Νίκος Κατσαρός

Η ΑΕΚ μπροστά στην «ώρα μηδέν»

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Η ΑΕΚ βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της μπροστά στο γεγονός να παίζει την παραμονή της στην Α’ Εθνική σε έναν αγώνα.

Μέχρι και πριν λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ματς «ζωής ή θανάτου» με τον Πανθρακικό, διάβαζα και άκουγα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στα Γιάννινα, αλλά και για το αν καλώς απολύθηκε ο Λίνεν.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Όλα αυτά έχουν πλέον μηδενική σημασία. Αυτά εξηγούν ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός, που κάνει την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι της Κυριακής ακόμη πιο δύσκολη.

Και αναφέρομαι στην κακή ψυχολογική κατάσταση που επιβαρύνει τους παίκτες, από την περασμένη Δευτέρα.

Αυτό είναι και το πιο σοβαρό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Τραϊανός με τη βοήθεια και του Άκη και του Βασίλη. Τριών ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ σε περιόδους που πρωταγωνιστούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Με βάση της εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τα Γιάννινα και αυτή του Πανθρακικού στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αγωνιστικά η Ένωση δεν μπορεί να κερδίσει την ομάδα της Θράκης.

Αυτό το οικτρό θέαμα που παρουσίασε όμως η ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει.

Έστω και δύσκολα η ομάδα πήρε σημαντικές νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ, επί του Πανιώνιου, της Βέροιας, του ΟΦΗ της Ξάνθης του ΠΑΣ Γιάννινα κα του Πλατανιά, που δεν είναι κατώτερες του Πανθρακικού.

Επομένως μπορεί να πετύχει ακόμη μια, την πιο σημαντική εφόσον συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις. Κατ’ αρχήν να υπάρξει πανστρατιά των οπαδών της στο ΟΑΚΑ. Σε ΑΥΤΟ το παιχνίδι δεν νοείται να είσαι οπαδός της ΑΕΚ και να μείνεις στο σπίτι.

Ο Δέλλας, ο Ζήκος και ο Μπορμπόκης σίγουρα γνωρίζουν πως θα «φτιάξουν» τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ώστε να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την ιστορική αποστολή που αναλαμβάνουν.

Η συγκέντρωση, η πειθαρχία και η ψυχραιμία είναι οπωσδήποτε απαραίτητα στοιχεία. Πάνω από όλα όμως θα χρειαστεί τιτάνια θέληση, προσπάθεια και πάθος για να σώσουν την ομάδα από την μεγαλύτερη ταπείνωση –και όχι μόνο- που θα σημαίνει ο υποβιβασμός της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x