sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το δέκα το… κακό της ΑΕΚ & ο ΠΑΟΚ του λεκανοπεδίου: Τα 5 σημεία-κλειδιά από το ισόπαλο ντέρμπι της OPAP Arena

Δείτε τα πέντε σημεία-κλειδιά που κράτησε το sport-fm.gr από το 2-2 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Παρότι φαινόταν ότι το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ ενάντια στον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena θα επεκταθεί, οι ψυχωμένοι Θεσσαλονικείς κατόρθωσαν να επιστρέψουν από το 2-0 και να πάρουν έναν τεράστιο βαθμό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ένωση εμφάνισε εκ νέου παθογένειες που έχει εμφανίσει ξανά φέτος σε ματς όπου πήρε το προβάδισμα, με τον Δικέφαλο του Βορρά από τη μεριά του να σπάει την κατάρα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και να παραμένει πρώτος και καλύτερος στη βαθμολογία των playoffs της Stoiximan Super League.

Παρακάτω, παραθέτουμε τα πέντε σημαντικότερα πράγματα που κράτησε το sport-fm.gr από το ντέρμπι Δικεφάλων...

Παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει η ΑΕΚ: Για δέκατη φορά φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, η ΑΕΚ προηγήθηκε αλλά δεν νίκησε. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη περίπτωση που η Ένωση έχασε προβάδισμα δύο τερμάτων – είχε συμβεί και στις Σέρρες. Αποτελεί πρόβλημα για τους «κιτρινόμαυρους» το γεγονός ότι δεν καταφέρνουν να τελειώσουν ματς στα οποία προηγούνται, με το λάθος αυτό στα playoffs να έχει ακόμη μεγαλύτερο κόστος, καθώς σχεδόν όλα τα ματς είναι ντέρμπι.

Προ ημερών, στη Λεωφόρο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ονειρικό ξεκίνημα με προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και έχασε στη συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, ωστόσο στο τέλος ηττήθηκε. Στην OPAP Arena υποδέχτηκε έναν αντίπαλο που έχανε από τη Δεκελείας μέχρι πρότινος, έκανε το 2-0 αλλά και πάλι δεν νίκησε. Με δεδομένο δε ότι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε επικρατήσει δύσκολα στο τέλος μετά από μέτρια εμφάνιση, είναι σαφές πως η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που πρέπει μετά την επανέναρξη της δράσης.

Έσπασε την κατάρα: Μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του στο συγκεκριμένο γήπεδο αλλά ακόμα κι έτσι, βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ – με το δεύτερο ειδικά να είναι... κρύο, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, από μια πονηρή στατική φάση.



Κι όμως, ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ πάει καρφί για το 0/4 στην OPAP Arena, ήρθε η ολική επαναφορά, που τον διατήρησε στην κορυφή! Το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στους Θεσσαλονικείς, που φέτος έχουν 2-2-1 στα ντέρμπι που έχουν δώσει στο λεκανοπέδιο. Μονάχα από την ΑΕΚ είχαν ηττηθεί, στον Α’ γύρο, ενώ έχουν μία ισοπαλία στη Λεωφόρο και δύο διπλά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Με τις δε νίκες ενάντια σε Παναθηναϊκό και Λαμία να έχουν προηγηθεί, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πάει φουλ ανεβασμένη στα δύο κρίσιμα ματς με την Κλαμπ Μπριζ, έχοντας βγάλει αλώβητη τα εκτός έδρας ματς με τους δύο βασικούς –βάσει βαθμολογίας- διεκδικητές του τίτλου...

Κακή βραδιά για τις άμυνες: Από τη στιγμή που ένα ματς έρχεται 2-2, είναι σαφές ότι η αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων δεν ήταν και τόσο καλή, ωστόσο στην περίπτωση του ντέρμπι της OPAP Arena, είδαμε τεράστια κενά σε αμφότερες πλευρές.

Στο 1-0 της ΑΕΚ, οι παίκτες της έσβησαν με δύο μπαλιές κάθε ανασταλτική λειτουργία από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ στο φάουλ του Άμραμπατ, ούτε ένας παίκτης των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας, με τον Κοτάρσκι να αιφνιδιάζεται και να δέχεται ένα φτηνό γκολ.

Στον δρόμο για την ισοφάριση, οι Θεσσαλονικείς μείωσαν μετά από κακή απομάκρυνση από την άμυνας της ΑΕΚ, με τρεις ποδοσφαιριστές της να μην καταφέρνουν στη συνέχεια να ανακόψουν τον Κωνσταντέλια! Στο δε 2-2, το γεγονός ότι ο πεσμένος στο έδαφος Οζντόεφ έκανε δύο επαφές με την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, μιλάει από μόνο του...

Έπιασε την περσινή του συγκομιδή: Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα playoffs, ο ΠΑΟΚ στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 67 βαθμούς. Τόσους όσους είχε πέρυσι στο φινάλε της σεζόν!



Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στη φετινή... post season ως πρωτοπόροι με 60, έναντι 54 που είχαν πέρυσι, όταν και ήταν τέταρτοι, με τη συγκομιδή να δείχνει ξεκάθαρα πως η ομάδα του Λουτσέσκου έχει κάνει σημαντικό step up σε σχέση με τη σεζόν 2022/23.

Είδαμε και ισοπαλία στα playoffs: Έπρεπε να φτάσουμε στο δωδέκατο ματς των φετινών playoffs της Stoiximan Super League για να δούμε ισοπαλία! Μέχρι τώρα, κανένα ματς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές αλλά και στα 2/3 της τέταρτης δεν είχε ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, με το σερί να σπάσει μετά από έντεκα... ασόδυα, σε ένα ματς που ήταν 2-0 μέχρι το 61ο λεπτό.

Προφανώς μιλάμε για ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση κυρίως όσον αφορά στη στατιστική, ωστόσο είναι πράγματι περίεργο σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει, πλέον, τέσσερις ομάδες πολύ κοντά τη μία με την άλλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x