Κώστας Μιαούλης

Απλώς ανοησία ή ασίστ στη διοίκηση για τα… καθιερωμένα;

Επειδή κάποιοι σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζουν να μπερδεύουν τα πράγματα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο σημεία, για το επεισόδιο Μανωλά-Κωστένογλου, επειδή μοιραία οι «Ενωσίτες» κάνουν συνειρμούς.

Επειδή κάποιοι σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζουν να μπερδεύουν τα πράγματα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο σημεία, για το επεισόδιο Μανωλά-Κωστένογλου, επειδή μοιραία οι «Ενωσίτες» κάνουν συνειρμούς.

Το πρώτο είναι πως ο καυγάς αυτός δεν έχει σχέση με το περσινό σκηνικό Χιμένεθ με Τζεμπούρ.

Πέρυσι ο Ισπανός είχε κάνει παρατήρηση σε Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ στην προπόνηση ότι δεν πίεζαν, για να έρθει η αντίδραση του Γαλλοαλγερινού που ήθελε να του γίνει πριβέ η παρατήρηση.

Του Κώστα Μιαούλη

Στην τωρινή περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον Μανωλά που όχι μόνο παραβαίνει την εντολή του προπονητή του, αλλά τον ρωτά κιόλας να του ξεκαθαρίσει ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι, αν η ΑΕΚ κερδίσει την ευκαιρία να πάει στην άσπρη βούλα το Σάββατο.

Άρα μιλάμε για μια αντίδραση παίκτη που δεν μπορεί να προβλέψει ο προπονητής (ότι θα πάρει ο Μανωλάς τη μπάλα να χτυπήσει πέναλτι, παρά την ξεκάθαρη εντολή του να εκτελέσει ο Σιαλμάς). Όπως κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί, την απίστευτη συνέχεια στις ερωτήσεις του νεαρού αμυντικού προς τον προπονητή.

Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι πέρα από τον προπονητή, ο Μανωλάς θίγει και τον συμπαίκτη του, αφού λέει στον προπονητή: «Δηλαδή, αν κερδίσουμε πέναλτι το Σάββατο ο Σιαλμάς θα το κάνει;» Αυτόματα, δηλαδή, διαταράσσονται όχι μόνο οι δικές του σχέσεις με τον προπονητή, αλλά βάλλει και κατά συμπαίκτη του έστω και εμμέσως, αφού με τέτοια ερώτηση αμφισβητείς την ικανότητα του συμπαίκτη σου να εκτελέσει πέναλτι.

Η συγγνώμη του Μανωλά εύχομαι να είναι ειλικρινής. Από ‘κει και μετά όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και μια διοίκηση που είναι επιρρεπής στα … δώρα σε αντίπαλες ομάδες. Κατανοώ πως για έναν ποδοσφαιριστή 20χρονών το να είναι πολύ καιρό απλήρωτος είναι κάτι που οξύνει την ένταση. Είτε κάνει κέφι κάποιος τον ποδοσφαιριστή Μανωλά, είτε όχι, γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και ειδικά αυτή η διοίκηση δεν νομιμοποιείται έτσι κι αλλιώς να τον εκποιήσει.

Είναι άραγε τόσο αθώο το επεισόδιο ή μήπως παραείναι βολικό και για τις δύο πλευρές για να χωρίσουν ανώδυνα; Αν συμβεί κάτι ανάλογο με την περίπτωση Τζεμπούρ πάντως και ο παίκτης φύγει τζάμπα ή με ένα συμβολικό ποσό, αυτή η διοίκηση θα έχει σοβαρό πρόβλημα…

Ο κόσμος δεν θα πρέπει να μπει στα χαρακώματα για μια ακόμα φορά με αφορμή ένα τέτοιο περιστατικό. Πρέπει να υπάρχει προσήλωση στον στόχο απ’ όλους: Παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμο. Η διατήρηση της ομάδας σε καλό αγωνιστικό επίπεδο με τον κόσμο στο πλάι της είναι το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει τούτη τη στιγμή. Αυτοί, άλλωστε, αποτελούν την ΑΕΚ, γιατί από διοίκηση και μετόχους η ομάδα έχει ξεμείνει εδώ και καιρό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x