Πάμπλο Γκαρσία: Τον «έφαγε» η ειδική μεταχείριση

Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε μια «έξοδο» του Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ, που θα ταίριαζε σε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατανοεί πότε ακριβώς δεν τον θέλουν ή δεν μπορεί κι ο ίδιος όσα κατάφερνε μέχρι πριν από ένα ή δύο χρόνια. Θα συμφωνήσω ότι ως ποδοσφαιρική ποιότητα έχουμε να κάνουμε με κάτι εξαιρετικό. Επίσης θα συμφωνήσω ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ειδική μεταχείριση αλλά, σε καμία περίπτωση δεν θα θυσίαζα την υπόσταση της ομάδας και των οπαδών που πέφτουν σε παγίδα και δυστυχώς νομίζουν ότι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον Γκαρσία και τον Δώνη, καταπατώντας την έννοια ΠΑΟΚ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα ήταν χρήσιμο ο Πάμπλο Γκαρσία να ξεσπάσει από… Δευτέρα, συγγνώμη από Τρίτη, καθότι η Δευτέρα είναι Καθαρά και είναι αργία. Είμαι βέβαιος πάντως, ότι η ουσία είναι ότι ο Ουρουγουανός ή μας δουλεύει ή δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν τον θέλουν στον ΠΑΟΚ για αυτό που νομίζει ο ίδιος ότι μπορεί να προσφέρει, δηλαδή, να παίζει μόνιμα βασικός. Είναι γνωστό ότι δεν θέλει να βγαίνει από την ενδεκάδα, εκτιμώντας ότι εξακολουθεί να είναι όσο απαραίτητος ήταν πριν από ένα περίπου χρόνο.

Μπορούμε να συζητήσουμε στην εξής βάση:
Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από αυτή την ομάδα, αφήνοντας πίσω μόνον ευχάριστες αναμνήσεις.

Επίσης μπορούμε να αναζητήσουμε την αλήθεια που ο ίδιος αναζητεί και αναφέρει συχνά. Λέει ότι δεν του λένε την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Μήπως ότι δεν υπολογίζεται ως βασικός σε όλους τους αγώνες; Μήπως δεν το αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής ότι δεν έχει τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει, τουλάχιστο με βάση όσα έδειξε στις σύντομες εμφανίσεις του.

Αν θέλουμε να δούμε την ουσία της υπόθεσης Γκαρσία, θα πρέπει αρχικά να σταθούμε σε ένα πράγμα που μετρά πάνω από ονόματα και έχει να κάνει με το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ: Είναι ο Γκαρσία ο παίκτης που θα ΠΡΕΠΕΙ να παίζει βασικός και να μην βγαίνει ή μήπως το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και οι απαιτήσεις των αγώνων τον έχουν ξεπεράσει;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, στο «δεύτερο» βρισκόμαστε πιο κοντά.

Ένα άλλο θέμα είναι πως θα πρέπει να συμπεριφερθείς σε έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Γκαρσία, που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα.
Εφόσον φοράς παντελόνια, του κάνεις την εξήγηση από την αρχή. Δεν θα είσαι βασικός γιατί υπάρχουν πολλές και μεγαλύτερες ανάγκες από πέρσι και πρέπει να γίνεται μια ορθή διαχείριση του υλικού, παίζοντας οι πιο έτοιμοι και οι πιο χρήσιμοι.
Αν θέλεις μένεις, αν θέλεις φεύγεις.

Αν δεν έγινε αυτή η εξήγηση σε έναν 36χρονο από την αρχή, είναι βέβαιο ότι κάτι θα στραβώσει στη συνέχεια, είτε πολύ –όπως συμβαίνει τελικά- είτε λιγότερο.

Βέβαια, στο σήριαλ του Γκαρσία, υπήρξε και ένα ενδιάμεσο επεισόδιο (πριν το παιχνίδι με τον Άρης- εκτός) στο οποίο συμφωνήθηκε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα και να επανέλθει. Δεν θυμάμαι να είπε κανείς ότι θα επανέλθει για να παίζει μόνιμα και να μην βγαίνει από την ενδεκάδα.

Ο Δώνης δε, κακώς δημοσιοποίησε μια συμφωνία με τον Γκαρσία, η οποία, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράματα, δεν στέκει…

Είπε ο Δώνης ότι συμφώνησε με τον Γκαρσία, να μην τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή, αν δεν τον υπολογίζει ως βασικό. Η συμφωνία, εφόσον τελικά δεχθούμε ότι είναι αληθινή, είναι προφανώς μέρος της ειδικής μεταχείρισης. Αλλά, επίσης προφανές είναι ότι ο Δώνης δεν του υποσχέθηκε ένα συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά, του είπε ότι τον υπολογίζει στο βαθμό που εξυπηρετούνται τα πλάνα του.

Επίσης, ο Δώνης, φρόντισε να εκθέσει τον Γκαρσία, που ουσιαστικά εκτίθεται από τις δυνάμεις του, εκτός κι αν ο άνθρωπος απλά δεν είναι έτοιμος και σε λίγο καιρό θα δείξει ότι εξακολουθεί να είναι ο γνωστός Γκαρσία. Ο Δώνης λοιπόν, στη Λειβαδιά και στον αγώνα κυπέλλου, είπε ότι στήριξε τον Γκαρσία με δύο χαφ που τρέχουν, σαν να μας έλεγε ότι κάποιος θα πρέπει να τρέχει και για τον Ουρουγουανό.

Όπως και να έχει πάντως η περιβόητη συμφωνία που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια από τη συνέντευξη του Δώνη, είναι λόγος για να μην υπάρχει ισορροπία στην ομάδα και όπως αναφέρουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δεν είναι ευχάριστο η ατμόσφαιρα με όσα συμβαίνουν με τον Γκαρσία και έχουν αρχίζει να δυσανασχετούν.

Υ.Γ. 1: Για τον ΠΑΟΚ που με την περιβόητη δημοσιοποίηση της θέσης του Σαββίδη για την τιμωρία του Σαλπιγγίδη, θα τα πούμε άλλη φορά. Ένα μόνο θα πω, ο Σαββίδης έχει την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ των –δικών του- εκατομμυρίων, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φουκαράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δείχνει με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Γκρίνια κι απειλές σκέτος κλαυσίγελος. Λαϊκισμός στο έπακρο και συμπεριφορές απέναντι σε οπαδούς που τους θέλουμε πρόβατα. Ντεμοντέ τακτικές.

Υ. Γ. 2: Μια παρατήρηση στο «επικοινωνιακό» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αφορά κυρίως στις… καινοτομίες (οι περισσότερες χρήσιμες) του Τσιστιακόφ: Ενώ δημοσιοποιείται μέχρι και ο διάλογος του Τσιστιακόφ με τον Σαββίδη, που αφορούν στην τιμωρία του Σαλπιγγίδη και ο ιδιοκτήτης απειλεί να αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα, σε ένδειξη… απόλυτης δημοσιοποίησης, στο report της προπόνησης, παίζουμε κρυφτούλι. «Ο Γκαρσία ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα» μας ενημερώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο Ουρουγουανός τα βρόντηξε και έφυγε.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