Γιώργος Ζαχαριάδης

Free Pelkinho και ο ΠΑΟΚ με καουμποϊλίκια για αρχάριους

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την απελευθέρωση του Δημήτρη Πέλκα, τις νουθεσίες του Ιβαν Σαββίδη, την υποκρισία και την ειλικρίνεια σε μια χειρονομία που εκφράζει ένα σωρό οπαδούς.

Το σύνορο της υποκρισίας και της ειλικρίνειας είναι δύσκολα ορατό, όπως αποδεικνύεται από τη χειρονομία του Δημήτρη Πέλκα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το «γιατί» χρησιμοποίησε τα γεννητικά του όργανα είναι σχεδόν αποδεκτό από όλους, αφού ακόμη κι ο πιο αδαής, βλέποντας το στιγμιότυπο, αντιλαμβάνεται ότι το κάνει για πάρτι του. Το κάνει επειδή ξεσπά, επειδή είναι τρελαμένος, επειδή ενθουσιάζεται και απελευθερώνεται, όπως θα έκανε με την παρέα του, πανηγυρίζοντας το γκολ της αγαπημένης του ομάδας. Φανταστείτε λοιπόν, ακόμη και εσείς που είστε ηθικολόγοι όταν φεύγετε από το γήπεδο και έχετε χρησιμοποιήσει τη… «γαλλική» για να εκθειάσετε τη μητέρα διαιτητών και βοηθών και αντιπάλων, πόσο άσχημο ακούγεται να τον καταδικάζετε. Πόσο άσχημο είναι κι ο Τζήλος, ο τέταρτος της αναμέτρησης και βοηθός του Στυλιαρά, να επινοεί ότι ο Πέλκας στράφηκε εναντίον του Πανιωνίου, με την άσεμνη –καθόλα- χειρονομία προς τον πάγκο του αντιπάλου. Κι αυτός δεν κατάλαβε τι συμβαίνει, ο κακόμοιρος, ως διαιτητής.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τον Πέλκα, που θα πληρώσει ίσως πιο ακριβά από ό,τι του αξίζει πραγματικά μια χειρονομία, την οποία αντικρίζουμε συχνά και μένει, μάλιστα, ατιμώρητη, με την ίδια στάση του σώματα, με το χέρι στο επίμαχο σημείο ή με άλλη χειρονομία που αντιστοιχεί σε ίδιας μορφής πανηγυρισμό- εξωστρέφεια.

Θα του τραβούσα και εγώ το αυτί. Θα τραβούσα το αυτί και σε ορισμένους ακόμη που μέσα των social media, παίκτες (Αθανασιάδης), παράγοντες (Γιώργος Σαββίδης), τροφοδότησαν την αντιπαλότητα, την εχθρότητα, την αδυσώπητη και αδιέξοδη κόντρα με μικρούς και μεγάλους αντιπάλους, συμπολίτες και μη.

Επίσης, κι αυτό αφορά στον αγαπητό και αξιοσέβαστο Ιβάν Σαββίδη, θα καλούσα τον Πέλκα για να τον νουθετήσω, γιατί θα πρέπει να ωριμάσει μέσα από ομαλές διαδικασίες κι όχι με χειρονομίες και viral βίντεο που θα τον συνοδεύουν για χρόνια, αλλά, θα καλούσα και τον Μίχελ. Διότι αντί να προλάβει την μπούκα των παοκτσήδων προς τους «πανιώνιους», που μπορεί να επισύρει ακόμη και τιμωρία της έδρας, πήγε να κάνει καουμποϊλίκια στον Στυλιάρα.

Φαίνεται ότι έχει εμφυσήσει στην ελληνική νοοτροπία και συνοδευόμενος από τον Κωνσταντινίδη, έδειξε πόσο… ψηλός είναι, πόσο τρομαχτικός γίνεται στις φυσούνες και δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει κερδισμένος από αυτές της μαγκιές.

Η νίκη του ΠΑΟΚ μετράει πολύ. Μετρά και για τον Πέλκα και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχάσει κανείς επειδή συνέβησαν κι άλλα πολλά.

Ούτε να τον ξεχάσει κι ο Ίβιτς που τον έχει σε διαδικασία καρότου και μαστίγιου. Μια μέσα, μια εκτός αποστολής.

Ειδικά τώρα που λείπει ο Πρίγιοβιτς κι ο Αθανασιάδης δεν μπορεί ακόμη και βρει τον εαυτό του, ή δεν τον βρίσκουν οι υπόλοιποι στο γήπεδο… Παίζει πολύ αυτό το τελευταίο.

Θυμηθείτε, ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε συζήτηση για μείωση αποδοχών του Κλάους, αν δεν έχει ήδη προκύψει…

Με τα παραπάνω, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει μια νίκη που μπήκε σε δεύτερο πλάνο και μια εμφάνιση που ήταν μετρίου αναστήματος και με πολλά προβλήματα. Και με άτυχες στιγμές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x