώς «τελειώνουν» άψογα τη μισή ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί.

Μπίλια στο (κιτρινό)μαυρο…

Απ’ το ξεκίνημά του κιόλας, το β’ μέρος έμοιαζε «ρουλέτα». Ή ο Εργοτέλης, λοιπόν, θα δικαιωνόταν (έστω και ετεροχρονισμένα) για την υπεροχή του στο α’ μέρος ή η ΑΕΚ θα τελείωνε επιτέλους κάποιον απ’ τους ημιτελείς συνδυασμούς των Γκούντγιονσεν και Μπέλεκ -και μαζί το ματς. Τελικά κανένα απ’ τα δύο… πονταρίσματα δεν έμελλε να δικαιωθεί.

Φρόντισε -για το πρώτο σκέλος- ξανά ο Αραμπατζής, φωνάζοντας «παρών» στη μεγάλη ευκαιρία (και) του Κουτσιανικούλη. Προσπάθησε να φροντίσει ο Χιμένεθ (αλλάζοντας Κάρλος-Γκούντγιονσεν με Μπερνς-Λυμπερόπουλο και παραδεχόμενος ότι θέλει να κρατήσει το σκορ με την αλλαγή του Βάργκας). Και παρόλο που οι Γκέντσογλου, Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο φρόντισαν για το δεύτερο σκέλος (να μην τελειώσουν καλά μια φάση), η ΑΕΚ τέλειωσε με… αναστεναγμούς -αλλά και το τρίποντο στην τσέπη- το ματς.



AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν (67' Λυμπερόπουλος), Κάρλος (60' Μπερνς), Μπέλεκ (73' Βάργκας)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (68' Καρέλης), Ρομάνο (76' Χαντί)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κυριακίδης, Χρυσοφάκης, Σασιασβίλι, Σαρρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ από το www.sport-fm.gr.







Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x