Γιώργος Ζαχαριάδης

PAOKmon και Φακούντο Περέιρα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον αποκλεισμό του Περέιρα, την εκπαραθύρωση του Βελλίδη και την απομόνωση του Χατζηισιαία, έξι μήνες μετά την απόκτησή του, ως μεσσία για την άμυνα.

Κάποιος θα πρέπει να είπε στον Βελλίδη ότι είναι προτιμότερο να μείνει στον ΠΑΟΚ, να δοκιμάσει την τύχη του για την επόμενη περίοδο –τουλάχιστο- κι… ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Τον πίστεψε ο Μάρκος. Πίστεψε και στις δυνατότητες του. Στην προετοιμασία δεν υπήρχε Μπρκιτς και απέκτησε φιλοδοξίες συμμετέχοντας στα φιλικά της Ολλανδίας. Θα πρέπει να είναι κάποιος από αυτούς που κηνυγούν τα pokemon στην Τούμπα και έβαλαν στο μάτι 5-6 ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και ο Ίβιτς, μπορεί να ήταν… ευχάριστος μέχρι και μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, για όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές, εκτός από ελάχιστες (αλλά πολύ σημαντικές εξαιρέσεις), αλλά, την ώρα των αποφάσεων ήταν στυγνός εκτελεστής αντιμετωπίζοντας κυρίως τον κακόμοιρο Περέιρα ως pokemon. Δημιούργησε αναταράξεις στο εσωτερικό της προετοιμασίας, ενόψει του αγώνα με τον Άγιαξ. Το «αναταράξεις» το αποσύρω. Ας πούμε ότι εξεπλάγην.

Κι αυτό είναι βέβαιο, όχι τόσο με την περίπτωση του Βελλίδη, που μάλλον το πήρε το μήνυμα νωρίτερα, όταν έφτασε ο Σέρβος συνάδελφός του κι ο Γλύκος δεν χάνει με τίποτε τη θέση του, όσο με την περίπτωση του Περέιρα και νωρίτερα με τον Χατζηισαία.

Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις, όπως και του Κάτσε δεν είναι ίδια περίπτωση και φαίνεται ότι δεν είναι στην πρώτη γραμμή για τον Ίβιτς ή για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει προτάσεις, δεν είναι απόλυτα βέβαιο αν τον θέλουν. Ούτε κι ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει οριστικά πιο θα είναι το επόμενό του βήμα, αφού εκκρεμεί εκείνη η συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Την οποία, αρχικά, είναι αρνηθεί.

Που θα παίξει ο Φακούντο, ποια είναι η θέση του κι το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε πλήρως σε όποια θέση κι αν τοποθετήθηκε από τον προπονητή του, είναι μερικά από όσα απασχολούν στην περίπτωση του Αργεντίνου, χωρίς να πείθονται πολλοί, τελικά, για το αν πραγματικά θα πρέπει να αμφισβητείται η χρησιμότητά του σε ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών.

Γενικότερα, και στην περίπτωση του Βελλίδη, υπάρχει άκομψος αποκλεισμός, καθότι προτιμάται ο νεαρός Μελίσσας για τρίτος τερματοφύλακας και αυτό είναι που μοιάζει για οριστική απομόνωση.

Για τον Χατζηισαία, τίθεται ένα μεγάλο ηθικό θέμα, που μπορεί να μην βαρύνει τον Ίβιτς, αλλά, είναι βέβαιο ότι αφορά στον σχεδιασμό της ομάδας. Κι αν θέλουμε να μιλάμε για ομάδα με το μέγεθος του ΠΑΟΚ, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά… Όταν επιλέγεται τον Ιανουάριο για να συμμαζέψει την άμυνα και τα καταφέρνει, τουλάχιστο σε αρχικό στάδιο, πόσο σοβαροί μπορεί να είναι οι λόγοι που τελικά εκπαραθυρώνεται και μένει έβδομος στόπερ, μετά από έξι μήνες;

Περίεργα πράγματα…

Αν τελικά όλα αυτά δεν επηρεάσουν κανέναν απολύτως, στην προσπάθεια για την πρόκριση, μπορεί να τα συγκεντρώσουμε κάτω από χαλάκι και να τα ξεχάσουμε. Μπορεί τελικά να αρπάξει αυτή τη μοναδική ευκαιρία πρόκρισης ο ΠΑΟΚ με τα πολλά νέα πρόσωπα, χωρίς φρεσκάδα, όπως παραδέχονται όλοι, στα μετόπισθεν και με αδύναμα αντανακλαστικά στις πιο κρίσιμες στιγμές, και τελικά να συμφωνήσουμε ότι όλα αυτά ήταν ανούσιες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x