Γιώργος Ζαχαριάδης

Tragic σου λέω… Να τιμωρηθεί ο Άρης για να γίνει η αρχή

Ήταν πλαστικό ή γυάλινο; Πήγε το μπουκάλι προς την βοηθό διαιτητή ή μήπως η βοηθός κατευθύνθηκε, με… άγριες διαθέσεις προς το μπουκάλι; Φταίει η βοηθός που διακόπηκε το παιχνίδι ή αυτός που πέταξε το μπουκάλι; Να παίζουν ή όχι γυναίκες διαιτητές στους ποδοσφαιρικούς –αντρικούς- αγώνες; Του Γιώργου Ζαχαριάδη.

Ήταν πλαστικό ή γυάλινο;

Πήγε το μπουκάλι προς την βοηθό διαιτητή ή μήπως η βοηθός κατευθύνθηκε, με… άγριες διαθέσεις προς το μπουκάλι;

Φταίει η βοηθός που διακόπηκε το παιχνίδι ή αυτός που πέταξε το μπουκάλι;

Να παίζουν ή όχι γυναίκες διαιτητές στους ποδοσφαιρικούς -αντρικούς- αγώνες;

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Αυτά είναι κατά βάση τα ερωτήματα που απασχολούν από χθες -δυστυχώς- αρκετούς από τους φίλους του Άρη και του ποδοσφαίρου.

Κάποιος ουδέτερος διατύπωσε το γνωστό, «να γίνει μια αρχή και ο Άρης να τιμωρηθεί όπως επιβάλει ο νόμος».

Τότε ήταν που μου άναψαν τα λαμπάκια. Τότε ήταν που είπα ότι τελικά είμαστε άξιοι για χειρότερα.

Δυστυχώς λοιπόν, βρέθηκαν και πάλι κάποιοι που λένε ότι θα πρέπει να γίνει η αρχή. Τι να γίνει δηλαδή; Να εφαρμοστεί επιτέλους ένας νόμος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, όπως έπρεπε, μέχρι σήμερα. Να διακοπεί ένα ματς και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών καθώς και με αποκλεισμό της έδρας η υπαίτιος ομάδα.

Και ερωτώ: ποιος είναι ο νόμος ή ο κανόνας που επιβάλει να γίνει σήμερα η αρχή και όχι πριν από καιρό και σε πολλές προγενέστερες αντίστοιχες ή αυτούσιες περιπτώσεις.

Όχι, δεν θα υπερασπιστώ κανέναν από τους υπεύθυνους της διακοπής στο Κλεάνθης Βικελίδης, λόγω της επίθεσης –κι όχι του τραυματισμού- της βοηθού Κουρομπύλια.

Δεν μπορώ όμως να ακούω αυτό το περιβόητο από κάπου να γίνει η αρχή.

Γιατί θα πρέπει σήμερα να εφαρμοστεί ένας νόμος που δεν εφαρμόστηκε αντίστοιχα σε προηγούμενο αγώνα και μάλιστα με τον ίδιο διαιτητή (Τριτσώνη);

Δεν εξετάζω ποιες ήταν οι ομάδες. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πιο δυνατός στο παρασκήνιο. Εκείνο που ενδιαφέρει και εμένα κι όλους μας, είναι η ισονομία και η εφαρμογή του νόμου ή του κανονισμού σε κάθε περίπτωση.

Επίσης, υπάρχει ένα λεπτό σημείο, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους της διαιτησίας καθώς και όσους δικάζουν υποθέσεις σαν τη διακοπή στο Άρης- Αστέρας Τρίπολης:

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο αγώνας δεν διεκόπη γιατί τραυματίστηκε η βοηθός, αλλά, επειδή φοβήθηκε να συνεχίσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τη δύναμη να συμμετέχει σε ένα αγώνα που τον παρακολουθούν οπαδοί, δεν μπορεί να αποδώσει σε ένα γήπεδο της Superleague, όπου η κερκίδα θα εκφραστεί, σε πολλές περιπτώσεις, με υβριστικά συνθήματα.

Όλα τα παραπάνω δεν δικαιολογούν σε κανένα σημείο την εγκληματική ενέργεια ενός κακοποιού, που πέταξε ένα μπουκάλι και δημιούργησε μικρό ή μεγάλο τραύμα στη βοηθό και κυρίως στην ομάδα του.

Θα ήθελα να προσθέσω επίσης, ότι θα ήταν προτιμότερο να διακόπτονται οι αγώνες όταν πέφτει ένα αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο και να μην περιμένουμε πότε θα πετύχει έναν διαιτητή, μία βοηθό ή έναν ποδοσφαιριστή.

Ετσι θα ήταν καλύτερα κύριε Τριτσώνη. Δεν συμφωνείτε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x