Γιώργος Ζαχαριάδης

90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΟΚ: Το μέγαρο και η καντίνα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.grγια την ομάδα που αποφάσισε να γιορτάσει –αρχικά- χωρίς τον εορτάζοντα. Χωρίς τους ανθρώπους που τον κράτησαν ζωντανό 90 χρόνια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Τρέφω τεράστια εκτίμηση στον ΠΑΟΚτζή. Δεν χρειάζεται να είσαι για να αντιληφθείς ότι πρόκειται για έναν οπαδό που έχει διαφορετική κουλτούρα και περίσσιο φιλότιμο. Μεγάλα κουράγια, αθωότητα και παιδική αφέλεια, ειδικά όταν κτυπήσεις την ευαίσθητη χορδή του, την αγαπημένη του ομάδα, την ιστορία του, τα είδωλά του.

Γεννήθηκε επειδή ένοιωσε ότι μπορεί να είναι ΠΑΟΚ, όχι επειδή γιόρτασε ένα σωρό τίτλους, ούτε επειδή κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό. Αντίθετα, μεγαλώνει και αυξάνεται ως είδος προς αναλυτική έρευνα, κρύβοντας την ενέργειά του στο κέντρο των κυττάρων και παραμένει απροσπέλαστος, αμετανόητος και περήφανος μέχρι το τέλος. Χωρίς τίτλο, με τις σφαλιάρες να πέφτουν βροχή, να χάνονται ολόκληρες περιουσίες χωρίς αντίκρισμα και να απομονώνεται σε ρόλο κομπάρσου σε πρωτάθλημα κακής ποιότητας.

Ο ΠΑΟΚτσής είναι παντού και πάντα κοντά στην ομάδα του, ήταν και θα είναι πιο κοντά όταν οδηγείται σε αδιέξοδο. Είναι ξεχωριστός.

Αυτός ο ΠΑΟΚτσής δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ των 90 χρόνων. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ πλέον η ομάδα που εκφράζει λαϊκό κίνημα και η επανάσταση δεν ταιριάζει στη λογική των πλουσίων ή των δήθεν εκπροσώπων του, που θα βρίσκονται στους 1400 προσκεκλημένους του Μεγάρου Μουσικής. Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι οι επίσημοι, οι πολιτικοί, οι μαϊντανοί και ένα σωρό ποδοσφαιριστές και αθλητές που πέρασαν για λίγο από την ομάδα ή ακόμη και χρόνια ολόκληρα, αλλά, εισέπραξαν ένα σκασμό λεφτά. \

Δεν έπαιξαν στον ΠΑΟΚ γιατί ήταν ΠΑΟΚ. Δεν ήταν ποτέ ΠΑΟΚτσήδες, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, που είτε ήταν από παλιά οπαδοί, είτε έγιναν στην πορεία. Δεν είναι οι δημοφιλείς ποδοσφαιριστές των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως που αποτελούν προτεραιότητα για να κληθούν στον πρώτο (λένε θα ακολουθήσει κι άλλος) εορτασμό των 90 χρόνων.

Λείπει ο εορτάζων από το Μέγαρο. Λείπουν πολλά από τα 90 χρόνια ιστορίας. Σχεδόν όλα. Αν τα ψάχνετε, θα τα βρείτε σε μια συγκέντρωση στη φυσική έδρα, στα τσιμέντα της Τούμπας. Ή στις συγκεντρώσεις του Σιντριβανιού (το παλιό γήπεδο του ΠΑΟΚ ήταν εκεί) και το Λευκό Πύργο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x