Διονύσης Δεσύλλας

Ο απογειωμένος ΠΑΟ και… οι πρακτικές Χούντας!

«Αλλάζεις, αλλάζεις…».Οι στίχοι από το το γνωστό τραγούδι των Οναρ, έρχονται σίγουρα στο μυαλό πολλών φίλων του Παναθηναϊκού από το βράδυ του Σαββάτου και μετά. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα εντυπωσιάζει με όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο και μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά, μετά τα… ευρωχαστούκια του καλοκαιριού.

«Αλλάζεις, αλλάζεις…».Οι στίχοι από το το γνωστό τραγούδι των Οναρ, έρχονται σίγουρα στο μυαλό πολλών φίλων του Παναθηναϊκού από το βράδυ του Σαββάτου και μετά. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα εντυπωσιάζει με όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο και μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά, μετά τα… ευρωχαστούκια του καλοκαιριού.
Μετά το ψυχωμένο παιχνίδι στο Περιστέρι, ύστερα από την… απόδειξη ποιότητας στην Ξάνθη, ήρθε και η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Εργοτέλη, για να δείξει ότι αυτός ο Παναθηναϊκός αλλάζει προς το καλύτερο, είναι ελκυστικός και χαροποιεί τον κόσμο του που πηγαίνει στο γήπεδο.

Και τι δεν είδαμε στην τεσσάρα επί των Κρητικών. Κυκλοφορία και ανάπτυξη για σεμινάριο, ταχύτητα, αλληλοκαλύψεις, τους Λέτο, Κουίνσι να κάνουν πράγματα και θάματα στο χορτάρι, τον Κλέιτον να… ανασταίνεται, τον Ζεκά να κάνει αθόρυβη, αλλά υπερπολύτιμη δουλειά, τον Κατσουράνη να… σερβίρει (ασίστ) και να κερνάει (γκολ), τον Σιμάο να είναι εξαιρετικός σε όλη την ανασταλτική δουλειά που είχε να κάνει και, φυσικά, άλλα πολλά. Αποτέλεσμα, όλων αυτών, μια γεμάτη εμφάνιση που έκανε τον κόσμο του «τριφυλλιού» να χαμογελά και να αποθεώνει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα!

Ο Πορτογάλος έχει μεταμορφώσει την ομάδα του. Εχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ποιότητα που υπάρχει από τη μέση και μπροστά, έχει δουλέψει πολύ στην κυκλοφορία και στους αυτοματισμούς, ενώ με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 κάνει το «τριφύλλι» πιο επιθετικό από ποτέ. Του πιστώνουμε τη μέχρι τώρα αλλαγή προς το καλύτερο. Όπως, επίσης, και τις επιλογές των Κουίνσι και Ζέκα, δυο ποδοσφαιριστών που ανεβάζουν τον Παναθηναϊκό. Ο Ζεσουάλδο και η ομάδα του στέλνουν μήνυμα, ενόψει της συνέχειας. «Φωνάζουν» ότι όχι μόνο θα είναι άξιοι διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά θα παίξουν και ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια…

*Το πανό που αναρτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και είχε πολιτικό περιεχόμενο, όπως, επίσης, και τα πολλά συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, τα γνωρίζετε. Η συνέχεια, που δόθηκε, έξω από το ΟΑΚΑ, είχε… πρακτικές Χούντας! Ναι, καλά διαβάζετε. Όταν αστυνομικοί «την πέφτουν» σε αυτοκίνητο φιλάθλων, τους ζητούν με ύβρεις το πανό και στη συνέχεια τα ΜΑΤ τους κάνουν επίθεση (ο οδηγός, μάλιστα, συνελήφθη επειδή ζήτησε τον λόγο!), δεν μιλάμε για μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά για κάτι άλλο. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε την επίσημη θέση της ελληνικής αστυνομίας για το ντροπιαστικό και απαράδεκρο συμβάν. Α, με συγχωρείτε, το ξέχασα! Ο κ. Κοκκαλάκης (εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής αστυνομίας) μας ενημέρωνε το καλοκαίρι όταν τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση με δακρυγόνα μέσα στο Μετρό του Συντάγματος ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά τα… αέρια εισχώρησαν στον χώρο. Τώρα, μπορεί να μας πει ότι έγινε, απλώς, ένας ευγενικός «έλεγχος»…

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x