Κώστας Μιαούλης

Ο Κωστέ και οι μάγκες, ξέπλυναν τη ντροπή του Μανόλο

Mε την 3η ομάδα της, η ΑΕΚ έκανε πλάκα στην Στουρμ και τις έριξε τρία μέσα στην Αυστρία. Ο Νίκος Κωστένογλου ακόμα και αυτό το νεανικό σχήμα το έχει μετατρέψει σε μια γρήγορη και σχετικά συμπαγή ομάδα, με τις όποιες ατέλειες, αδυναμίες και ανορθογραφίες υπάρχουν. Ένα σύνολο με το οποίο ο προηγούμενος προπονητής θα κλαψούριζε, ο τεχνικός της ομάδας το έχει βελτιώσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να προσφέρει και θέαμα.

Mε την 3η ομάδα της, η ΑΕΚ έκανε πλάκα στην Στουρμ και τις έριξε τρία μέσα στην Αυστρία.

Ο Νίκος Κωστένογλου, ακόμα και αυτό το νεανικό σχήμα το έχει μετατρέψει σε μια γρήγορη και σχετικά συμπαγή ομάδα, με τις όποιες ατέλειες, αδυναμίες και ανορθογραφίες υπάρχουν.

Ένα σύνολο με το οποίο ο προηγούμενος προπονητής θα κλαψούριζε, ο τεχνικός της ομάδας το έχει βελτιώσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορεί να προσφέρει και θέαμα.

Του Κώστα Μιαούλη

Μπορεί αυτή η νίκη να έχει μικρή σημασία, αν και αυτά τα χρήματα που θα μπουν από τη νίκη ασφαλώς θα είναι βάλσαμο. Σημασία έχει όμως ότι σε αυτή την ομάδα των χιλίων προβλημάτων η νίκη έχει αρχίσει να γίνει συνήθεια. Κι αυτό είναι παραπάνω από ενθαρρυντικό.

Αυτή η νίκη είναι μια απόδειξη πως τα τρίποντα και η βελτίωση δεν οφείλονται στους εύκολους αντιπάλους που αντιμετώπισε η «Ένωση» εσχάτως. Κάθε νίκη γι’ αυτή την ηρωική παρέα είναι άθλος. Αυτή η νίκη πρέπει να κάνει όσους ήθελαν εκείνον τον μαθητευόμενο μάγο, τον Μανόλο Χιμένεθ, να παραμείνει στην ομάδα να αναθεωρήσουν. Το μόνο σωστό που έκανε αυτή η διοίκηση κατά τη διάρκεια της θητείας της, ήταν που έδιωξε αυτόν τον… απίθανο.

Κι όποιοι έχουν αμφιβολίες, ας συγκρίνουν το πρώτο ματς, που η ΑΕΚ στην έδρα της είχε δύο ευκαιρίες στην αρχή, το γκολ και τίποτε παραπάνω, με το σημερινό ματς, όπου στο πρώτο μέρος, απέναντι σε αυτή την μέτρια ομάδα η «Ένωση» ήταν πραγματικά καταιγιστική.

Σε αυτό το υπέροχο φινάλε που έκλεισε μια εφιαλτική χρονιά στην Ευρώπη, δεν μπορώ να βρω πως υστέρησε κάποιος. Ο Μανωλάς, που φάνηκε φανερά βελτιωμένος από την ιστορία που έγινε, άνοιξε με όμορφο τρόπο το σκορ. Ο Μπερνς που σκόραρε κιόλας, έκανε ένα καλό παιχνίδι, σαν αυτό που είχε κάνει πέρσι στην Κροατία. Ο Κλωναρίδης εξελίσσεται σε μεγάλη και προσωπική αποκάλυψη του Κωστένογλου.

Ο Γκερέιρο αποτελεί μια περίπτωση που ο κόουτς της ΑΕΚ θα πρέπει να εξετάσει με μεγάλη προσοχή. Παρά την βραδύτητα του, τις πάσες του δεν μπορεί κανείς να τις βγάλει και πρέπει να βρει κίνητρο για να παίξει. Ο Μάκος έκανε ένα πραγματικά εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Κάλα είχε κάποια λαθάκια, αλλά διορθώθηκε στη συνέχεια, ενώ πολλές υποσχέσεις άφησαν οι Εγγλέζου και Μπουγαϊδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x