Νίκος Κατσαρός

Αλλο το... ταμπλό κι άλλο μέσα στο γήπεδο...

O Νίκος Κατσαρός γράφει για τη διαφορά ανάμεσα στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ και τα όσα δείχνουν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο. Το παράδειγμα της Ελλάδας και το ματς Ολλανδία-Αργεντινή.

Να υποθέσουμε ότι ο Γκέκας νικούσε τον Νάβας και από την διαδικασία των πέναλτι η εθνική μας βρισκόταν το περασμένο Σάββατο αντιμέτωπη με την Ολλανδία. Νομίζω ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα στεκόταν απέναντι στους «οράνιε», όπως στάθηκε η Κόστα Ρίκα.

Από αυτό το παιχνίδι αποδείχθηκε πεντακάθαρα ότι όσοι θεώρησαν αποτυχία το γεγονός ότι δεν αποκλείσαμε μια ομάδα χωρίς μεγάλο όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν είχαν αντιληφθεί ότι η θέση που κατέχουν οι χώρες στην κατάταξη της ΦΙΦΑ ορίζεται από τα αποτελέσματα που έχουν φέρει και όχι από την πραγματική τους δυναμικότητα. Η εθνική μας έχει μια καλή συγκομιδή βαθμών επειδή τα τελευταία χρόνια παίζει με ομάδες ίσης ή μικρότερης ισχύος. Το ότι έχει μια διαφορά δεκαέξι θέσεων από την Κόστα Ρίκα δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη από αυτή, πράγμα που αποδείχθηκε στον αγώνα των «τίκος» με την Ολλανδία.

Και μια που αναφερθήκαμε στην κατάταξη της ΦΙΦΑ, η Ολλανδία βρισκόταν στην 15η θέση (κάτω από εμάς!) και η Αργεντινή στην πέμπτη. Όταν μπούνε όμως οι δυο ομάδες στο γήπεδο, το μόνο που θα μετρήσει είναι τι μας έχουν δείξει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Και από αυτά προκύπτει ότι οι Ολλανδοί είναι μια συμπαγής, άριστα οργανωμένη ομάδα, που διαθέτει ένα μείγμα από «αστέρια» και «εργάτες» πολύ καλά δουλεμένο από ένα εξαιρετικό τεχνικό. Η Αργεντινή από την άλλη πλευρά είναι μια άνιση ομάδα, αφού στηρίζεται σε μια καλή αμυντική λειτουργία, αλλά στην επίθεση τα περιμένει (σχεδόν) όλα από τον Μέσι.
Υπάρχει και μια ιστορική σημειολογία στις συναντήσεις των δυο ομάδων, σύμφωνα με την οποία οι Ολλανδοί χρωστάνε κάτι στους αντιπάλους τους από τον τελικό του 1978. Πιστεύω όμως ότι δεν θα παίξει ρόλο, επειδή ανάγεται στο πολύ μακρινό παρελθόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x