Νίκος Κατσαρός

Θα συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει στο www.sport-fm.gr για τα επεισόδια στον χθεσινό τελικό Κυπέλλου μπάσκετ...

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνουμε όλοι τα ίδια και τα ίδια για χιλιοστή φορά.

Σε ποιους μοίρασαν, δηλαδή, οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια, πώς πέρασαν μέσα στο γήπεδο φωτοβολίδες, πέτρες, ξύλα και άλλα «πολεμοφόδια», γιατί οι διαιτητές δεν διέκοψαν οριστικά το παιχνίδι, πόσο ανίκανη είναι η αστυνομία να προλάβει ή να καταστείλει αυτές τις συρράξεις ανάμεσα στους αλήτες.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Οι λύσεις, λοιπόν, είναι δύο. Ή να ομολογήσουν ΟΛΟΙ, σύλλογοι, ομοσπονδία, αθλητική ηγεσία και αστυνομία ότι παραδέχονται την ήττα τους από τους χούλιγκαν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί τους και να μην ξαναγίνει ποτέ ΠΑΟ – Ολυμπιακός με οπαδούς και των δύο στο γήπεδο, ή να λύσουν το πρόβλημα.

Τον τρόπο τον ξέρουν πολύ καλά. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται να γίνει τίποτε από τα δύο.

Αφενός επειδή δεν μπορούν, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος διαλυμένο εκ θεμελίων, και αφετέρου επειδή δεν θέλουν. Η αθλητική τους παιδεία και το πολιτιστικό τους επίπεδο είναι κάτω από το μηδέν και δεν τους επιτρέπουν να αντιληφθούν ούτε τα στοιχειωδώς αυτονόητα.

Ότι δηλαδή έχουν στα χέρια τους ένα «προϊόν» υψηλής ποιότητας, περιζήτητο σε πολλές ευρωπαϊκές –και ίσως όχι μόνο- τηλεοπτικές αγορές, που το σκοτώνουν, επειδή είναι εγκλωβισμένοι σε πεζοδρομιακές συμπεριφορές, παρόμοιες με αυτές των τρελαμένων οπαδών τους, για να μην πω και ακόμη χειρότερες.

Θα συνεχίζεται, λοιπόν, αυτή η αηδιαστική κατάσταση όπου η ομοσπονδία θα υποδύεται ότι διοργανώνει την… γιορτή του μπάσκετ, οι διοικήσεις των ομάδων θα υποδύονται ότι θέλουν και μπορούν να ελέγξουν την συμπεριφορά των οπαδών τους, η αστυνομία θα υποδύεται ελέγχοντας εξονυχιστικά τους… δημοσιογράφους, ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και όλοι μαζί θα κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους κι εμάς τους πολλούς που έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε να βλέπουμε αγώνες μπάσκετ κι όχι τις συμπλοκές των αλητών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x