Διονύσης Δεσύλλας

Λέτο, Καπίνο και… Αραβες!

Οι καθιερωμένες μας σημειώσεις έπειτα από παιχνίδι του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο…)

Οι καθιερωμένες μας σημειώσεις έπειτα από παιχνίδι του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο…)

*Ηταν ενδιαφέρον το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από τη μια ένας Παναθηναϊκός που «πετούσε φωτιές» στην επίθεση, αλλά έδειξε ξανά αμυντικές αδυναμίες, από την άλλη ένας Αστέρας Τρίπολης που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο όχι για να «καταστρέψει», αλλά για να παίξει μπάλα. Και το έκανε, άσχετα αν δεν κατάφερε να φύγει με κάτι καλό από την Καλογρέζα…

*Γι’ αυτό φρόντισαν, βέβαια, κυρίως, δυο ποδοσφαιριστές. Ο ένας είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Αυτός ο «δαίμονας», που όταν βρεθεί σε καλή μέρα, καταφέρνει να εκθέσει κάθε αντίπαλη άμυνα. Δυο γκολ χθες, συνολικά 14 στο πρωτάθλημα (!) και εξαιρετική παρουσία. Ο Αργεντινός ήταν χάρμα οφθαλμών και όπως γράφει εύστοχα η «SportDay», εκτός των άλλων, «μασκάρεψε» τις αμυντικές ανορθογραφίες της ομάδας του.

*Ο άλλος είναι ο Στέφανος Καπίνο. Ο νεαρός, σε ένα κρίσιμο διάστημα του παιχνιδιού, με δυο εξαιρετικές επεμβάσεις δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ηλία Σολάκη να χρηστεί σκόρερ και να ισοφαρίσει. Καταπληκτικές οι επεμβάσεις του 17χρονου, δείχνουν τα τρομερά του προσόντα. Αυτό το παιδί έχει όλα τα «εφόδια» για να γίνει μεγάλος γκολκίπερ. Με σκληρή δουλειά και αποκτώντας εμπειρίες, μπορεί να καταφέρει. Για να σας είμαι ειλικρινής, πάντως, όταν μπήκε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έδειχνε τέτοια ωριμότητα. Εχει, φυσικά, αδυναμίες, οι οποίες φτιάχνονται με τον καιρό. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν γκολκίπερ, που έχει μπροστά του 20 χρόνια καριέρας!

*Οι «πράσινοι» χθες δεν ήταν καλοί. Για να γίνω πιο ακριβής είχαν απλώς καλά διαστήματα, αλλά και άσχημα. Η άμυνα τους, πάλι, έδειξε να πελαγοδρομεί σε φάσεις που δεν «μύριζαν» γκολ. Ο Καντέ δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και χθες ήταν κάκιστος. Ο Γάλλος είναι ποδοσφαιριστής που χρειάζεται 3-4 συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει ρυθμό (θυμηθείτε την περσινή σεζόν). Όπως και να’ χει, το «τριφύλλι» θέλει απαραίτητα έναν κεντρικό αμυντικό ακόμα.

*Λένε ότι στον πρωταθλητισμό, οφείλεις να παίρνεις τα αποτελέσματα που θες, ακόμη κι όταν δεν είσαι καλός. Ο Παναθηναϊκός το έκανε στη Νέα Σμύρνη, το επανέλαβε χθες. Είναι σπουδαίο πράγμα αυτό, όσο κι αν σας ξενίζει. Η μεγάλη ομάδα, αυτή που διεκδικεί τίτλους, εκεί φαίνεται. Κι απ’ ότι βλέπουμε, οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι φέτος να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Πολύ ακριβά…

Υ.Γ.: Δευτέρα με Τρίτη τελειώνει το θέμα με τους… Αραβες επενδυτές, σύμφωνα με Βαρδινογιάννη και Τσάκα. Πρέπει, απλώς, να γραφτούν δυο σημαντικά στοιχεία.

1.Οι άνθρωποι του «Τζίγκερ» διαψεύδουν ότι ο μεγαλομέτοχος έστειλε λιμουζίνες να πάρει τους επενδυτές. Φακός, όμως, έχει «συλλάβει» έναν από τους ανθρώπους που δούλευαν στην πράσινη ΠΑΕ επί χρόνια, να βρίσκεται δίπλα στους… Αραβες.

2.Πήγαν, λέει οι… Αραβες μαζί με τον Βλάση, να δειπνήσουν στο εστιατόριο «Ιθάκη». Μόνο που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και η κράτηση ήταν, επίσης, σε ελληνικό όνομα! Μήπως ο… επενδυτής λέγεται Αλ ΣαουντΑΚΗΣ;

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com
twitter@dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x