Ψυχαγωγία

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία

Ένα μοναδικό υπερθέαμα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ μέχρι τις 16/9, για την παράσταση Alegria του Cirque du soleil, με μεγάλο χορηγό τον ΟΤΕ.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ μέχρι τις 16/9, για την παράσταση Alegria του Cirque du soleil, με μεγάλο χορηγό τον ΟΤΕ.

Alegria. Ισπανική λέξη, η οποία σημαίνει αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία. Αυτά είναι τα συναισθήματα που νιώθει όποιος έχει παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη παράσταση.

Είναι από τις φορές που οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψεις αυτό που βλέπεις. Οι ακροβατικές κινήσεις των χορευτών, «ντυμένες» από τη γλυκιά φωνή της «λευκής τραγουδίστριας», που αψηφούν τον... νόμο της βαρύτητας, αφήνουν αποσβολωμένους τους θεατές.

Από το πρόγραμμα με τις κορδέλες και τα στεφάνια της ρυθμικής γυμναστικής, τους μίμους, το «χορό των μαχαιριών της φωτιάς» μέχρι τους ακροβάτες, το κοινό νιώθει ότι βρίσκεται σε μια διαφορετική πραγματικότητα.

«Έχω λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με εντόπισαν, μου είπαν ότι είμαι καλός και μου έκαναν πρόταση και τέσσερα χρόνια τώρα συμμετέχω στο Alegria», λέει ο Alexander Andreasen, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με το τραμπολίνο.

Αν και επαγγελματίας, χρειάστηκε να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχε μάθει, όπως το να μην είναι τόσο σφιχτός στις κινήσεις του.

«Πάντως, νιώθω σαν να κάνω το χόμπι μου και όχι κάποιο επάγγελμα. Σηκώνομαι κάθε μέρα και χαίρομαι γι’ αυτό που κάνω», συμπληρώνει.

Ανεύρεση νέων ταλέντων

«Κυνηγοί» του «Τσίρκου του ήλιου» υπάρχουν παντού, όπως μας είπαν.

Πηγαίνουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια, αλλά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ξέρουν ότι οι αθλητές που ασχολούνται με την ενόργανη πρέπει να... συνταξιοδοτηθούν αρκετά νέοι. Ετσι, παρέχουν ευκαιρίες για δουλειά.

Πρόβες

Πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να διαρκέσει η προετοιμασία, ώστε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα επί σκηνής;

«Μπορεί να πάρει ακόμα και δύο χρόνια αν πρέπει να στήσουμε μια παράσταση από την αρχή», λέει ο Alex και συνεχίζει: «Πρώτα, υπάρχει η δημιουργική ομάδα που καταθέτει τις ιδέες της. Σειρά παίρνουν οι ειδικοί για τον φωτισμό, οι τεχνικοί και μετά αρχίζουν και οι πρόβες».

Διατροφή

Αν και πολλοί πιστεύουν πως τα μέλη του θιάσου στερούνται... φαγητού, κάνουν λάθος, καθώς -όπως μας ενημέρωσαν- ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, απλά όλοι ξέρουν πως δεν πρέπει να ξεπερνούν τα όρια.

Εξαρτάται η σχολή

Είναι όλοι αθλητές της ενόργανης που συμμετέχουν στην παράσταση Alegria; Την απάντηση τη δίνει ο Alex:

«Οταν κάποιος κάνει άλματα, προέρχεται από τη γυμναστική, ενώ όταν κάποιος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ακροβατικά, τότε από κάποια σχολή τσίρκου. Εξαρτάται από το υπόβαθρο του καθενός».

ΟΤΕ

Ως Μεγάλος Χορηγός του Cirque du Soleil, την Παρασκευή 07/09 ο ΟΤΕ έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους να παρακολουθήσουν το μαγευτικό θέαμα, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά μερικούς από τους συντελεστές της παράστασης. Ανάμεσά τους ήταν και 11 παιδιά από τα Ιδρύματα «Ανοιχτή Αγκαλιά» και «Μέριμνα». Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στους συντελεστές της Alegria τις δικές τους ερωτήσεις, να πάρουν μοναδικές πληροφορίες για την οργάνωση της παράστασης αλλά και την προετοιμασία των συντελεστών και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

*Ευχαριστούμε την ομάδα του ΟΤΕ για τη διπλή πρόσκληση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x