Δίπλα στην Εθνική

Η αντίστροφη μέτρηση της Εθνικής

Οσοι βρίσκονται τώρα στη Βαρσοβία αρχίζουν σιγά σιγά να αισθάνονται στο πετσί τους ότι τούτη η πόλη θα φιλοξενήσει την Παρασκευή την πρεμιέρα του τουρνουά. Και το λέω αυτό γιατί τις πρώτες μέρες δεν υπήρχαν ούτε «κλαπατσίμπανα» ούτε τυμπανοκρουσίες, ούτε πολύς κόσμος στις «Fan Zones». Αποστολή: Δημήτρης Ευαγγελάτος

Οσοι βρίσκονται τώρα στη Βαρσοβία αρχίζουν σιγά σιγά να αισθάνονται στο πετσί τους ότι τούτη η πόλη θα φιλοξενήσει την Παρασκευή την πρεμιέρα του τουρνουά. Και το λέω αυτό γιατί τις πρώτες μέρες δεν υπήρχαν ούτε «κλαπατσίμπανα» ούτε τυμπανοκρουσίες, ούτε πολύς κόσμος στις «Fan Zones».

Αποστολή: Δημήτρης Ευαγγελάτος

Υπήρχαν μόνο σημαιάκια στους δρόμους, ταμπέλες με το λογότυπο της διοργάνωσης και όχι κάτι περισσότερο. Ωστόσο, σε αυτή την 3η ολόκληρη μέρα διαμονής της Εθνικής στην πόλη, οι ρυθμοί ανέβηκαν αισθητά. Δυνατή μουσική στις «Fan Zones» με τη συνοδεία πολλών φιλάθλων, συνεχόμενες πρόβες στο στάδιο για την τελετή έναρξης και γενικότερα πολύ περισσότερο χρώμα Euro σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τα άλλα, η Εθνική συνέχισε την προετοιμασία της με μια και μοναδική προπόνηση, κατά την οποία ο Σάντος έβαλε «ανακατεμένους» τους διεθνείς στο δίτερμα και ως εκ τούτου δεν βγήκε κάποιο καινούριο συμπέρασμα. Το μεσημέρι πήγε στο ξενοδοχείο της Εθνικής ο Σοφοκλής Πιλάβιος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους ποδοσφαιριστές. Οι οποίοι γενικώς είχαν μια πολύ πιο «βατή» μέρα σε σχέση με την πολλή δουλειά των προηγούμενων ημερών.

Φαίνεται ότι η πολλή τακτική έχει πια τελειώσει για τους διεθνείς και πλέον παίρνει τη σκυτάλη η ψυχολογική προετοιμασία, που θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ο Σάντος τις προηγούμενες ημέρες έδειξε πώς προπονεί (στην προετοιμασία) και πώς κοουτσάρει (στα φιλικά), τώρα ήρθε η ώρα να δείξει πώς ψυχολογεί τους ποδοσφαιριστές ή αν θέλετε πώς τους «ντοπάρει» ψυχολογικά, κατά τη γνωστή έκφραση που πάντα χρησιμοποιείται ως ανεξάντλητο κλισέ στα ποδοσφαιρικά ρεπορτάζ που έχουν ως αντικείμενό τους την ομιλία του εκάστοτε προπονητή στα αποδυτήρια μιας ομάδας.

Στο πρώτο σκέλος της προετοιμασίας στην Αυστρία δόθηκε βάση στην αμυντική λειτουργία, στο δεύτερο σκέλος δόθηκε έμφαση στην επιθετική λειτουργία, στο τρίτο –επί πολωνικού εδάφους- σκέλος έπεσε το βάρος στις στημένες φάσεις και τώρα πια έμεινε μονάχα το τέταρτο και τελευταίο σκέλος, αυτό της ψυχολογίας. Για να δούμε τι θα δούμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x