Δελτία Τύπου

Βραβεία Sciacca, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η τελετή απονομής

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στην στην Aula Magna του Πανεπιστημίου ‘Pontificia Universita Urbaniana’ στην πόλη του Βατικανό – Ρώμη, η ετήσια τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” σε νέους που διακρίθηκαν με τη δραστηριότητά τους στις τέχνες και τον πολιτισμό, την επιστήμη και την κοινωνία.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στην στην Aula Magna του Πανεπιστημίου ‘Pontificia Universita Urbaniana’ στην πόλη του Βατικανό – Ρώμη, η ετήσια τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca” σε νέους που διακρίθηκαν με τη δραστηριότητά τους στις τέχνες και τον πολιτισμό, την επιστήμη και την κοινωνία.

Όπως ανακοινώνεται, ο Απόλυτος Νικητής του 2012 είναι ο 11χρονος Αμερικανός Cody McCasland, ένα αγόρι που έχει προσθετικά άκρα, γιατί πάσχει από Αγενεσία ιερού οστού (Sacral Agenesis), μια σπάνια ασθένεια που προκάλεσε παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης όσο εκείνος βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας του. Γεννήθηκε πρόωρα χωρίς τα οστά της κνήμης και του γονάτου και χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν τα γόνατά του, όταν ήταν 15 μηνών. Σε ηλικία 17 μηνών απέκτησε το πρώτο ζευγάρι τεχνητών μελών κι έκτοτε κινείται ασταμάτητα, τρέχει, κολυμπά, παίζει ποδόσφαιρο, χόκεϊ και είναι πρωταθλητής στο τρίαθλο.

Το χαμόγελο και η δύναμη του Cody είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Ο Cody μικρότερος περνούσε πολύ χρόνο στο Texas Scottish Rite Hospital for Children βοηθώντας παιδιά με αναπηρία και σήμερα είναι εκπρόσωπος του Caf, Challenge Athletes Foundation, ένα ίδρυμα που βοηθά ανθρώπους με αναπηρίες να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Επιλέχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Αμερικής, λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα του, να συμπαρασταθεί στους ακρωτηριασμένους και πληγωμένους στρατιώτες που επέστρεφαν από τις αποστολές του εξωτερικού.

Στη λαμπρή αυτή τελετή, μεταξύ των πολύ σημαντικών νικητών που ανέδειξε ο φετινός διαγωνισμός στην κατηγορία 18-35 ετών θ’ απονεμηθούν βραβεία και διακρίσεις στους:

1. Παύλο Κοντίδη, τον αθλητή από την Κύπρο που κατέκτησε αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία laser, κι άνοιξε την ιστορία των ολυμπιακών μεταλλίων στην Κύπρο.

2. Murat Yildirim, τον ηθοποιό από την Τουρκία, ο οποίος διακρίθηκε για το εξαιρετικό ταλέντο του στη χώρα του το 2011, αλλά κατακτά σταθερά το παγκόσμιο στερέωμα.

3. Viktor J. Fremling, φωτογράφος και μεταξύ των καλυτέρων της τέχνης του στο ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό τοπίο, έχοντας αποσπάσει και σημαντικά βραβεία όπως της Google.

4. Teodora Borota (Σερβία) & Christiana Benedetti Fasil (Ιταλία), τιμούνται με το Διεθνές Βραβείο Οικονομίας. Οικονομολόγοι με σημαντικές αναγνωρίσεις από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια για τις μελέτες τους

5. Γιώργο-Νεκτάριο Δελή, τον νεαρό Έλληνα αθλητή που τιμάται με το ειδικό βραβείο «Maria Grazia Balducci Rossi» για την εθελοντική του δραστηριότητα.

Πολύ σημαντική είναι ακόμη η απόδοση τιμής στον Καρδινάλιο Raffaele Farina με την απονομή του Ειδικού Βραβείου στον τομέα του Πολιτισμού

Στον επιστημονικό τομέα, στην Αρχαιολογία βραβεύεται ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης για το μεγάλο του έργο την ανακάλυψη και αναστήλωση της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς επίσης για το διδακτικό του έργο.

Ο ιδρυτής & Πρόεδρος της ‘Κιβωτού του Κόσμου’, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου βραβεύεται για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, προσφέροντας βοήθεια σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε δυσκολία.

Ο πλήρης κατάλογος των νικητών είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.premiosciacca.it

Στην τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca παρόντες θα είναι ο επίτιμος Πρόεδρος των Βραβείων, Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, ο Πρόεδρος Don Bruno Lima, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προεδρίας, κ. Giuseppe Santianello, η Γενική Γραμματέας κ. Βασιλική Μπαφατάκη, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Έλληνες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν τα Βραβεία που θ’ απονεμηθούν φέτος στους νικητές καθώς επίσης και το καράβι σύμβολο στον Cody McCasland.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x