Λάμπρος Γκαραγκάνης

Που θέλει να πάει ο Καστίγιο; (Λάμπρος Γκαραγκάνης)

Ο Νέρι Καστίγιο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του Μεξικού στο Κόπα Αμέρικα, με τη συμμετοχή του στον μικρό τελικό κόντρα στην Ουρουγουάη. Χωρίς να πιάσει αντίστοιχα επίπεδα απόδοσης με τις προηγούμενες αναμετρήσεις σε Γκολντ Καπ και στο θεσμό της Λατινικής Αμερικής που ολοκληρώνεται απόψε (και στις δύο τα «σομπρέρος» κέρδισαν καλές θέσεις κατάταξης-δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα), ήταν και πάλι ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς. Δέχθηκε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από τους συμπατριώτες των γονέων του, λες και του την είχαν φυλαγμένη οι Ουρουγουανοί για την τελική μη επιλογή της δικής τους Εθνικής, από την πλευρά του Νέρι Αλμπέρτο. Ο ίδιος εκβίασε σε δύο περιπτώσεις το πέναλτι, θέλοντας ν΄ απαντήσει με το δικό του τρόπο! Είναι οι ημέρες του Καστίγιο αυτές που διανύουμε, οι οποίες κορυφώνονται από εδώ και στο εξής, όπου θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για την επόμενή του ομάδα ή την παραμονή του στο λιμάνι.

Οι προθέσεις του γίνονται κατανοητές και με μία πρώτη ματιά, το μέλλον του ο ίδιος δεν το βλέπει συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό. Δεν χάνει την ευκαιρία, άλλωστε, να δίνει συνεντεύξεις και με εύσχημο τρόπο να κοινοποιεί την επιθυμία του (που είναι και λογική) να αγωνιστεί σ΄ ένα πρωτάθλημα πιο κλασσάτο και πιο δυνατό από το ελληνικό. Είναι βέβαιο πως και ο ίδιος και πιο πολύ ο μπαμπάς του έχουν έρθει σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με συλλόγους από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Βαλένθια δεν έχει, για παράδειγμα, καταθέσει επίσημη πρόταση στον πρωταθλητή Ελλάδας (ο οποίος δεσμεύεται με συμφωνία με τον παίκτη έως το 2010), όμως ο Νέρι σχολίασε πως απομένουν μόνο οι υπογραφές για να κλείσει στις «νυκτερίδες». Για να βγει μετά να το διαψεύσει… Το μήνυμα, όμως, ελήφθη! Το ενδιαφέρον της Βαλένθια το γιγάντωσε ο ίδιος, κάτι το οποίο δεν έπραξε στην περίπτωση της Σαχτάρ Ντόνετσκ, που είναι ίσως και η μόνη που έχει κάνει επίσημη πρόταση στους «ερυθρόλευκους».

Ίσως και δύο φορές μάλιστα, μιας και τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ (τα οποία τελικά διέθεσε για να πάρει τον «μπόμπερ» Λουκαρέλι από τη Λιβόρνο) έγιναν δεκατρία με δεύτερη προσφορά, που και αυτή κατέληξε στο βρόντο. Δεν θα έφευγε ποτέ ο Καστίγιο από την Ελλάδα για να μεταναστεύσει στην αντιτουριστική Ουκρανία! Ο Ολυμπιακός ίσως έχει ακόμη μία πρόταση στα χέρια του από τη Μάντσεστερ Σίτι (κοντά στα δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ), αλλά και αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Φιλολογικό ενδιαφέρον φαντάζει αυτό της Τσέλσι, η οποία δραστηριοποιείται στις ηλικίες αυτές και με ποδοσφαιριστές τέτοιου ταλέντου, ενώ το πιο πρόσφατο επεισόδιο της… σειράς «Που θέλει να πάει ο Καστίγιο;», είναι το κάλεσμα του ιδίου στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την… πρωτότυπη τοποθέτησή του πως θέλει να φορέσει τη φανέλα των «γκαλάκτικος». Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα λογικά και ο Ολυμπιακός και ο Καστίγιο θα είναι κερδισμένοι!

Ο Νέρι είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας! Μπορεί να χάσει, αν φύγει από την Ελλάδα, τα αγαπημένα του μπουζούκια και τον πατροπαράδοτο καφέ στη Γλυφάδα, θα έχει αποκομίσει, όμως, μία καταξίωση αρκετά νωρίς στην καριέρα του, πηγαίνοντας σε μία σημαντική ομάδα της Ευρώπης. Καλά χρήματα θα εξακολουθήσει να βγάζει και η φιλοδοξία του θα έχει υλοποιηθεί. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, θα έχει επωφεληθεί σημαντικό χρηματικό αντίτιμο, υλικά θα είναι κερδισμένος και θα έχει τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει για την περαιτέρω ενδυνάμωσή του. Αν μείνει ο Καστίγιο τώρα και δεν έρθει πρόταση που να καλύπτει τους Πειραιώτες, το συμβόλαιό του θ΄ αναπροσαρμοστεί και δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν οι αποδοχές του (από 550 χιλιάδες ευρώ τη σεζόν, τουλάχιστον στο ένα «χαρτί»!). Οπότε και να μείνει θα έχει να λαμβάνει πολλά παραπάνω χρήματα… Το παραπάνω ενδεχόμενο σαφώς και δεν χαλάει τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα έχει έναν παίκτη στο pick της καριέρας του, που θα κάνει και καλό στην ομάδα με την παρουσία του.

Αν όλα γίνουν τόσο ομαλά! Και η αναφορά σε αυτό γίνεται, κυρίως λόγω του χαρακτήρα του Νέρι που έχει μπει σε μία διαδικασία του εκκολαπτόμενου σταρ, κατάσταση που είναι ικανή να του βγάλει το μυαλό τελείως πάνω από το κεφάλι… (και δεν θέλει και πολύ). Ο πατέρας του στην προκειμένη περίπτωση, που κατά βάθος πιστεύει πως ο Ρομπίνιο και ο Μέσι είναι για να σκουπίζουν τις τάπες από τα παπούτσια του γιου του, είναι παράγοντας που μπορεί να τονώσει την κατάσταση προς τα άκρα, παρά το αντίθετο. Οι επόμενες ημέρες είναι διάστημα ξεκούρασης για τον Καστίγιο, που δεν έχει καθίσει καθόλου φέτος. Αυτός θα ξεκουράζεται και η τύχη του θα δουλεύει, αν κρατήσει τα προσχήματα και αφήσει τον Ολυμπιακό όπου ανήκει να έχει τον πρώτο λόγο στα πάντα! Αν πράξει το αντίθετο θα χάσει και σημαντική από την υπέρμετρη συμπάθεια που έχει αποκομίσει από τους «γαύρους» αυτό το διάστημα. Όχι πως πάντα δεν τον αγαπούσαν, αλλά τα νεύρα σε τέτοιες λεπτές περιπτώσεις είναι κακός σύμβουλος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x