Επικαιρότητα

Kτίριο 55.000 τόνων έγινε σωρός ερειπίων μέσα σε δευτερόλεπτα στην Ατλάντα (video)

Ένα εμβληματικό κτίριο στην καρδιά της Ατλάντα των ΗΠΑ, γνωστό στους ντόπιους ως «λευκό παγάκι» ισοπεδώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με μια ελεγχόμενη κατεδάφιση απόλυτης ακρίβειας

225 κιλά εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατεδάφιση του Hammond Exchange Building, του ηλικίας 37 ετών οικοδομήματος που χρησίμευε ως αρχείο. Την έκρηξη πυροδότησε ο Ντέβιν Σίμονς, ένας πεντάχρονος ασθενής που νοσηλεύεται σε τοπικό κέντρο νοσηλείας.


Βίντεο: Creative Commons

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μηχανικοί απεφάνθησαν ότι το κόστος ανακαίνισης του κτιρίου, που είχε υποστεί δομικές ζημιές από υπόγεια ύδατα και την κατασκευή ενός παρακείμενου αυτοκινητόδρομου θα ήταν πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με το κόστος μετακόμισης των αρχείων σε άλλο οικοδόμημα. Το κτίριο εκκενώθηκε επισήμως το 2016.

Η κατεδάφισή του ήταν τόσο αποτελεσματική, ώστε το οικοδόμημα σωριάστηκε στο έδαφος υπό γωνία 45 μοιρών.

Το μοναδικό του σχήμα σημάδευε επί δεκαετίες τον ουρανό της Ατλάντα κι η απουσία έγινε γρήγορα αισθητή όταν κατακάθισε ο κονιορτός.




Αν και είχαν αποκλειστεί προληπτικά δρόμοι και γέφυρες στη γύρω περιοχή, η κατεδάφιση έγινε χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Στο σημείο θα ανεγερθεί ένα νέο κτιριακό σύμπλεγμα που θα στεγάζει το Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Τζόρτζια, σύμφωνα με το NBC.




Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x