Stoiximan Super League

Ψυχωμένος ΠΑΟΚ, τιμώρησε την ΑΕΚ στην OPAP Arena και συνεχίζει στην κορυφή!

Η ΑΕΚ -αξιοποιώντας το καλύτερο πρόσωπο που έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος- προηγήθηκε 2-0, όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, την τιμώρησε (2-2) και αποχώρησε από την OPAP Arena παραμένοντας στην κορυφή!

Έφυγε αλώβητος (2-2) από την OPAP Arena ο ΠΑΟΚ και παραμένει στην κορυφή!

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη για περίπου μία ώρα, όμως ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν το παράτησε, έδειξε χαρακτήρα και τιμώρησε την «Ένωση» (για την έλλειψη συγκέντρωσή της και για το ότι δεν αξιοποίησε ακόμα ένα σημαντικό της προβάδισμα φέτος) φεύγοντας με τον βαθμό. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο πρώτος που πήρε στο νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» μετά από τρεις επισκέψεις του σ' αυτό.

Έτσι, μετά και την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και τα «διπλά» και των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού επί του Άρη (0-2) και της Λαμίας (1-5), αντίστοιχα, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου βρίσκεται στην πρώτη θέση με 67 βαθμούς, στο +1 από την ΑΕΚ, στο +2 από τους «πράσινους» και στο +4 από τους «ερυθρόλευκους», με τη μάχη για τον τίτλο να είναι τεράστια!

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 30' με τον Γκατσίνοβιτς -που ξεκίνησε πίσω από τον Λιβάι, σε μια επιλογή που βγήκε απόλυτα στον Ματίας Αλμέιδα- με τον Άμραμπατ να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ στο 49'. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ… επέστρεψε και σκόραρε σε φάσεις διαρκείας. Στο 62' με τον Μπάμπα και στο 89' (όπως και στον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα) με τον Οζντόεφ, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα εντός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλή ένταση!

Αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο ο Λιβάι, ενώ φάνηκε να αποχωρούν με πρόβλημα και οι Άμραμπατ και Ρότα. Κιτρινίστηκε ο Σιμάνσκι και χάνει το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη (14/4), στην OPAP Arena. Τον Ολυμπιακό υποδέχεται ο ΠΑΟΚ, μετά όμως από τους αγώνες με την Μπριζ για τα προημιτελικά του Europa Conference League (συγκεκριμένα στις 21/4).



Στο... μυαλό των κόουτς:

Καταρχάς, να σημειωθεί ότι και για τους δύο τεχνικούς προέκυψαν προβλήματα της τελευταίας στιγμής, καθώς τόσο ο Λιούμπισιτς όσο και ο Τάισον έμειναν εκτός λόγω ίωσης.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1, στην εστία τον Αθανασιάδη και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ του άξονα ήταν ο Πινέδα, ενώ στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Άμραμπατ και Ελίασον, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Πίσω από τον Γκαρσία, σε μια επιλογή «έκπληξη», κινούταν ο Γκατσίνοβιτς.

Σύστημα 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ ο Ρασβάν Λουτσέσκου. Στο τέρμα ο Κοτάρσκι, με τον Ότο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπάμπα στο αριστερό και τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη στο κέντρο αυτής. Οι Μεϊτέ και Σβαμπ συνέθεταν το δίδυμο στα κεντρικά χαφ, με τον Μουργκ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τον Ζίβκοβιτς δεξιά, τον Κωνσταντέλια αριστερά και τον Τόμας στην κορυφή.

Το ματς:

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να παίρνει ώθηση και από την «καυτή» εξέδρα, πρεσάροντας ασφυκτικά και αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Αρχικά, με κάποιες σέντρες από τα δύο άκρα.

Βέβαια, αρκετά νωρίς δήλωσε «παρών» και ο ΠΑΟΚ, προαναγγέλοντας και τον βασικό τρόπο απειλής του στο πρώτο κομμάτι, τις αντεπιθέσεις. Στο 5', λοιπόν, ο Κωνσταντέλιας έκλεψε από τον Βίντα, έφυγε μπροστά, με τον Κροάτη στόπερ και τον Άμραμπατ όμως να βάζουν «στοπ» σε δύο χρόνους, ο πρώτος στον νεαρό άσο και ο δεύτερος στον Ζίβκοβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βίντα έδωσε τη λύση και στο γύρισμα του Τόμας.



Οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν στο παιχνίδι τους και τις ωραίες συνεργασίες, κομμάτι στο οποίο βοήθησε πολύ ο Γκατσίνοβιτς στον ρόλο που του είχε αναθέσει ο Ματίας Αλμέιδα (πίσω από τον Λιβάι). Δύο πολύ καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, στο 11' και στο 13', με την κεφαλιά του Ελίασον στην πρώτη να φεύγει άουτ, ενώ στη δεύτερη δεν ολοκληρώθηκε με σουτ το εξαιρετικό «τριγωνάκι» που έστησαν Πινέδα, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και πάλι Πινέδα.

Αφού πέρασαν λίγα λεπτά, η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου στο 21' με μια επικίνδυνη σέντρα του Ελίασον από τα αριστερά, με τον Κουλιεράκη όμως να διώχνει καίρια προ του Λιβάι. Ενώ στο 22', οι Θεσσαλονικείς έφυγαν πάλι στην κόντρα, με τον Κωνσταντέλια όμως να καθυστερεί δίνοντας και την ευκαιρία στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων» να γυρίσει για να καθαρίσει.



