Νίκος Κατσαρός

O «τίγρης» εξαφάνισε το δίλημμα

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο sport-fm.gr για τη διαφαινόμενη επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα ξαναγύριζε στην ΑΕΚ. Πέρυσι τέτοιον καιρό, για παράδειγμα, οι προϋποθέσεις που έβαλε, να «καθαρίσει» δηλαδή η ΠΑΕ από τις «αμαρτίες» που τη φόρτωσαν οι αμέτοχοι-μέτοχοι δεν έδειχναν πολύ πιθανές.

Ο υποβιβασμός άλλαξε άρδην τα δεδομένα και ο Μελισσανίδης, σκεπτόμενος -όπως πάντα- πρώτα επιχειρηματικά και μετά συναισθηματικά, πήρε την απόφαση που με τόση λαχτάρα περίμενε ο κόσμος της ΑΕΚ. Από τη στιγμή που βγήκε από το στόμα του η δήλωση ότι μπαίνει για να φτιάξει το γήπεδο, αυτόματα έγινε ο καταλύτης των εξελίξεων.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω για τις δυσκολίες και τις πολύπλοκες διαδικασίες που οδηγούν στη συμμετοχή της ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν τους δίνω καμία σημασία. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον Μελισσανίδη, είμαι βέβαιος ότι πριν δηλώσει επίσημα το «παρών», είχε μελετήσει διεξοδικά και είχε διασφαλίσει ότι οι εξελίξεις θα είναι αυτές που ο ίδιος επιθυμεί για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα χωρίς να συναντήσει προβλήματα.

Τόσα χρόνια στην ποδοσφαιρική, αλλά και την επιχειρηματική «πιάτσα», ξέρει πολύ καλά πώς να προχωράει στον στόχο του, χωρίς να γίνονται γνωστές οι επαφές και οι κινήσεις του.

Γιατί πιστεύω ότι θέματα π.χ. όπως η συναίνεση της Ερασιτεχνικής μέσω ενός Δ.Σ. με ανθρώπους που εμπιστεύεται, η συμπόρευση με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για την ανέγερση του γηπέδου και οπωσδήποτε η απόφαση για την πτώχευση της ΠΑΕ, τα είχε λύσει από τη στιγμή που είχε εξασφαλίσει οικονομικούς συμπαίκτες στο θέμα του γηπέδου.

Ο Μελισσανίδης έγινε αυτός που έγινε επειδή, όταν αποφασίζει κάτι, πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει από την πραγματοποίησή του. Είναι λογικό να αποφεύγει να πάρει θέση σε ζητήματα που πρέπει να αποφασιστούν τυπικά από τα θεσμικά όργανα του συλλόγου (Δ.Σ. της ΠΑΕ, Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής και της ΠΑΕ), αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει ήδη φτιάξει στο μυαλό του και την ομάδα με την οποία θα παίξει η ΑΕΚ την ερχόμενη περίοδο, όπως και όλο το τεχνικό και όχι μόνο επιτελείο της καινούργιας ΑΕΚ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιστροφή του απάλυνε τον πόνο των οπαδών της ΑΕΚ για τον υποβιβασμό της και εξανέμισε το δίλημμα «στη Β’ Εθνική με χρέη ή στη Γ’ Εθνική με Μελισσανίδη»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x