Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Αρης του Κόντη και η κόντρα με τον Σκόρδα

Οι προκλήσεις του πρώην προέδρου, ο οποίος πέρα από το καταγγελτικό του λόγο, εκτοξεύει απειλές σε βάρος του πρώην συνεργάτη του στην ΠΑΕ Αρης, είναι καθημερινή συνήθεια στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει αλλάξει τίποτε από την πρώτη μέρα που βρέθηκε εκτός της διοίκησης, επειδή τα μέλη του Άρη αποφάσισαν ότι ο κύκλος του έκλεισε ή, τέλος πάντων, πείσθηκαν από τον Αθανασιάδη και τις υποσχέσεις του Κόντη. Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Οι προκλήσεις του πρώην προέδρου, ο οποίος πέρα από το καταγγελτικό του λόγο, εκτοξεύει απειλές σε βάρος του πρώην συνεργάτη του στην ΠΑΕ Αρης, είναι καθημερινή συνήθεια στη Θεσσαλονίκη.

Δεν έχει αλλάξει τίποτε από την πρώτη μέρα που βρέθηκε εκτός της διοίκησης, επειδή τα μέλη του Άρη αποφάσισαν ότι ο κύκλος του έκλεισε ή, τέλος πάντων, πείσθηκαν από τον Αθανασιάδη και τις υποσχέσεις του Κόντη.

Ο Λάμπρος Σκόρδας λοιπόν, δεν έπαψε να ενοχλεί τη διοίκηση του Άρη και μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, οι ραδιοφωνικές του αναφορές έγιναν αιτία για μια συνέντευξη Τύπου- απάντηση της διοίκησης.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Η αποτυχία της ήταν δεδομένη εκ των προτέρων καθότι το μόνο που κατάφερε η διοίκηση Αθανασιάδη, ήταν, ναι μεν να εντυπωσιάσει με το μέγεθος των χρεών που κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά, δεν πέτυχε καίρια κτύπημα στον αντίπαλο. Αντίθετα, έριξε νερό στο μύλο του Σκόρδα, που αποφεύγει επιμελώς να μιλήσει για τα ανοίγματα της διοίκησής του και έχει σκοπό να πλήξει κυρίως τον Κόντη και σε δεύτερο πλάνο τους υπόλοιπους. Κατά συνέπεια, όποιος συζητά για μια προσωπική κόντρα, δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Με τη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης Αθανασιάδη νομίζαμε ότι θα πάψει πλέον να απασχολεί ο Σκόρδας. Μην ξεχνάτε, ότι τότε, στις 21 Δεκεμβρίου, λίγο έως πολύ, παρουσιάστηκε υπεύθυνος για την φετινή αγωνιστική κατρακύλα του Άρη, γεγονός που κανείς δεν αντιλαμβάνεται το ίδιο. Η αιτία της φετινής αποτυχίας βρίσκεται αλλού κι όχι στα καυστικά σχόλια του Σκόρδα ή τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του.

Η διοίκηση του Θανάση Αθανασιάδη επιλέγει να διατηρήσει στην πρώτη γραμμή τον πόλεμο χαρακωμάτων με τον Λάμπρο Σκόρδα και γι΄ αυτό φροντίζει ο Γιάννης Κόντης, του οποίου σημειωτέων, χωρίς να ενδιαφέρει άμεσα, τις ικανότητες στο «παραγοντιλίκι» τις αναγνωρίζω απόλυτα.

Προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κόντρα Σκόρδα και Κόντη δεν είναι το μείζον πρόβλημα για την ομάδα. Ούτε βέβαια τα ανοίγματα που κληρονόμησε η διοίκηση Αθανασιάδη, από τον Σκόρδα, είναι η αιτία της πτώσης των «κιτρίνων».

Δεν βοηθά σε τίποτα και κανέναν, αντίθετα ζημιώνει την ομάδα, όταν ο νομικός του Άρη κουνά ένα χαρτί και απειλεί ότι αν αποκαλύψει τι κρύβει σε βάρος του Σκόρδα, θα πάει και θα κρυφτεί. Ε, και τι έγινε;

Εγώ να συμφωνήσω ότι πρέπει να τον βάλετε στη θέση του και να σταματήσει να σας προκαλεί. Θα εγγυηθείτε ότι θα λυθούν τα προβλήματα του Άρη;
Οι «προχωρημένοι» Αρειανοί λένε ότι, η διοίκηση του Άρη (κι ο Κόντης) έχει συμφέρον από την πα
ρουσία του Σκόρδα: Λένε ότι υπάρχει κάποιος που ουσιαστικά δεν μπορεί να αναγκάσει τη διοίκηση Αθανασιάδη να αποχωρήσει, όσα κι αν της καταλογίζει. Ασκεί σκληρή κριτική, αλλά, δεν τον εμπιστεύονται οι «πολλοί», λόγω του πρότερου παραγοντικού του βίου και η διοίκηση του Αρη τον χρησιμοποιεί, κατά περιόδους, όπως τη βολεύει. Καλή ώρα, τώρα που υπάρχει μεγάλη πίεση με την περιβόητη υπόθεση εκείνων των εκατομμυρίων που δεν ξέρουμε ποιος τα βάζει, αλλά, έφτασε η ώρα να πάρει ανταλλάγματα για να τα βάλει (σε αντίθεση με αυτά που ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση της Λέσχης), ένας… Σκόρδας είναι ό,τι πρέπει.

Η ουσία είναι ότι όλα αυτά κουράζουν και –πρακτικά- δεν εξυπηρετούν τον Άρη σε μέρες που θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να είναι απόλυτα ειλικρινείς. Αυτό είναι που θα εκτιμηθεί από τους φίλους της ομάδας και μόνο σε αυτή τη βάση θα οικοδομηθεί, έστω και αργά, μια υγιής σχέση. Η σχέση που υπάρχει σήμερα είναι προβληματική και δυστυχώς, αν σήμερα υπήρχε αγωνιστική δράση, θα αποτυπώνονταν στην προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο.

Σήμερα ακούμε στους κύκλους των Αρειανών ότι δεν θα πάνε στο γήπεδο με τον… Κόντη, εννοώντας ότι δεν εγκρίνουν να αναλάβει ο εκτελεστικός διευθυντής τη διοίκηση της ομάδας και θα είναι αιτία για να απομακρυνθούν.

Το δίκιο τους βρίσκεται σε όσα προηγήθηκαν σε μέρες που ο Κόντης έκανε τη δουλειά του ατζέντη για την ομάδα. Το άδικο είναι ότι απορρίπτουν τον Κόντη, χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να καταφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x