Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ της μετριότητας κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση

Το δυσάρεστο για πολλούς από τους ΠΑΟΚτσήδες ήταν η απόδοση του Σπάθα. Μπορεί να μην έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αλλά, ήταν συνεπέστατος στα καθήκοντά του και οι υποδείξεις του καλοζυγισμένες. Δεν… βόλεψε κανένα από τα σφυρίγματά του για να δικαιολογήσει την αστοχία ή την ατυχία σε μια –δυο ευχάριστες στιγμές του ΠΑΟΚ.

Το δυσάρεστο για πολλούς από τους ΠΑΟΚτσήδες ήταν η απόδοση του Σπάθα. Μπορεί να μην έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αλλά, ήταν συνεπέστατος στα καθήκοντά του και οι υποδείξεις του καλοζυγισμένες. Δεν… βόλεψε κανένα από τα σφυρίγματά του για να δικαιολογήσει την αστοχία ή την ατυχία σε μια –δυο ευχάριστες στιγμές του ΠΑΟΚ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Για όλα αυτά, φρόντισε ο… λασπωμένος αγωνιστικός χώρος. Πάντως, θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα… Ειδικά αν τυχόν είχε περάσει τη γραμμή εκείνο το σουτ του Καφέ (κτύπησε στον μοιραίο Καλτσά και άλλαξε πορεία) και βέβαια, αν νωρίτερα είχε καταλήξει στα δίχτυα του Γλύκου, το πέναλτι από τον Καλτσά.

Οι δύο σημαντικότερες στιγμές του αγώνα ανήκουν στη Βέροια και στον ΠΑΟΚ «πηγαίνει» ένα μικρότερο ποσοστό από τις καλύτερες φάσεις του αγώνα. Δεν βρίσκουμε τελικά να υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να συζητήσουμε σχετικά με την απώλεια ενός «διπλού» ενώ είναι πιο ξεκάθαρο ότι ο πιο ευχαριστημένος από την ισοπαλία θα πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ.

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα μεν, αλλά, εξακολουθεί στην ίδια πορεία και δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα που τον έχει εγκλωβίσει σε φτωχά αποτελέσματα, μέτριας απόδοσης. Το ζητούμενο είναι να ξεφύγει από ένα ρυθμό που τον διατηρεί σε χαμηλές αποδόσεις και αποτελέσματα. Που δεν του επιτρέπει να αποδείξει οριστικά ότι του ανήκει η δεύτερη θέση και δίνει το δικαίωμα να αμφισβητείται από ομάδες που είναι κοντά και παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Και δεν αποκλείεται, στη συνέχεια του πρωταθλήματος να επανακάμψει ο ΠΑΟ και να διεκδικήσει όσα δεν κατάφερε μέχρι σήμερα, οπότε θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Στο σημείο που βρισκόμαστε ο ΠΑΟΚ λίγα πράγματα μπορεί να αλλάξει. Μάλιστα, αν προσθέσουμε τα προβλήματα της Βέροιας, με την αποβολή του Ματέους Βιβιάν και τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη, ο Δώνης είναι υποχρεωμένος να βρει ή να δημιουργήσει νέες λύσεις στην άμυνα.

Υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι τον Ιανουάριο θα αλλάξουν πολλά και όσο ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ασθενής, οι περισσότεροι από τους φίλους της ομάδας αναμένουν σημαντικές προσθήκες. Υπό το φόβο να υποχωρήσει στη βαθμολογία και τελικά να μην τερματίσει στη δεύτερη θέση, ενδεχομένως δεν θα πρέπει να συζητούμε για τον Ιανουάριο των μεταγραφών, αλλά, για το Δεκέμβριο της συντονισμένης και αποτελεσματικής προεργασίας, ώστε από τις αρχές του χρόνου να δούμε νέα πρόσωπα στην ομάδα.

Δηλαδή, αν είναι να χαθεί κι ο Ιανουάριος για να βρεθούν ποδοσφαιριστές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα… καλό Φεβρουάριο, δεν αποκλείεται οι απώλειες να δημιουργήσουν μεγάλα κενά που θα είναι δύσκολο να καλυφθούν.

Υ. Γ. «Θέλουμε έναν παίκτη δίπλα στον Κατσικά», είπε ο Δώνης κι όπως καταλαβαίνετε δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους «δύο» (Ματέους Βιβιάν και Κουμάλο) που επέλεξε το καλοκαίρι, ούτε βέβαια τον νεαρότερο Ιντζίδη. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά από δυόμιση αγωνιστικούς μήνες, το να αμφισβητείς ευθέως την ικανότητα των επιλογών σου, αναδεικνύει την προχειρότητα του σχεδιασμού…

zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x