Stoiximan Super League

«Φως» από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Διάψευση της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας της Αθήνας περί ενδιαφέροντος του γιου του βασιλιά, Αμπντούλ Αζίζ, για επενδύσεις στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Αλ Σαούντ. Το συγκεκριμένο σενάριο είχε γραφτεί από μερίδα του Τύπου της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ωστόσο από την πλευρά του πρίγκιπα ουδέποτε επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο.

Διάψευση της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας της Αθήνας περί ενδιαφέροντος του γιου του βασιλιά, Αμπντούλ Αζίζ, για επενδύσεις στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Αλ Σαούντ.

Το συγκεκριμένο σενάριο είχε γραφτεί από μερίδα του Τύπου της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ωστόσο από την πλευρά του πρίγκιπα ουδέποτε επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Royal Embassy of Saudi Arabia Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω της εκτεταμένης αναφοράς που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τα διάφορα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της Αυτού Μεγαλειότητας Πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Φάχαντ Μπιν Αμπντουλαζίζ στην αγορά ποσοστών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντουραχμάν (Αλ Σαούντ) η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα υποχρεούται να διευκρινίσει στα διάφορα ΜΜΕ πως η πληροφορία αυτή στερείται παντελούς αλήθειας καθότι δεν υπάρχει από την πλευρά του Πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Φάχαντ Μπιν Αμπντουλαζίζ κανένα ενδιαφέρον για επένδυση σε καμιά αθλητική δραστηριότητα εντός ή εκτός Σαουδικής Αραβίας.

Κρίναμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα αυτό, ελπίζοντας πως θα προβείτε στην αποκατάσταση της αλήθειας».

Όσον αφορά το ρεπορτάζ με τον πρίγκιπα Αλ Σαουντ, δεν αλλάζει κάτι, αφού εάν κι εφόσον όλα πάνε καλά στο απογευματινό ραντεβού των δικηγόρων των δύο πλευρών(πρίγκιπα και Βαρδινογιάννη), θα πέσουν οι υπογραφές στο ΜοU. Μια κίνηση, που ουσιαστικά θέτει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η συμφωνία για να αλλάξει χέρια το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μετά από την υπογραφή του σχετικού συμφώνου αναμένεται να αρχίσει οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά της ΠΑΕ. Η χρονικά διάρκεια του εκτιμάται ότι θα είναι περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι στις 4 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του ΔΣ αναμένεται να ψηφιστεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πρέπει η πλευρά του πρίγκιπα να καταθέσει τα 15 εκατομμύρια αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Αυτό είναι το πλάνο της πλευράς του Σαουδάραβα πρίγκιπα για να περάσει σε αυτόν η διοίκηση της ΠΑΕ.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x