Γιώργος Ζαχαριάδης

Αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός θα γίνει η αρχή…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το καθεστώς που θα αλλάξει όνομα και πρόσωπα, αλλά, θα παίζει με τον ίδιο… σύστημα για να ευνοήσει τον ισχυρότερο στο παρασκήνιο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Συγκυριακά θα διοργανωθεί φέτος ο τελικός κυπέλλου, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα συζητούνται σχετικά με την ετοιμότητα του Πανθεσσαλικού και την ικανότητα να φιλοξενήσει ομάδες και κυρίως οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Δείγμα μιας γενικότερης προχειρότητας που δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά, κανόνα και μάλιστα από τους πιο ασφαλείς, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια εγχώρια διοργάνωση.

Το πιο εύκολο, βέβαια, είναι να γκρινιάξουμε και να επιμείνουμε σε ένα σωρό αδυναμίες που εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά. Ίσως να είναι προτιμότερο να κλείνεις μάτια και αυτιά και να εκτιμάς ότι δεν είναι δα και ό,τι χειρότερο μας συμβαίνει, δεν αφορά καν το παρασκήνιο που κινεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά, μια από τις σημαντικές λεπτομέρειες.

Φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος για πρωτάθλημα και κύπελλο, και κυρίως για το πρώτο, οι μεθοδεύσεις δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά, αφορούν μια δικαστική αντιπαράθεση, από την οποία ίσως να κριθεί ο τίτλος. Και υπάρχει τόσο ισχυρό καθεστώς, όπως έμαθε να είναι πολλά χρόνια τώρα και δεν έχει σκοπό να… μετακινηθεί, ούτε να κάνει σπουδαίες εκπτώσεις σε χειρισμούς που ευνοούσαν τον έναν και μοναδικό.

Στο ερώτημα αν θα αλλάξει η κατάσταση, η απάντηση δεν βρίσκεται στην αυστηρή εφαρμογή των νόμων ή του κανονισμού ποδοσφαίρου. Δεν είναι η μια τιμωρία το θέμα μας, αλλά, η αφετηρία που ψάχνουμε και κανείς δεν είχε το θάρρος να θυσιαστεί η ομάδα του για να ανοίξει ο δρόμος. Ούτε και σήμερα υπάρχει τέτοια διάθεση. Γιατί να γίνει η αρχή της… αλλαγής από τον Ολυμπιακό, αν τυχόν πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα παραδειγματικά, για να ακουστεί παντού και να φοβηθούν όλοι τους.

Στην ερμηνεία μιας τιμωρίας που θα φέρει τον Ολυμπιακό κάτω από τον ΠΑΟΚ, δεν θα σταθεί κανείς. Θα πανηγυρίσουν οι ΠΑΟΚτσήδες, θα ικανοποιηθούν όσοι έχουν υποστεί τις συνέπειες μιας μόνιμης ερυθρόλευκης κυριαρχίας και σε λίγο καιρό, όταν θα έρθει η επόμενη σοβαρή υπόθεση και θα χρειαστούν «επικίνδυνες» αποφάσεις, θα διαπιστώσουμε ότι ευνοούνται και πάλι τα… βουβάλια.

Πως ακριβώς θα πρέπει να γίνει η αρχή της νέας εποχής, που κανείς δεν θα λογαριάζει το μέγεθος του ιδιοκτήτη ή της ομάδας με το πολυπληθές κοινό της και θα αποφασίζει χωρίς να υπάρχουν στημένοι μάρτυρες και… κλειστές κάμερες;

Αν δεν συμφωνήσουν οι ισχυρότεροι, που σήμερα διεκδικούν τίτλους και εξακολουθούν να φέρνουν κόσμο (όσο κόσμο…) στο γήπεδο, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε. Θα παραμείνουμε στον ίδιο παρονομαστή και απλά, θα αλλάξουν τα πρόσωπα που απολαμβάνουν της υποτιθέμενης ποδοσφαιρικής τους επένδυσής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x