Διονύσης Δεσύλλας

H ποιότητα νίκησε Ξάνθη και… αέρα

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έπαιξε ματς… ειδικών συνθηκών. Πρώτα στο Περιστέρι, όταν έμεινε νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Καρνέζη και τώρα στην Ξάνθη, όταν ο Βιτόλο άφησε την ομάδα του με λιγότερους ποδοσφαιριστές από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έπαιξε ματς… ειδικών συνθηκών. Πρώτα στο Περιστέρι, όταν έμεινε νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Καρνέζη και τώρα στην Ξάνθη, όταν ο Βιτόλο άφησε την ομάδα του με λιγότερους ποδοσφαιριστές από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Προσθέστε σ’ αυτό και τον… αέρα, που στο δεύτερο ημίχρονο έκανε εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή του «τριφυλλιού» και λειτούργησε θετικά για τους παίκτες της Σκόντα, οι οποίοι σούταραν ακατάπαυστα, και καταλαβαίνετε καλά ότι δικαιολογείται απολύτως αυτό που γράφω στην αρχή του κειμένου.

Η νίκη για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, έστω κι αν ήρθε με… καρδιοχτύπια στα τελευταία λεπτά, είναι σημαντικότατη, κυρίως λόγω του ότι οι «πράσινοι» έφτασαν στη βαθμολογία Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Εκτός αυτού, όμως, μας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε ότι αυτή η ομάδα έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κατάφερε να πάρει το σπουδαίο «τρίποντο» στα Πηγάδια.

Δείτε την γκολάρα του Κουίνσι, παρατηρείστε το εξαιρετικό, για μια ακόμη φορά γκολ του Λέτο, θυμηθείτε την καταπληκτική κάθετη του Κλέιτον στη φάση του πέναλτι, αλλά και την αθόρυβη, αλλά πολύ καλή δουλειά, του Ζεκά. Όλα αυτά συνθέτουν ένα… ποδοσφαιρικό κοκτέιλ ποιότητας, που κάνει τον φίλο της ομάδας να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Στα κέρδη για τους «πράσινους» συγκαταλέγεται και η παρουσία του Καπίνο. Μπορεί να δέχθηκε δυο γκολ (δύσκολα, πάντως, μπορεί να κάνει κάτι εκεί ο γκολκίπερ), αλλά είχε δυο τρεις εξαιρετικές και συνάμα σημαντικές επεμβάσεις στο παιχνίδι. Αυτό το παιδί, στα 17 του χρόνια, δείχνει ότι έχει τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, δουλεύοντας, φυσικά, και κερδίζοντας εμπειρίες. Τα δυο ματς σε Ατρόμητο και Ξάνθη, είναι απ’ αυτά που τον «ψήνουν» και τον ετοιμάζουν σιγά σιγά για το «αύριο». Μπράβο του, όπως πολλά μπράβο και σ’ αυτούς που τον έχουν εμπιστευτεί, σε μια… δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x