Οι λίστες του 2011

Μάρτης... γδάρτης

Ο τρίτος μήνας του χρόνου επιβεβαίωσε τον παραδοσιακό του χαρακτηρισμό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «έγδαραν» ΑΕΚ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα κατακτώντας ο μεν θριαμβευτικά και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα στην ποδοσφαιρική ιστορία του, ο δε εξίσου εμφατικά και ουσιαστικά (αν και πρόωρα) την έκτη Ευρωλίγκα. Κατά τα άλλα ο Μάρτιος δεν ήταν... άρτιος. Μας ταλαιπώρησε με σκάνδαλα με κασέτες, διοικητικές παλινωδίες σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ μας «μαύρισε» την ψυχή με κακές ειδήσεις.

Ο τρίτος μήνας του χρόνου επιβεβαίωσε τον παραδοσιακό του χαρακτηρισμό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «έγδαραν» ΑΕΚ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα κατακτώντας ο μεν θριαμβευτικά και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα στην ποδοσφαιρική ιστορία του, ο δε εξίσου εμφατικά και ουσιαστικά (αν και πρόωρα) την έκτη Ευρωλίγκα. Κατά τα άλλα ο Μάρτιος δεν ήταν... άρτιος. Μας ταλαιπώρησε με σκάνδαλα με κασέτες, διοικητικές παλινωδίες σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ μας «μαύρισε» την ψυχή με κακές ειδήσεις.

Γεγονός του μήνα: Πείτε το διπλωματία, προσπάθεια αποφυγής της γκρίνιας των «ριγμένων» ή όπως αλλιώς θέλετε. Εμείς κρίναμε δίκαιο στον άτυπο τίτλο του γεγονότος του μήνα να στριμώξουμε δύο συμβάντα. Αφενός την επιστροφή του Ολυμπιακού στο θρόνο της Σούπερ Λίγκας, που προσέφερε μισή ντουζίνα αποδείξεις για το ποιος είναι το αφεντικό στο πρωτάθλημα συντρίβοντας με 6-0 την ΑΕΚ. Μια «Ένωση» που έφτανε στο «Καραϊσκάκη» στον απόηχο της μεγάλης νίκης-πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά που υποχρεώθηκε στο γυρισμό να πάρει ταξί για να αποφύγει την οργή των οπαδών της για το διασυρμό. Αφετέρου δε για την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού που αντιστοιχούσε σε μισή και βάλε... Ευρωλίγκα στα προημιτελικά της διοργάνωσης απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα με 3-1 νίκες. Αφού δεν κατάφερε η «Μπάρτσα» να τον σταματήσει, σιγά μην το πετύχαιναν το Μάιο στο Final 4 η Σιένα και η Μακάμπι...

Πρόσωπο του μήνα: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Δεν περίμενε κανείς την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα για να υποκλιθεί στην κλάση του. Όμως αυτή πρόσφερε μία ακόμη απόδειξη της μαεστρίας του. Ο «Ζοτς» μετέτρεψε τον «άγευστο» μέχρι τα μέσα της σεζόν Παναθηναϊκό σε ένα σύνολο που... δάγκωνε. Ανέδειξε σε κρυφό χαρτί τον μέχρι τότε... απροσάρμοστο Καλάθη, πέρασε χειροπέδες στον Ναβάρο και το στρατηγικό του πλάνο, άριστα εφαρμοσμένο από τους στρατιώτες του, «βραχυκύκλωσε» την καλολαδωμένη μέχρι τότε μηχανή των «μπλαουγκράνα» και ανάγκασε τους Καταλανούς σε ρόλο θεατή στο Final 4 που θα φιλοξενούσαν στην πόλη τους.

Απ’ όλα είχαμε...

Κατά τα λοιπά, και τι δεν έγινε το Μάρτιο του 2011...

Οι κασέτες (ή... συρραφή κασέτες κατά την ορολογία που καθιέρωσε ο Αχιλλέας Μπέος) μπαίνουν στη ζωή μας, σαν προάγγελος των όσων θα έφερνε λίγο καιρό μετά ο υπερ-κοριός. Κούγιας, Μπέος, Πατέρας, Καλόπουλος, ακόμη και οι Πιλάβιος, Βασάρας και Μαρινάκης πρωταγωνιστούν (;) δίπλα σε... νέους παραγκάρχες, Ρώσους, Τσετσένους, Βούλγαρους και Ρουμάνους. Αλληλοκατηγορίες, καταγγελίες και τελικά... ουσία μηδέν.

Στον Παναθηναϊκό το διοικητικό χάος συνεχίζεται με τους μετόχους να αδυνατούν να βρουν σημείο επαφής, ενώ την ώρα που στην ΑΕΚ «τσακώνονται» για το ποιος (δεν) θα βάλει λεφτά για την αδειοδότηση, έξω από το σπίτι του Νάτσο Σκόκο άγνωστοι βάζουν γκαζάκια ωθώντας τον ακόμη πιο κοντά στην έξοδο.

Ο Ολυμπιακός συντρίβει με 89-41 τη Σιένα στο ΣΕΦ και μαζί της μια σειρά από ρεκόρ κάνοντας με... εκκωφαντικό τρόπο το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Final 4, αλλά το τέλος του μήνα τον βρίσκει αποκλεισμένο με τρεις σερί ήττες από τους Ιταλούς.

Ο Ηλίας Ζούρος αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής μπάσκετ και ο Σάκης Τσιώλης του Άρη, ενώ Ιάκομπ και Μάρα καταγγέλλουν πως πληρώνονται από τον Ηρακλή σε... CD του Αντώνη Ρέμου.

Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ το χάλκινο που κατακτά η Βάσω Μηλούση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής και ο Μιχάλης Ζαμπίδης που... χορταίνει «ξύλο» τον Τούρκο αντίπαλό του μάς υπενθυμίζουν πως υπάρχουν κι άλλα αθλήματα.

Συγκίνηση προκαλεί η περιπέτεια της υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ, μετά τη διάγνωση πως έχει όγκο στο συκώτι και την επέμβαση στην οποία υποβάλλεται και θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του, ακόμη και τη ζωή του.

Έξω από τα στενά όρια του αθλητισμού, ο Μάρτιος ήταν γεμάτος κακές ειδήσεις. Η Ιαπωνία περνά δύσκολες ώρες, αφού τον ισχυρό σεισμό, διαδέχεται το καταστροφικό τσουνάμι και η βιβλική καταστροφή ολοκληρώνεται με διαδοχικές εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Ο μήνας είχε μπει εξ αρχής στραβά, αφού την πρώτη του μέρα τρεις άνθρωποι πέφτου νεκροί από ένοπλη επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ λίγες μέρες μετά «φεύγει» από τη ζωή ο Μανώλης Ρασούλης. Μέσα σε όλα, ο Ντομινίκ Στρος Καν μάς θυμίζει πως είμαστε «βουτηγμένοι στα σκ...» (αλλά πού να’ ξερε τι τον περίμενε με την καμαριέρα) και ο Θόδωρος Πάγκαλος «τρώει» (μόνος του, όχι «μαζί» με μας) ένα γιαούρτι.

Διαβάστε εδώ την ανασκόπηση του Φεβρουαρίου

Διαβάστε εδώ την ανασκόπηση του Ιανουαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x