Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του δοκαριού κι ο Άρης του… σοβαρού

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί δεν θα συζητήσουμε σε κανένα σημείο για το αν οι εστίες έχουν δοκάρια κι αυτά τα άτιμα σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ που ήθελε, αλλά, δεν του έκατσε, μια νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί δεν θα συζητήσουμε σε κανένα σημείο για το αν οι εστίες έχουν δοκάρια κι αυτά τα άτιμα σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ που ήθελε, αλλά, δεν του έκατσε, μια νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Πάντα πίστευα ότι δεν είναι θέμα… δοκαριού, αλλά, θέμα επιδεξιότητας, την οποία ο επιθετικός δεν κατέχει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αγώνα, όταν βρίσκεται σε θέση βολής και δεν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Είναι λοιπόν θέμα ώριμης σκέψης και κατάλληλης αντίδρασης όταν βρίσκεσαι σε επίκαιρη θέση και θα πρέπει να σημαδέψεις προς τα δίχτυα κι όχι στο δοκάρι.

Υπό αυτή τη λογική λοιπόν, η τύχη δεν είναι μέρος της συζήτησης μας, αλλά, ανήκει σε μπουρδολογίες φιλάθλων ή οπαδών στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την αστοχία του Γεωργιάδη και του Αθανασιάδη.

Κατά τα άλλα, από τη συνολική εικόνα του ντέρμπι και του «μηδέν», προφανώς ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη, αλλά, αν τυχόν ο Άρης είχε σημειώσει γκολ και είχε εισπράξει το «διπλό» δεν θα μας φαινόταν καθόλου περίεργο.
Όπως έδειξε, γνώριζε τον τρόπο για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή κι όχι μόνον για… εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά, για να κάνει τη ζωή δύσκολη στον Κρέσιτς.

Σε σημαντικές λεπτομέρειες του αγώνα:

Ο Μπόλονι δεν πήρε τίποτε από τη συνεργασία του Γιάννου με τον Αθανασιάδη ή γενικότερα με τη συμμετοχή του πρώτου στο αρχικά σχήμα. Όσα κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν απόρροια της κακής αμυντικής λειτουργίας του Άρη στις πτέρυγες (Νέτο και Μίτσελ ήταν… διάφανοι) και δεν έγινε δουλειά από τον άξονα.

Από την άλλη, ο Άρης, όσο ο Καστίγιο, σε πρώτη φάση και ο Γιαννιώτας στη συνέχεια ήταν υγιείς, δημιουργούσε πολλά προβλήματα παρά το γεγονός ότι ο Ουμπίντες δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα. Το ίδιο κι ο Φατί.

Πάντως, υπό τον σοβαρό προπονητή Μασάδο, αυτή η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από εκείνον τον Άρη που ανέλαβε πριν λίγο καιρό.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπόθεση με τις «κίτρινες». Άστοχες οι επιλογές του, έβγαλε «πέντε» στα πρώτο τέταρτο και αυτό ήταν βέβαιο ότι θα δυσκόλευε το έργο του στη συνέχεια. Δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να βγάλει με την ίδια ευκολία σε περιπτώσεις που θα έπρεπε να τιμωρήσει και έτσι χάθηκε ο έλεγχος.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τις κίτρινες κάρτες από τους διαιτητές που νομίζουν ότι πρέπει επεμβαίνουν σε όλες, μας σε όλες τις περιπτώσεις. Σταματήστε επιτέλους. Ασχημαίνει το ποδόσφαιρο.
Αυτό ήταν ένα στοιχείο της... σχεδόν άσκοπης παρουσίας του στο παιχνίδι, καθότι σε ένα κρίσιμο σημείο, στην ανατροπή του Γιαννιώτα από τον Κρέσιτς, δεν θεώρησε ότι ο επιθετικός του Άρη θα σημειώσει γκολ και χαρίστηκε στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ δείχνοντας την κίτρινη κάρτα.

Διευκρινίζουμε: Παρόλα αυτά, δεν τον κατατάσσουμε στην κατηγορία των παραγόντων που καθόρισαν την έκβαση του αγώνα.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x