Για να φτάσουμε στο 30' και στη φάση του 1-0 για την ΑΕΚ: Υπέροχη γρήγορη αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων», ο Πινέδα, μετά το σπάσιμο του Λιβάι, κουβάλησε υποδειγματικά και πέρασε κάθετα στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με συρτό διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην απέναντι κάτω γωνία!



Η εξέδρα είχε πάρει... φωτιά, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να μένει ψηλά και να πιέζει για το δεύτερο γκολ.

Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση. Ο «δικέφαλος του Βορρά» σ' αυτό το κομμάτι απειλούσε κυρίως μέσω στατικών φάσεων, όπως στο 35', με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κεντζιόρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι παίκτες του καθυστερούσαν να σουτάρουν, έχοντας και τους γηπεδούχους να τους κλείνουν καλά. Ενδιάμεσα, στο 38', ο Λιβάι πήρε την μπάλα με καλές προϋποθέσεις, χωρίς όμως να εκτελέσει σωστά.



Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αναγκαστική αλλαγή, με τον Ματίας Αλμέιδα να περνά τον Πόνσε στη θέση του Λιβάι. Χωρίς διαφοροποιήσεις ο «δικέφαλος του Βορρά».

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος, αυτή τη φορά όμως βρίσκοντας και το γρήγορο γκολ, μέσω ακόμα μίας στατικής φάσης τη φετινή σεζόν. Με την τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ στο 49'! Με την μπάλα στημένη κοντά στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Μαροκινός άσος έπιασε πανέξυπνη συρτή φαλτσαριστή εκτέλεση και την έστειλε στην απέναντι κάτω γωνία της εστίας!





Η ΑΕΚ για λίγη ώρα συνέχισε σε υψηλό τέμπο προσπαθώντας να βρει και τρίτο γκολ. Ωστόσο, σιγά-σιγά άρχισε να ισορροπεί και ο ΠΑΟΚ. Τότε (59') ήρθε και τριπλή κίνηση του Λουτσέσκου από τον πάγκο (Σαμάτα αντί Τόμας, Σάστρε αντί Ότο και Ντεσπόντοφ αντί Μουργκ), με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν στο62' μετά από φάση διαρκείας: Σε πρώτο χρόνο ο Αθανασιάδης απέκρουσε σουτ που έπιασε ο Ντεσπόντοφ με το εξωτερικό. Ο Γκατσίνοβιτς απομάκρυνε ανεπιτυχώς -δεχόμενος όμως και ένα σπρώξιμο από τον Σαμάτα (υπήρξε μια μικρή αναμονή για τον έλεγχο της φάσης)- με την μπάλα να παραμένει για πολλή ώρα «ζωντανή» στην περιοχή της ΑΕΚ, χάρη και στην ενέργεια του Κωνσταντέλια. Ο Μπάμπα, λοιπόν, ήταν εκεί για να πιάσει δυνατό και ωραίο διαγώνιο σουτ βρίσκοντας δίχτυα.



Ο Αλμέιδα ανακάτεψε την τράπουλα στο 73' περνώντας τον Γιόνσον αντί του Άμραμπατ (ο Γκατσίνοβιτς πήγε αριστερά, ο Ελίασον δεξιά και ο Πινέδα πίσω από τον Πόνσε, με τους Γιόνσον και Σιμάνσκι να συνθέτουν το δίδυμο των χαφ στον άξονα).



Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον ΠΑΟΚ φυσικά όσο περνούσε ο χρόνος να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Και το βρήκε στο 89'! Σε μια ακόμα φάση διαρκείας στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων». Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, ο Μπάμπα έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ -που είχε περάσει στο 66' στον αγωνιστικό χώρο- σκόραρε όντας πεσμένος, εκμεταλλευόμενος και την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων σ' αυτήν την αναμπουμπούλα!



Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, οι μεν γηπεδούχοι -που είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Γιόνσον στο 90'+7'- για να ξαναπάρουν προβάδισμα, οι δε φιλοξενούμενοι για την ολική ανατροπή. Κανείς όμως δεν τα κατάφερε, με το 2-2 να μένει μέχρι το φινάλε.




Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Υπήρχαν πολλοί παίκτες με καλή απόδοση. Ωστόσο, βάσει έκβασης της αναμέτρησης, η διάκριση θα πάει στη «χρυσή» αλλαγή Οζντόεφ.

Η σφυρίχτρα: Δεν ήταν καλή η διαιτησία του Τόμπιας Στίλερ, ο οποίος το έχασε στον πειθαρχικό έλεγχο. Η φάση του 2-1 για τον ΠΑΟΚ εξετάστηκε για φάουλ του Σαμάτα στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δέχθηκε ένα σπρώξιμο από τον αντίπαλό του. Θα μπορούσε να δοθεί η παράβαση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (79' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (73' Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Ελίασον – Γκαρσία (46' Πόνσε), Πινέδα (86' Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (59' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Σβαμπ (66' Οζντόεφ) – Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας – Τόμας (59' Σαμάτα).


Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)
Α' Βοηθός: Κρίστιαν Γκίτελμαν (Γερμανία)
Β' Βοηθός: Στέφαν Λουπ (Γερμανία)
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
VAR: Ντίνγκερτ Κρίστιαν (Γερμανία)
AVAR: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x