Επικαιρότητα

Απίστευτο βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου Fuego στη Γουατεμάλα

«Έχει δημιουργήσει κολόνες τέφρας 4,8 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχουν αναφορές για σκόνη τέφρας σε οικισμούς που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση», σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας

Η φύση φανερώνει τη δύναμή της στη Γουατεμάλα... Το ηφαίστειο Fuego εκτόξευσε λάβα για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μπαίνοντας σε μία νέα φάση, πιθανόν πολύ κοντινή σε μία μεγάλη έκρηξη, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο.

Το Fuego εξερράγη για τρίτη φορά τα τελευταία 24ωρα το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες, ενώ δημιούργησε και μεγάλους κινδύνους για τους οικισμούς των γύρων περιοχών, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα.

Το ηφαίστειο βρίσκεται 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Γουατεμάλα Σίτι και παρουσιάζει ιδιαίτερη δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες. «Το ηφαίστειο βρίσκεται σε μία νέα φάση έκρηξης, καθώς έχει εκτοξεύσει λάβα τουλάχιστον δέκα φορές μέσα στο 2015. Έχει δημιουργήσει κολόνες τέφρας 4,8 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχουν αναφορές για σκόνη τέφρας σε οικισμούς που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση», δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας Νταβίντ ντε Λεόν.

Προς το παρόν, οι κάτοικοι δεν έχουν ειδοποιηθεί να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν παραστεί ανάγκη, η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρόνο.

Το ηφαίστειο «ξύπνησε» για πολλοστή φορά το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου


Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x