Νίκος Κατσαρός

Προσγείωση στην πραγματικότητα

«Ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι φταίει. Αν ξέραμε θα το διορθώναμε». Αυτά είπε την Κυριακή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στον διάλογο που είχε με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Είναι μια κουβέντα που έχει γίνει κλισέ για παίκτες ή προπονητές όταν η ομάδα έχει συνεχείς αποτυχίες. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

«Ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι φταίει. Αν ξέραμε θα το διορθώναμε». Αυτά είπε την Κυριακή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στον διάλογο που είχε με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι με τον Άρη.

Είναι μια κουβέντα που έχει γίνει κλισέ για παίκτες ή προπονητές όταν η ομάδα έχει συνεχείς αποτυχίες.

Του Νίκου Κατσαρού

Αν εννοούν ότι η εξήγηση για την κακή πορεία ανάγεται στη σφαίρα της μεταφυσικής, ότι δηλαδή κάποιος τους έχει ματιάσει ή ότι συνωμοτούν εναντίον τους... σκοτεινές δυνάμεις, τότε οι λύσεις δεν μπορούν να προέλθουν από τους ίδιους, ούτε από την διοίκηση.
Υποθέτω όμως ότι δεν εννοούν κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ανεξήγητα. Ο Παναθηναϊκός εφέτος δεν πάει καλά επειδή αποδυναμώθηκε από πλευράς έμψυχου υλικού. Ο Φερέιρα, που πέρυσι πιστώθηκε την καλή πορεία της ομάδας, όσο έπαιζε ο Λέτο, είναι φανερό ότι έκανε λανθασμένες επιλογές, όταν υποχρεώθηκε να καλύψει τα κενά με λιγότερα χρήματα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. «Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει» και το περίεργο δεν είναι γιατί δεν παίζει καλά, αλλά το ότι ήταν καλή στα δύο παιχνίδια με την Τότεναμ και την Ξάνθη.

Ο Φερέιρα υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης στους παίκτες. Πιθανότατα έχει δίκιο. Μόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι αν λυθεί, ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος. Άλλωστε ο Πορτογάλος το είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι δηλαδή οι οπαδοί δεν πρέπει να περιμένουν πολλά από αυτή την ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία, λιγότερες κουβέντες, περισσότερη δουλειά και προσγείωση στην πραγματικότητα.

Κι εκεί όπως είναι ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει τη δεύτερη θέση, αφού δεν υπερτερεί, αλλά και ούτε υστερεί από τις ομάδες που έχει τον ίδιο στόχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x