Γιώργος Ζαχαριάδης

Unboxing ΠΑΟΚ: Μεταγραφές και τίτλος

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, τις πωλήσεις, την κόντρα με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο το πότε ακριβώς θα γίνουν αυτές οι περιβόητες διορθωτικές κινήσεις για τον ΠΑΟΚ, όσο το ποιες ακριβώς θα είναι κι αν εξασφαλίζουν την βελτίωση στη συνολική του εικόνα και αυξάνουν τις πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το νταμπλ, να το συμπληρώσω.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια κινητικότητα που δεν οδηγεί σε οριστικές επιλογές στο ξεκίνημα του Γενάρη, ούτε… αποθεώνεται ο Αναστασιάδης που τους ήθελε νωρίς νωρίς, από το Δεκέμβρη στις προπονήσεις για να είναι παρόντες την 1η του νέου έτους. Ακολουθείται η τακτική Ζαγοράκη- Βρύζα, μόνο που δεν είναι τα χρήματα το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά, μάλλον η αναποφασιστικότητα ή ενδεχομένως καθυστέρηση από την πλευρά των μανατζαραίων.

Επί προεδρίας Θόδωρου, υπήρχε οικονομική στενότητα και οι επιλογές ήταν μετρημένες και καθυστερημένες. Ήταν λογικό να συμβαίνει σε μέρες που το μπάτζετ βρισκόταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Τώρα υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, με ένα σωρό παίκτες που θα πρέπει να φύγουν, προηγουμένως να αποζημιωθούν, ίσως να δοθούν δανεικοί. Είναι κι αυτά σημαντικά θέματα, όταν τα διαχειρίζεται ουσιαστικά ένας άνθρωπος ή το πολύ δυό. Το πολύ, επαναλαμβάνω.

Για τον ΠΑΟΚ που θα κάνει εκκίνηση στο δεύτερο γύρο, δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια για εκπτώσεις. Ούτε μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι δεν θα ενισχυθεί στις δύο-τρεις θέσεις που υπάρχουν κενά, ή που θα πρέπει να παίξουν καλύτεροι αθλητές και να φέρουν το πρωτάθλημα.

Είναι καθοριστικές οι κινήσεις που θα γίνουν και πολύ ενδιαφέρον το unboxing (αποσυσκευασία). Είναι επιλογές πρωταθλητή και τίποτε λιγότερο. Το δείγμα του πρώτου γύρου, με ομάδα που είχε μεν ποιότητα αλλά, ακόμη περιμένουμε να την παρουσιάσει στο γήπεδο, στο βαθμό που προβλέπουν οι προδιαγραφές της ομάδας, ήταν αρκετό για να καταλάβουμε ότι υπήρχε θέμα με τον προπονητή, υπήρχε θέμα με παίκτες σαν τον Ελ Καντουρί κι όποιον άλλον δεν απέδιδε όσα περίμενε ο ΠΑΟΚ και δεν περνά από το μυαλό μου μια ομάδα που θέλει πρωτάθλημα, απομένει ένας γύρος και θα πουλήσει, όσο τον πουλήσει, τον Πρίγιοβιτς.

Θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες αυτό το κεφάλαιο.

Οι μεταγραφές, σε συνάρτηση με τις πωλήσεις ή τις αποχωρήσεις-παραχωρήσεις χωρίς οικονομικό όφελος, δεν είναι στοιχεία που περιπλέκονται στο αγωνιστικό κομμάτι, καθότι αν δεν πουλήσει βασικό, είναι στο πρόγραμμα να δώσει τους παραγκωνισμένους, όσους δεν υπολογίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, κι αν, επαναλαμβάνω, δεν πουληθεί ο Πρίγιοβιτς, με την προσθήκη των παικτών που έλειπαν, στην άμυνα και στις πτέρυγες, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί πιο κοντά στο στόχο του.

Έχω την αίσθηση, ότι όσοι ασχολούνται με τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ, κοιτάζουν προς την ΑΕΚ και κυρίως περιμένουν τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι μόνο ότι στον Ολυμπιακό γνωρίζουν από πρωταθλητισμό, με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει προσπάθεια να ενισχυθεί ψωνίζοντας από τις καλύτερες αγορές, στις οποίες έτσι κι αλλιώς ανήκει εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως μάλιστα αντικρίσουμε σύντομα μια πολύ διαφορετική ομάδα από αυτή που τέλειωσε το 2017. Κι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x