Stoiximan Super League

Σεφτέ σε νίκες και χαμόγελα

Λογαριασμό στις νίκες, έστω και σε φιλικό ματς, άνοιξε για τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός. Σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια οι «πράσινοι», επικράτησαν 1-0 της Ελ Γιαΐς με γκολ του Βελάσκες στο 28’. Κορυφαίος ο Χριστοδουλόπουλος, σταθερή αξία ο Βιτόλο, χαμόγελα από τη νέα μεστή εμφάνιση του νεαρού Χουχούμη.

Λογαριασμό στις νίκες, έστω και σε φιλικό ματς, άνοιξε για τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός.

Σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια οι «πράσινοι», επικράτησαν 1-0 της Ελ Γιαΐς με γκολ του Βελάσκες στο 28’.

Κορυφαίος ο Χριστοδουλόπουλος, σταθερή αξία ο Βιτόλο, χαμόγελα από τη νέα μεστή εμφάνιση του νεαρού Χουχούμη.

Δοκίμασε πολλά πράγματα στο χορτάρι ο Φερέιρα, ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς παίκτες και σε γενικές γραμμές πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από αυτά που είδε.

Πώς έπαιξε

Αν και οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να προτιμά το 4-3-3, τελικά ο Πορτογάλος εμπιστεύτηκε το 4-2-3-1, απόφαση την οποία μάλλον δεν μετάνιωσε. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπουμσόνγκ-Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας και τους Σπυρόπουλο-Βύντρα στα άκρα. Βιτόλο και Μαρίνος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ τις πτέρυγες κάλυπταν οι Ζέκα και Χουχούμης, αφήνοντας σε ποιο ελεύθερο ρόλο τον Χριστοδουλόπουλο, πίσω από τον Πετρόπουλο.



Αυτή η ελευθερία κινήσεων που δόθηκε στον Λάζαρο ήταν και το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου ανάπτυξης του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος, κάτι που έδειξε από την αρχή του ματς. Από τα πόδια του, έστω και από στημένη φάση, ξεκίνησε άλλωστε και το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Σε εκείνη τη φάση, είχαμε μια επιβεβαίωση και μια διαπίστωση. Το πρώτο στοιχείο αφορά τα καλά «στημένα» του Λάζαρου -κάτι που ξέραμε- και το δεύτερο την εξαιρετική (για κεντρικό αμυντικό) τεχνική κατάρτιση του Βελάσκες. Ο στόπερ από τη Βενεζουέλα στο 28’ δέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, κατέβασε με το ένα πόδι, σούταρε με το άλλο κι έστειλε το… τόπι στο πλεχτό.

Όμως και γενικότερα η εικόνα των παικτών του Φερέιρα ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο φιλικά. Αν και η Ελ Γιαΐς δεν είναι και κανένα φόβητρο, το γεγονός πως το «τριφύλλι» δεν είχε πολλές επικίνδυνες φάσεις στην εστία του, αναμφίβολα πιστώνεται τόσο στην καλή αμυντική λειτουργία, όσο και στην πίεση από Βιτόλο (πολύ καλός σε ακόμη ένα ματς) και Μαρίνο στα χαφ.

Σε ό,τι αφορά τώρα την επιθετική ανάπτυξη, σίγουρα και σε αυτό το ματς έδειξε πολύ καλά στοιχεία ο Χουχούμης. Ο νεαρός, αν και δεν έπαιξε ως μπακ αλλά σε θέση αριστερού χαφ, ήταν θετικός, είχε πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του, πολλές επιτυχημένες σέντρες και γενικότερη παρουσία που πρόσθεσε… πόντους στο ποδοσφαιρικό του μπόι.

Όσο και να θέλει κανείς να αποφύγει τα κλισέ που συνοδεύουν τα φιλικά προετοιμασίας, μερικές φορές είναι πρακτικά αδύνατο. Μιλώντας με τέτοια, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως ο Φερέιρα είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα στο δεύτερο μέρος (Καρνέζης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Τοτσέ, Λαγός, Ιωαννίδης, Κουσίδης, Δώνης πήραν χρόνο συμμετοχής), ενώ σε διάταξη 4-4-2 αγωνίστηκαν για ένα διάστημα στην επανάληψη οι «πράσινοι». Βέβαια, οι πολλές αλλαγές αλλοίωσαν την εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε σπουδαίες φάσεις, με εξαίρεση την ανεπανάληπτη ευκαιρία που έχασε από υπερβολική σιγουριά και μόνο ο Χριστοδουλόπουλος.

Και μιας και μιλάμε για κλισέ, οφείλουμε να αναφέρουμε και το κορυφαίο: Ο Πορτογάλος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Ποιο είναι το σημαντικότερο εξ αυτών; Μα φυσικά πως οι «πράσινοι» μπορούν να είναι αισιόδοξοι πως ακόμη και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, παρά τις ατυχίες και τις δυσμενείς συγκυρίες, έστω και χωρίς την έλευση σταρ «αεροδρομίου», έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ένα σύνολο αξιόμαχο και ικανό με πολλά δικά του παιδιά, γεγονός που θα κάνει «γκελ» στον κόσμο.

Σε ποιο βαθμό θα φανεί στη συνέχεια…

Το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
: Κοτσόλης (46’ Καρνέζης), Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46’ Πίντο), Βύντρα (46’ Σεϊταρίδης), Βιτόλο (46’ Τοτσέ), Ζέκα (59’ Λαγός), Χουχούμης (59’ Ιωαννίδης), Χριστοδουλόπουλος (88' Δώνης), Μαρίνος, Πετρόπουλος (70’ Κουσίδης).

ΕΛ ΓΙΑΪΣ: Ιβανίλντο, Αλ Κατίρ, Αμπντουλάχ Αις, Άντερσον, Αλί Σανάντ, Μετχαμί, Αμπντούλ Τραοάς, Καρίμ Ζιανί, Σαίντ, Μάρτινς, Αμπντούλ Καντίρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x